Home Datingsites Welk resultaat kun je verwachten op een datingsite?

Welk resultaat kun je verwachten op een datingsite?

3 minuten leestijd
0
de ware

Wat de voor- en nadelen van online datingsites ook zijn; niets voor niets worden deze nu al vele jaren door talloze Nederlandse singles gebruikt om liefde te vinden. Als beginner die nog geen ervaring met de datingsites heeft vraag je je waarschijnlijk af welke resultaat je kunt verwachten als je lid wordt. Het antwoord is dat het voor iedereen anders loopt. De één ontmoet dezelfde dag nog de persoon waar een jaar later mee getrouwd wordt terwijl een ander na talloze dates de moed opgeeft. Het is nooit hetzelfde. Welk resultaat je kunt verwachten als je lid wordt op een datingsite is persoonsgebonden. Niet alleen is het resultaat afhankelijk van jezelf en je doelen maar ook van de datingsite en het “geluk” dat je hebt.

Wat bepaalt het resultaat?

Singles die lid worden op een datingsite verwachten misschien overspoeld te worden door tientallen berichten van geïnteresseerde leden maar in werkelijkheid gebeurt dit bij de meeste singles niet. Je profielfoto en hoe je eruit ziet bepaalt voor een groot deel hoeveel berichten je ontvangt maar het eindresultaat wordt door jezelf bepaald. De tijd die je erin steekt, de aandacht voor je profiel en de algemene benadering van online daten maken het verschil.

Of je nu een model bent of niet; iedereen kan een date regelen.

Aandacht voor het profiel

Succes op een datingsite wordt voornamelijk bepaald door hoeveel tijd je eraan besteed.
Sommige singles worden lid, vullen alleen de vereiste gegevens in en besteden verder weinig tijd en aandacht aan het profiel. Zelfs de profielfoto wordt overgeslagen om direct te kunnen zoeken naar singles in de buurt. Wat deze personen niet beseffen is dat de kans op een reactie na een verstuurd bericht heel klein is zonder foto. Door een gebrek aan foto’s zullen andere singles geen contact met je opnemen bij een bezoek aan het profiel. In de regel slaan de singles op datingsites de profielen zonder foto (bijna) altijd over. Met andere woorden, besteed te weinig aandacht aan je profiel en de kans op succes wordt verlaagd tot een minimum. Andersom hebben de personen die veel aandacht besteden aan het dating profiel de grootste kans op een goed resultaat.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is geen dating app

De dating apps hebben het kennismaken vereenvoudigd. Je hoeft niet veel moeite te doen om gematcht te worden met andere singles. De verkeerde manier om met de datingsites om te gaan is door deze te behandelen als een dating app. Bij Tinder hoef je alleen een profielfoto toe te voegen om met andere gebruikers in contact te komen. Dit is het simpele karakter van de dating app. Bij een datingsite draait het juist om de participatie en betrokkenheid. Er wordt meer van je verwacht. Bekijk de profielen op de datingsites maar eens; leden delen meer informatie over zichzelf en de foto’s krijgen zodoende minder de aandacht dan op de dating apps. Dit zijn de top drie datingsites van dit moment:

Het doel, niet het middel

Bij een datingsite draait het vaker om het vinden van een relatie dan het vinden van een date. De nadruk ligt op het uiteindelijke doel, niet op het middel om een doel te bereiken. Een date is leuk maar als het geen toekomst heeft bereikt het geen doel. De dates die je op een datingsite regelt zijn daardoor eerder een manier om je doel te bereiken, niet het doel op zich. Waar je bij een dating app jezelf een weg moet banen tussen singles en gebonden personen die alleen een gratis seksdate willen kun je bij de reguliere datingsites nog echte liefde vinden. De downloadcijfers van de dating apps zijn indrukwekkend maar bij de datingsites draait het niet om aantallen. Het gaat om de kwaliteit van de leden, niet om de kwantiteit. Datingsites hebben vandaag de dag minder leden maar procentueel gezien zijn deze kwalitatief nog altijd beter dan ieder ander datingsysteem, als een relatie je doel is.

Lucky you

Kortom, elke datingsite vraagt wat van je in de vorm van tijd, toewijding en aandacht. Hoe meer tijd en aandacht je besteed aan je profiel en gesprekken, hoe beter het resultaat van je inzet. Voor de rest komt het vooral aan op geluk. Waar je in het “echte” leven iemand letterlijk tegen het lijf kunt lopen in de bibliotheek kun je de liefde van je leven vinden op een online datingsite terwijl je op een zondagochtend in je bed ligt. Als je het zat bent om eenzaam je avonden door te brengen terwijl al je vrienden met de partner op de bank liggen dan is het tijd om de gok te wagen. Probeer de nummer 1 datingsite; net zoals duizenden Nederlanders je al voor zijn gegaan.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …