Home RussianCupid

RussianCupid

In Rusland wonen meer dan 144 miljoen mannen en vrouwen. En logischerwijs is een deel van de bevolking alleenstaand: single én op zoek. Daar komt nog eens bij dat Rusland al jaren met een groot vrouwenoverschot te maken heeft. In 2012 waren er zelfs 10 miljoen meer vrouwen dan mannen in het land. En als je het dus tegen elkaar afstreept, dan zijn er veel single Russische vrouwen die statistisch gezien geen man kunnen vinden.1

Gecombineerd met de verslechterde levensomstandigheden in het land, het overmatige alcoholgebruik onder mannen en natuurlijk de kou: voor een aantrekkelijke Russische vrouw zijn er genoeg redenen om wat verder van huis te zoeken naar een partner. Geen wonder dat veel van deze vrouwen hun heil zoeken in het buitenland. En dat doen ze op datingsites zoals RussianCupid: een datingsite die Russische singles koppelt aan mensen wereldwijd.

Bezoek RussianCupid

russiancupid app

Voor wie is het?

Oost-Europa staat overal ter wereld bekend om de prachtige vrouwen. Ze staan bekend om de verbluffende looks die je alleen maar ziet in landen als Rusland, Moldavië, Oekraïne of Wit-Rusland. Het is dus niet zo vreemd dat je als een blok valt voor het kenmerkende uiterlijk van de Slavische dames. En als je je aangetrokken voelt tot dit type vrouw, dan heb je in Nederland niet veel opties. Maar als je een van die bewonderaars bent, dan zou RussianCupid je daarbij kunnen helpen: een datingsite met meer dan 1,5 miljoen gebruikers.

RussianCupid is dus vooral interessant voor Nederlandse (of Belgische) mannen die een Russische vrouw of vriendin zoeken. Een aanzienlijk deel van de Russische leden is namelijk vrouw en op zoek naar een man uit het westen. Als man uit Nederland of België heb je dus het grootste aanbod singles om uit te kiezen. En daardoor is RussianCupid dus voornamelijk geschikt voor mannen die op de typische Slavische look vallen.

De zoektocht van de Russische vrouw

De redenen waarom Russische vrouwen zich op deze datingsite registreren verschilt per geval, maar er zijn wel een aantal belangrijke redenen te noemen. Ten eerste is er het overschot vrouwen, waardoor de mannen in Rusland de vrouwen voor het uitkiezen hebben. Voor de Russische vrouwen is de concurrentie moordend.

En de mannen die er zijn, die zijn eigenlijk helemaal niet zo gewild. De dames uit de Russische Federatie hebben hun eisen al naar beneden bijgesteld. Hoewel ze dus graag een “goede Russische man’ zouden ontmoeten, hebben velen de moed opgegeven om deze man te vinden. Russische mannen die niet te veel drinken, een goede baan hebben en niet te dominant zijn: ze zijn er schaars, zo vertellen een aantal Russische vrouwen tegen het NRC.2

Mannen in Rusland verzorgen zichzelf bovendien minder goed dan vrouwen, wat een van de redenen is waarom de vrouwen er veel langer leven. Het is zelfs zo erg dat vrouwen in Rusland cursussen volgen om een ‘goede man’ aan de haak te slaan. En terwijl velen het in eigen land blijven proberen, zijn er velen die door dit alles geïnteresseerd zijn geraakt in een buitenlandse liefde.

Russische vrouwen

Hoe werkt RussianCupid?

RussianCupid is geen schimmig relatiebureau of een louche matchmaker. Het is een vrij simpele datingsite met maar een doel: het samenbrengen van Russische singles met alleenstaanden uit andere landen. Het werkt dan ook hetzelfde als een typische datingsite met profielen. Je hebt een profiel waarop je jezelf laat zien aan de hand van een aantal foto’s, vertelt wie je bent en naar wie je op zoek bent. Andersom hebben andere RussianCupid-gebruikers ook zo’n profiel. Zij kunnen jouw profiel bekijken, interesse tonen of je een bericht versturen. Maar voordat de berichten van de Russische dames binnenstromen, moet je je wel eerst registreren.

Aanmelden bij RussianCupid is mogelijk op twee manieren: met je Facebook-profiel, of met je e-mail adres.Inloggen met Facebook is het snelst, omdat je gegevens dan automatisch worden overgenomen vanuit je Facebook-profiel en je ook meteen je foto’s kunt kopiëren naar je RussianCupid-profiel. Deze koppeling is overigens alleen om het je makkelijk te maken: RussianCupid zet niets op je Facebook-tijdlijn. Na registratie kun je direct aan de slag met je profiel en ondertussen zul je misschien al de eerste berichten ontvangen van de Slavische schoonheden.

Want zodra je je profiel hebt ingevuld en foto’s hebt toegevoegd, dan kom je erachter dat de Russische leden best wel geïnteresseerd zijn in een westerse man uit Nederland of België. Het is immers het type man waar deze vrouwen naar op zoek zijn. En dat uit zich al snel in een volle inbox met interesseberichten en privéberichten. Europese leden zijn er aardig gewild en als je moeite doet om je profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken, dan kom je aan aandacht geen tekort op RussianCupid.

Cupid Media

Interesse tonen, berichten en zoeken

Bij een traditionele werkwijze is eigenlijk geen uitgebreide uitleg nodig, omdat het zich vanzelf wijst. Vanuit de basis draait bij een dergelijke datingsite veel om het zoeken naar specifieke gebruikers. Dit doe je met de zoekfunctie, waarmee je kunt filteren op verschillende eigenschappen en kenmerken. Je kunt bij RussianCupid zoeken op een gewenste lengte en haarkleur, maar uiteraard ook in een leeftijdsklasse die bij je past. Aan de hand van de zoekfunctie kun je zoeken naar Russische singles die aan je eisen en wensen voldoen.

Dat zoeken is zo gebeurt en vervolgens krijg je een lijst met profielen te zien: nu begint het pas echt. Uit de lijst met profielen kun je selecteren met wie je contact wilt. Klik op een profiel om meer over de persoon te weten te komen en als het je aanstaat, dan kun je direct een persoonlijk bericht verzenden. Een interessebericht kan ook, om op een “veilige” manier de interesse te peilen. De ander ontvangt dan een melding en kan een interessebericht terug versturen, om aan te geven dat de interesse wederzijds is. Hierna kun je berichten met elkaar uitwisselen.

Bezoek RussianCupid

RussianCupid lidmaatschap

Iedereen die een profiel aanmaakt bij RussianCupid begint met het standaard lidmaatschap. Je kunt gebruikmaken van de standaard features zoals elk ander gratis lid. Je profiel invullen, foto’s toevoegen, interesse tonen en contact opnemen met betalende leden zijn een aantal van deze functies die je kunt gebruiken. Maar als je echt volledig gebruik wilt maken van RussianCupid, dan is een Goud- of Platina-lidmaatschap nodig.

Met beide betaalde lidmaatschapsvormen krijg je toegang tot exclusieve functies. Zo kun je met het Goud-lidmaatschap met iedereen chatten, berichten ontvangen en versturen en ook kun je advertentievrij en anoniem zoeken. Met het Platina-lidmaatschap kun je van alle functies uit het Goud-lidmaatschap gebruikmaken, maar ook nog berichten naar het Nederlands laten vertalen, uitgebreid zoeken, je profiel laten opvallen en uitgebreid de matches bekijken. Dit is een vergelijking van de drie lidmaatschapsvormen van RussianCupid.

cupid lidmaatschap

Bezoek RussianCupid

Het standaard RussianCupid-lidmaatschap geeft je dus de mogelijkheid om alles eens goed te testen en te controleren of er wel degelijk een aantal leuke Russische vrouwen zijn. Zonder ook maar iets te betalen, kun je ook contact hebben met de leden die wel betaald hebben. Maar als je meer wilt, en zelf ook gebruik wilt maken van de exclusievere functies, dan zou je het Goud- of Platina lidmaatschap kunnen overwegen. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden. Dit zijn de prijzen voor beide lidmaatschapsvormen van RussianCupid:

Prijs Goud

  • 12 Maanden € 123,98 (€ 10,33 p/m)
  • 3 Maanden € 61,98 (€ 20,66 p/m)
  • 1 Maand € 30,98

Prijs Platina

  • 12 Maanden € 143,99 (€ 12,99 p/m)
  • 3 Maanden € 71,99 (€ 24,- p/m)
  • 1 Maand € 35,98

Laat je verifiëren

Iedereen is bekend met het klassieke ‘Russische bruid-scenario’, waarbij iemand vooraf een groot bedrag heeft betaald om een importbruid naar Nederland te laten komen. Alleen komt de gewilde bruid nooit in Nederland aan: zeg maar dag tegen de vele duizenden euro’s. Maar dit scenario heeft niets te maken met een datingsite zoals RussianCupid. Dankzij de horrorverhalen over mislukte liefdespogingen in het buitenland kun je het idee krijgen dat Russische vrouwen niet te vertrouwen zijn, maar in werkelijkheid zit de vork wat anders in de steel.

Je hebt bij een datingsite zoals RussianCupid namelijk zelf in de hand met wie je contact hebt, je gegevens deelt en uiteindelijk afspreekt. En hiervoor hoef je niets te betalen, ook dat heb je volledig zelf in de hand. RussianCupid biedt zelfs een oplossing die twijfels over een profiel kunnen wegnemen: profielverificatie.

legitimeren

Leden die getoond worden met de verificatie-badge hebben hun identiteit geverifieerd. Zij hebben het verificatieproces doorlopen en de werknemers van RussianCupid hebben hun identiteit gecontroleerd. Dat hebben ze gedaan door het verificatiedocument van de betreffende gebruiker te matchen met de informatie en foto’s in het profiel. Dankzij deze verificatie weet je dus zeker dat je met de persoon op de foto chat. Leden kunnen deze verificatiedocumenten uploaden om hun profiel te verifiëren:

  • Paspoort
  • Rijbewijs
  • Nationaal identificatiedocument

Bezoek RussianCupid

Over Russian Cupid

RussianCupid is een van de toonaangevende datingsites voor Russische singles en de mensen die naar hun op zoek zijn. Dat doet het al sinds 2005, het jaar waarin de datingsite werd opgericht. Met andere woorden: de datingsite is al 14 jaar actief in het matchen van singles in de nichemarkt. En hoewel het ooit begon met alleen de website, is RussianCupid nu ook beschikbaar als app. Aanmelden is het makkelijkst via de website, maar als je wilt kun je later ook de app op je smartphone gebruiken.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is RussianCupid zelf niet van Russische origine. De datingsite is onderdeel van het bekende Cupid Media Netwerk; een internationaal datingnetwerk met meer van deze datingsites die zich richten op een specifieke groep singles. Naast deze Russische datingsite heeft het bijvoorbeeld ook AsianDating voor liefhebbers van Aziatische singles, maar ook hebben ze datingsites zoals ThaiCupid voor mensen die op zoek zijn naar Thaise vrouwen.