Home Runnersdate

Runnersdate

Runnersdate; de datingsite voor hardlopers die op zoek zijn naar hardlopers. Als we het over niche datingsites hebben dan is dit het voorbeeld bij uitstek. Waar sommige datingsites zich richten op alle mainstream gebruikers is dit een website specifiek voor de hardloopgemeenschap. Gecombineerd met de uitstekende matches en amusante evenementen is dit de datingsite die je als hardloper of sporter wilt proberen.

Voor wie is het?

Zoals je misschien al verwacht had is deze datingsite niet opgericht om alle Nederlandse singles bij te staan in de zoektocht naar ware liefde. Het is nadrukkelijk voor de sportieve Nederlandse single bedoeld. Niet alleen hardlopers kunnen er terecht om nieuwe contacten op te doen maar ook andere sporters zijn meer dan welkom. Of je nu op zoek bent naar alleen een hardloopmaatje, iemand die je steunt in je strijd naar een record of een nieuwe liefde die dezelfde interesses heeft; bij Runnersdate zit je goed. Deze “datingsite” is er niet alleen voor singles maar voor iedereen die de liefde voor hardlopen met een ander wil delen. Als een halve marathon of een interval sessie op de loopband jouw idee is van een romantische date dan is Runnersdate de plek waar je moet zijn.

Bezoek Runnersdate

Hoe werkt het?

date hardlopenHet is geen verrassing maar ook bij Runnersdate kun je je gratis aanmelden en een profiel aanmaken. Dit is bij iedere datingsite de standaard werkwijze, zodat je zonder kosten te maken eerst rond kunt kijken of het wat voor je is. De inschrijfmethode is simpel waarbij Runnersdate alleen de essentiële gegevens van je vraagt zoals je voor en achternaam, email adres en wachtwoord. Als je dit afgehandeld hebt dan kun je meteen door naar de vragen die gesteld worden door de datingsite. Deze vragen zijn nodig om je in de juiste categorie te plaatsen. Zo zijn er categorieën voor mensen die op zoek zijn naar een hardloopmaatje en niets meer maar is er ook een categorie voor de single hardlopers die meer willen dan alleen hardlopen.

Aan de hand van de vragenlijst wordt je gematcht aan andere leden. Als laatste punt van het inschrijven wordt je om een foto gevraagd. Je kunt maximaal acht foto’s toevoegen, maak er gebruik van. Profielen met een foto’s ontvangen veel meer reacties dan zonder. Als dit alles achter de rug is kun je eindelijk beginnen met daten op Runnersdate. Je kunt zoeken op leeftijd en omgeving naar andere leden maar ook wordt je gematcht aan andere leden. Verder kun je natuurlijk de profielen bekijken, opslaan in je favorieten en actief deelnemen in de agenda.

Is het gratis?

Runnersdate is niet helemaal gratis. Als je bericht wilt versturen naar andere leden dan is een full membership nodig. Dit lidmaatschap biedt je alle opties die de website rijk is, als gratis lid zijn er behoorlijk wat beperkingen. Er is een vast tarief per maand dat voor iedereen geldt. Op het moment van schrijven is de eerste maand volledig gratis. Mocht je een abonnement nemen, deze is maandelijks op te zeggen.

Privacy en veiligheid

computer sslAls je je op een online datingsite begeeft dan is het niet de bedoeling dat je naam en dergelijke open en bloot via Google te vinden is. Dat is waarom het altijd verstandig is om te kijken naar de privacy en veiligheid van een datingsite. Bij Runnersdate zijn de profielen niet via Google te vinden, zo ben je alleen vindbaar voor de leden waar je een match mee hebt. Niet-leden kunnen je profiel niet bekijken. Dat is wel zo fijn als je gehecht bent aan je privacy.

Verder besteedt de datingsite veel aandacht aan profielen die nep lijken te zijn of daadwerkelijk ook echt nep zijn. Deze worden zo snel mogelijk verwijderd waardoor ze niet meer zichtbaar zijn voor de leden. Om te voorkomen dat deze profielen voet aan de grond krijgen op de datingsite worden alle profielen met de hand gecontroleerd. Een punt waar we verder naar kijken is het gebruik van een versleuteling in de website (SSL). Dat is bij Runnersdate het geval waardoor alle gegevens die je verstuurd met een encryptie verzonden worden. Of een datingsite op deze manier beveiligd is kun je zien aan het groene slotje in de adresbalk. Controleer dit ook altijd zelf voor je lid wordt op een datingsite waar je je gegevens invult.

Bezoek Runnersdate

Over Runnersdate

Runnersdate is een volledig nieuw dating concept. Waar er in de Verenigde Staten al meerdere datingsites zich richten op hardlopers was er in Nederland nog geen datingsite voor deze snel groeiende groep. Als je social media in de gaten houdt dan zie je dat er steeds meer mensen hardlopen in de kringen om je heen. Hardlopen is hot en trendy; een positieve ontwikkeling in een wereld waar overgewicht een epidemie aan het worden is. Runnersdate brengt de fitte mannen en vrouwen bij elkaar om fysiek met elkaar af te spreken en natuurlijk samen te hardlopen.