Home Nieuws Seks in tijden van corona: wat mag en wat kan niet?

Seks in tijden van corona: wat mag en wat kan niet?

2 minuten leestijd
0
hand schoon

Alle Nederlanders moeten thuisblijven en het contact met anderen minimaliseren om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Het advies is: thuiswerken, zo min mogelijk bezoek ontvangen en ook dan is het 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Maar wat betekent dit voor ons seksleven? Als handen schudden al niet mag, mag je dan nog wel seks hebben?

Mag ik nog seks hebben?

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich door mens-op-mens-besmetting. Vanzelfsprekend betekent dit dat wanneer de ene mens op de andere mens gaat liggen, de kans op besmetting vrij groot is. Maar dat betekent niet dat niemand meer op een ander mag gaan liggen. Of je nog seks mag hebben, ligt helemaal aan je persoonlijke situatie. De 1,5 meter afstand (2 armlengtes of 10 penislengtes) van anderen geldt namelijk niet voor iedereen. En ook hangt het af van wat voor soort seks je wilt hebben.

Jij bent je veiligste sekspartner.

Binnen de huishouding

Het idee achter sociale onthouding is dat we allemaal zoveel mogelijk uit elkaars buurt blijven. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk het contact beperken met mensen die niet tot je huishouding behoren. Je partner is de uitzondering. Hoewel je misschien graag aan hem of haar wilt ontsnappen nu je dag in dag uit bij elkaar op de lip zit, is dit de enige persoon met wie je nu seks mag hebben. En als je een partner hebt in je huishouding, dan is de kans groot dat je partner die mening deelt.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Wat zeggen de experts daarover?

Het door de RIVM gesubsidieerde SOA Aids Nederland is duidelijk over seks met je partner in het COVID-19-tijdperk. Seks met je partner kan, als jullie bij elkaar in huis wonen. Maar ook dan is het verstandig om geen seks te hebben in de volgende situaties:

  • Je hebt (lichte) klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts).
  • Je hebt een bewezen corona-infectie en bent in isolatie
  • Je bent partner van iemand met een bewezen corona-infectie of (milde) klachten die kunnen wijzen op corona en die in isolatie zit

Zijn de klachten 24 uur weg? Dan zou je weer seks kunnen hebben. Skip de seks dus wanneer één of beiden zich niet lekker voelen. Zolang jullie geen symptomen van het coronavirus vertonen, mogen jullie seks hebben.

1.5 meter

Buiten de huishouding

Heb je een (seks)relatie met iemand die niet bij je in huis woont? Dan heb je pech, omdat het je beperkt in de seksuele handelingen. Probeer maar eens seks met iemand te hebben op 1,5 meter afstand. Ook al heb je een flexibele partner: het vraagt behoorlijk wat flexibiliteit om deze afstand te bewaren.

Dus het betekent in de praktijk dat je geen seks kunt hebben met je partner als je niet samenwoont. Sterker nog: aanraken, knuffelen en kussen mag ook niet. Kussen is zelfs een van de beste manieren om besmet te raken en dat is juist wat je wil voorkomen.

Nu duidelijk is dat je de komende tijd niet meer met mensen buiten je huishouding tussen de lakens belandt, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je in hemelsnaam seksueel tevreden kunt blijven. Dit is wat je veilig kunt doen, met of zonder je partner:

  • Masturberen: alleen of samen, met minimaal 1,5 meter afstand
  • Sexting
  • Telefoonseks
  • Porno kijken
  • Webcamseks
  • Seksspeeltjes

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …