samen christen
Bijbels, heel bijbels. De datingwebsite SamenChristen heeft op de homepagina een flinke opsomming van allerlei bijbelse zinsneden en met een naam als deze mag er geen enkele onduidelijkheid over bestaan: deze site is voor christenen bedoeld. Daar zijn er in Nederland natuurlijk veel van en nu zijn er een aantal datingsites die inspelen op deze doelgroep. SamenChristen is één van die websites en legt de nadruk op actieve christenen voor wie het geloof een centrale rol inneemt in het dagelijks leven.

Da’s op zich niet eens zo heel vreemd, want er bestaat immers voor elke niche wel een datingwebsite. Iedereen heeft een bepaalde voorkeur en voor sommige mensen speelt het geloof een fundamentele rol in hun zoektocht naar een nieuwe partner. Ben jij ook christelijk? Of sta jij open voor het christelijke geloof? Dan is de website SamenChristen wellicht helemaal waar jij naar op zoek bent. Voor al die mensen hebben we daarom voor een uitgebreide beoordeling gezorgd. Zo weet je precies wat je mag verwachten van deze site.

Hoewel SamenChristen een bepaalde mate van populariteit heeft gekend als datingsite, is de datingsite inmiddels wat verouderd en eerlijk gezegd ook aardig gedateerd. Daarom kiezen veel daters voor alternatieve datingsites met dezelfde strekking, waaronder bijvoorbeeld deze datingsite voor christelijke singles.

Bezoek Opzoeknaarjou

Voor wie is het?

Deze website is er voor christenen die op zoek zijn naar een nieuwe partner, vriendschap of geloofsgenoot. Daarmee profileert SamenChristen zich dus niet uitsluitend voor daten en vrijgezellen, maar ook voor mensen die hun geloof met iemand willen delen. De website is bedoeld voor Nederlands sprekende leden, dus ook mensen uit België, Suriname en de voormalige Antillen (oftewel Aruba, Curaçao, Sint Maarten) en de bijzondere gemeenten (Bonaire, Sint Eustatius, en Saba) zijn welkom. Terwijl vrijgezellen zich op andere datingwebsites aanmelden vanwege fysieke of culturele voorkeuren, draait het op SamenChristen voornamelijk om het geloof. Daarna komen pas de andere eigenschappen.

Voor christenen, door christenen

Omdat SamenChristen een hele specifieke doelgroep heeft, zul je op deze website minder leden tegenkomen dan op andere sites. Dat maakt SamenChristen na Opzoeknaarjou het op één grootste dating platform voor christenen in ons land. Ook de beheerders nemen het geloof erg serieus. Zo wordt er meteen gesmeten met allerlei zinnen uit de bijbel, dus mocht je hier gekomen zijn om een vluggertje te scoren, dan zit je niet bepaald op de juiste plek.

liefde zoeken

Hoe werkt het?

Op de website zijn een aantal profielen te zien, maar om meer foto’s, informatie te bekijken en contact te leggen met die leden zul je je moeten aanmelden. Als je je aanmeldt, kun je bij de rest van de functies en kan het online daten pas echt beginnen. Het aanmelden is onderverdeeld in drie delen. Eerst vul je je NAW-gegevens in, tot zover niets geks.

Daarna volgt echter het onderdeel dat je geloof op de proef wordt gesteld. Zit je in een scheiding? Dan word je bijvoorbeeld niet toegelaten op deze website. Daarnaast krijg je nog een aantal vragen over je opleiding, uiterlijk, school, beroep, christelijke stroming en of je kinderen hebt en rookt en/of drinkt.

Als derde stap mag je invullen wat voor rol het geloof in jouw leven speelt. Omdat elk profiel handmatig wordt gecontroleerd is dit meteen één van de criteria die bepaald of jij als lid wel of niet wordt toegelaten op deze website. De goedkeuring kan soms een paar uur duren. Houd er dus rekening mee dat je niet meteen aan de slag kunt. Houd er rekening mee dat SamenChristen, op de proefperiode na, een betaalde dienstverlening is.

Matchen

SamenChristen werkt met een matchsysteem waarbij de kans op een match groter wordt naarmate je dichterbij woont en dezelfde interesses hebt als andere mensen. Het antwoord op bovengenoemde vragen worden bijvoorbeeld gebruikt als input voor dit matchsysteem.

Complimenten

Kom je een profiel tegen die je wel bevalt? Deel dan een compliment uit. Deze wordt automatisch getoond in het profiel van de ander waardoor er een grotere kans is op een match. Soms zorgt een compliment ervoor dat je duidelijkheid schept en ook hier is dat het geval.

rug stel divider

Chatten

Deze website biedt meerdere opties om contact te leggen met andere leden. Chatten is één van de opties. Dat kan één-op-één, maar ook via de groepschat. Let wel dat chatten enkel mogelijk is als andere leden dus ook online zijn. Een alternatief zou eventueel kunnen zijn om een e-mailbericht te sturen. Deze optie wordt namelijk ook aangeboden zodat je bericht uiteindelijk toch aankomt.

Forum

Naast het dating gedeelte zelf is er ook een forum waar je jezelf kunt voorstellen en deel kunt nemen aan de lopende gesprekken. De onderwerpen zijn zo licht en zwaar als je je kunt bedenken. Zo zijn er dagelijkse topics over wat er op tv is tot aan religieuze onderwerpen.

Nieuwsbrief

SamenChristen is momenteel een nog relatief kleine site en dat merken we ook aan de persoonlijke benadering. Zo is er ook een nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van alles wat deze christelijke community bezig houdt. Aanmelden kan eenvoudig en dat geldt ook voor afmelden.

hart sleutel divider

App/website

SamenChristen heeft geen app, maar beschikt wel over een website die zich aanpast naar het door jou gebruikte apparaat. Zo is de website ook redelijk gebruiksvriendelijk op bijvoorbeeld een mobiele telefoon. SamenChristen werkt niet met specifieke keurmerken, maar beschikt wel over een uiterst gedreven team van christelijke beheerders.

We merken aan alles dat de redactie haar gebruikers heel erg serieus neemt en dat geldt ook voor de profielen. Mensen die in overtreding gaan worden vaak snel van de website verwijderd. Datzelfde geldt voor inactieve gebruikers wiens profielen worden verwijderd uit de lijst met match resultaten. Wij komen ook geen negatieve reacties tegen over dit platform, maar omdat het niet bepaald druk is op de website, is dit ook niet helemaal vreemd.

Bezoek Opzoeknaarjou

Leuk op deze website is dat je de website twee weken lang kosteloos mag gebruiken. Na deze proefperiode word je voor de keuze gesteld om al dan niet een betaald account aan te gaan. Daarbij moeten we wel meteen melden dat het aanhouden van een gratis profiel niet mogelijk is. Het voordeel? Dat je met serieuze leden te maken hebt. Op zich is dat wel prettig. Ook wordt het abonnement niet automatisch verlengd, ook erg netjes van de beheerders.

Over SamenChristen

Anders dan een aantal andere christelijke websites zoals Funky Fish wordt SamenChristen ook echt beheerd door christelijke leden. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze website het geloof zeer nauw neemt en zichzelf niet als platform beschouwt voor ‘kortstondige affaires’. SamenChristen gelooft net zo heilig in God als in duurzame relaties. Deze aanbieder claimt de snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland te zijn en wil zich profileren als veilige en betrouwbare ontmoetingsplaats voor christelijke vrijgezellen.