3 romantische cadeaus die je je vriendin kunt geven

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Een cadeau geven is nooit verplicht. Maar als je je partner wil laten weten dat je hem of haar waardeert, is het een handig hulpmiddel. Tijdens de eerste dates is het niet nodig om een presentje mee te brengen. Maar als je wat verder in de relatie bent, dan is een cadeautje op zijn tijd meer dan welkom.

Of het nu een “gewoon” een cadeautje is, voor de verjaardag of om iets anders te vieren; er zijn verschillende soorten cadeaus die je je partner kunt geven. Met deze romantische cadeaus kun je laten merken dat je van haar houdt. Dit zijn de cadeaus die je kunt geven aan je partner.

Traditionele cadeaus

Traditionele cadeautjes die je aan je partner kunt geven kent iedereen; het zijn de geschenken waar je het eerst aan denkt. Bijvoorbeeld chocolade, bloemen en parfum. Bijna iedere vrouw houdt ervan om een dergelijk cadeau te krijgen, hoewel er ook vrouwen zijn die niet van bloemen houden.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Als je samen een leuke avond in de planning hebt, kun je bijvoorbeeld ook een lekker wijntje kopen om samen op te drinken. Wil je er een leuke avond van maken maar weet je niet wat te doen? Bekijk dan deze lijst met date ideeën.

Andere traditionele manieren om je partner te verrassen zijn het bad of bed met rozenblaadjes. Dit zijn nog meer traditionele cadeaus om aan je partner te geven:

 • Sieraden
 • Een romantisch weekendje weg
 • Avondje uit eten en bios
 • Ontbijt in bed
 • Tickets voor een concert
 • Favoriete parfum
 • Herleef de eerste date
 • Bloemen met een liefdesbrief

Handgemaakte cadeaus

Een cadeau hoef je niet te kopen in de winkel, zelf maken kan ook. Als je creatief bent dan zijn er veel manieren om zelf een cadeautje in elkaar te knutselen. Vaak wordt het zelfs nog meer gewaardeerd dan een gekocht cadeau.

Een handgemaakt cadeau hoeft geen kunstwerk te zijn waar je maanden aan hebt gewerkt. Een zelfgebakken taart kan ook of een romantisch schilderij met jullie favoriete kleuren. Als je inspiratie op wilt doen, dan kijk je op het Pinterest profiel van je vriendin en maak je zelf iets na.

 • Maak een plakboek met de leukste foto’s van jullie beiden
 • Maak haar favoriete cocktail als ze vrijdags van werk thuis komt
 • Maak zelf chocoladekoekjes om je partner mee te verrassen

Unieke cadeaus

Er zijn meer dan 1001 cadeaus voor je partner te bedenken. Maar als je niet in herhaling wilt vallen, dan wil je graag iets unieks geven. Waar moet je dan aan denken? Verras je partner met een weekend weg naar Rome, zing een nummer voor je partner tijdens een familiefeest of maak een boobytrap in huis met rozenbladeren. Wat je ook doet, doe iets anders dan wat je in films of programma’s op televisie ziet. Het is uniek als het niet verwacht wordt en het lijkt alsof je het zelf bedacht hebt.

Natuurlijk hoef je het niet zelf te bedenken; daar is Google voor. Enkele voorbeelden van unieke cadeaus die je je partner kunt geven:

 • Geef je partner een pot met 365 papieren blaadjes erin die je allen met de hand beschreven hebt. Iedere morgen mag je partner een papiertje lezen.
 • Maak een lijst met 20 dingen die je zo leuk vindt aan je partner. Noteer het ergens, print het uit en hang het op de muur als cadeau.
 • Ontwerp een elegant hoesje voor de smartphone van je vriendin met een afbeelding van jullie beiden.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie