roots
Daten, we doen als vrijgezel weinig dingen liever dan nieuwe mensen leren kennen, maar toch hebben we er steeds minder tijd voor. Enerzijds komt dat omdat we simpelweg te druk zijn met ons dagelijkse leven, maar anderzijds is er ook minder behoefte om het nachtleven in te duiken en daar iemand tegen het lijf te lopen. Want met alle dating apps van tegenwoordig kun je gewoon vanuit je luie stoel iemand leren kennen. Bespaart je een slechte nachtrust, een vervelende kater en ook nog eens geld.

Een aantal van de dating apps en datingsites richt zich op een specifieke doelgroep. Deze richten zich op het samenbrengen van christelijke vrijgezellen en hebben vaak ook een sociaal karakter. ROOTS Dating is één van die aanbieders. Heel lang bestaan ze nog niet, want ze gaan pas sinds 2018 mee. Toch weet ROOTS zich knap te onderscheiden van de rest van de websites. Hoe ze dat doen? Dat vertellen we je hieronder.

Hoewel ROOTS een bepaalde mate van populariteit heeft gekregen als datingsite, is het een nieuwe datingsite met nog niet zoveel christelijke singles. Daarom kiezen veel singles voor een alternatieve datingsite met dezelfde strekking, waaronder bijvoorbeeld deze datingsite voor christelijke singles.

Bezoek Opzoeknaarjou

Voor wie is het?

Uiteraard, ROOTS is een christelijke datingsite en dat betekent meteen dat de leden bewust op zoek gaan naar een levenspartner die eveneens christelijk is. Dat betekent echter niet dat er met kerkelijke hokjes wordt gewerkt, dus het maakt niet uit je nu protestant, evangelisch, of katholiek bent; iedereen is welkom.

Wat ze bij ROOTS wel belangrijk vinden is dat de leden op zoek zijn naar een duurzame relatie. Daarmee is deze website automatisch bedoeld voor christelijke mensen die serieuze bedoelingen hebben. Het christelijke karakter komt naar voren bij het aanmaken van een profiel en wel in de vorm van interviewvragen. In deze vragen kun je meer kwijt over wat het christelijke geloof voor jou betekent. Heel zwaar wordt het daar overigens niet door. Ze houden het bij ROOTS allemaal zo luchtig mogelijk.

ROOTS

Hoe werkt het?

ROOTS is dan ook een frisse site die vooral laagdrempelig van aard is en modern is. Online daten moet leuk zijn en ook eenvoudig. Daarom werkt deze site niet met lange vragenlijsten en moeilijke profielen. Sterker nog: de website heeft een nogal visueel karakter.

Visueel ingesteld

Daten op deze website werkt daarmee anders dan op de meeste andere christelijke datingwebsites. Het gaat hier vooral om beeld. Daardoor zul je geen langdradige profielen tegenkomen, maar overzichtelijke collages. In één oogopslag heb jij een beeld van de ander. Sterker nog: ze noemen het bij ROOTS ook wel een prikbord. Alle afbeeldingen en video’s komen hierop te staan, net als je interesses. Het aanmaken van een profiel is super simpel.

Matches

Op basis van jouw profiel verschijnen er weer matches van gelijksoortige profielen die daarop aansluiten. Je hebt immers je interesses ingevuld, misschien zelfs je muzikale voorkeuren en op grond daarvan krijg je suggesties. Aan jou de taak om er een ‘duimpje’ op achter te laten. En als het je helemaal wat lijkt, dan kun je een bericht sturen naar de ander.

Chatten

Dan is er ook nog de chatbox. Als een match online is dan zie je dat en kun je een gesprek met diegene beginnen. En om je een handje te helpen: op het moment dat je een gesprek opent, poppen de interesses uit jullie profielen op. Zo heb je in elk geval al wat gespreksvoer.

hart sleutel divider

App en website

Het leuke van ROOTS? Dat al het bovenstaande ook in een app kan worden gebruikt. Ze hebben op dit moment een app voor iOS in de AppStore en een app voor Android-gebruikers in de Google Play Store. Deze applicaties werken in grote lijnen hetzelfde als dat je van de website gewend bent. De mobiele apps hebben dezelfde functies, opties, en abonnementen.

Gratis vs. betaald

Daarmee komen we meteen uit bij de gratis vs. de betaalde functionaliteiten. Een profiel aanmaken kan namelijk altijd gratis. Dat geldt ook voor het bekijken van de matches, het zoeken naar de andere singles, en het achterlaten van likes. Als je echter ook berichten wilt sturen of lezen of gebruik wilt maken van de chatbox, dan heb je wel een abonnement nodig. Je kunt kiezen uit een abonnement voor 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en een jaar. Het voordeel is dat je met een gratis profiel alvast een beeld krijgt van hoe het werkt.

Persoonlijke aanpak

Welk abonnement je ook hebt, je kunt in ieder geval genieten van een prima service en beheerders die goed hun best doen om kwalitatieve content te bieden. Zo:

  • Wordt elk nieuw profiel handmatig gecheckt.
  • Ben je alleen vindbaar op de website, maar verschijnt je profiel niet in Google.
  • Hebben ze een actieve database; leden op deze site worden zoveel gestimuleerd om hun profiel up-to-date te houden en inactieve profielen worden dan ook gedeactiveerd.

Over ROOTS Dating

ROOTS is in 2018 opgericht met het doel om christelijke vrijgezellen samen te brengen, maar wel op een manier die anders is dan op alle andere sites. Dat is meteen de reden dat ROOTS werkt met collages in plaats van lange profielen en met korte interviewvragen in plaats van oneindige vragenlijsten. Met een collage zorg je er niet alleen op eenvoudige wijze voor dat iemand echt ziet wie jij bent, het is ook nog eens erg vermakelijk om een profiel aan te maken.

Bezoek ROOTS

Ook geven ze aan mensen niet in kerkelijke hokjes te willen stoppen; elke christelijke vrijgezel is welkom op deze site en het maakt in principe niet uit tot welke kerkelijke stroming iemand behoort. Het kerkgenootschap zegt immers niets over hoe jij het geloof beleeft. Waar het dan wel om gaat? Dat je een duurzame relatie zoekt en op een laagdrempelige manier christelijke singles kunt ontmoeten. En dat lukt ze aardig bij ROOTS.