Home Relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet: “De snelste weg naar een serieuze relatie”. Dat is de slogan van de bekendste datingsite van Nederland. Bekend van televisie, radio en alle andere kanalen is er bijna niemand die nooit van de datingsite gehoord heeft. Al vanaf de beginjaren van het internet draait Relatieplanet mee om singles elkaar te laten vinden. Het is de datingsite voor iedereen; voor dertigers, ouderen, HBO’ers maar ook minder hoog opgeleiden. Wie je ook bent en wat je ook doet; je kunt terecht op de Relatieplanet datingsite.

De Relatieplanet datingsite is niet zomaar één van de vele opties. Het is al vele jaren de populairste datingsite van Nederland. Met al 11 medailles op rij vanaf 2009 voor de “Website van het jaar” kun je er simpelweg niet omheen. In vrijwel alle tests en onderzoeken scoort Relatieplanet uiterst goed. Zo was het één van de drie winnaars in de VARA Kassa Datingtest en won het eerder de Thuiswinkel Award voor datingsite.

Bezoek Relatieplanet

Relatieplanet profiel

Hoe werkt Relatieplanet?

Relatieplanet is gebruiksvriendelijk en beschikt over een makkelijk te begrijpen interface waar iedereen mee overweg kan. Hoe het werkt is simpel. Je maakt een account aan waarna je je profiel kunt invullen en één of meerdere foto’s kunt toevoegen. Uiteraard kies je je beste foto zodat andere singles je op je best te zien krijgen. Na het afronden van je profiel is het wachten tot de controle door Relatieplanet voltooid is. Ondertussen kun je al zoeken tussen de leden. Vergeet niet om je profieltekst in te vullen. Bij Relatieplanet houden leden ervan om een uitgebreide profieltekst te maken en te lezen. Kom je een profiel tegen dat je aanspreekt? Dan kun je een interessebericht versturen of direct contact opnemen. Met behulp van het berichtensysteem kun je contacten leggen met iedere single op de website of app.

Voor wie is het?

Relatieplanet is er ook voor jou. De website laat alle leden toe die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Alle leeftijden vanaf 18 jaar, alle geaardheden en alle opleidingsniveaus zijn welkom. Een groot deel van de leden hebben een leeftijd tussen 35 en 65 jaar oud maar ook buiten deze leeftijdsklasse zijn er voldoende singles te vinden. Met behulp van het uitgebreide zoeksysteem kun je zoeken naar potentiële partners die aan je wensen en eisen voldoen. Je kunt zoeken op opleidingsniveau, interesses, regio, geaardheid en meer. Geef je voorkeur aan en in de zoekresultaten zie je meteen de mensen die aan je criteria voldoen.

Relatieplanet gratis?

Gratis Relatieplanet gebruiken is mogelijk, tot op een bepaalde hoogte. Je kunt je bij de datingsite gratis aanmelden, een profiel aanmaken en een foto toevoegen. Je hebt een persoonlijke inbox voor je berichten waar je ook als gratis lid gebruik van kunt maken. Met het gratis lidmaatschap kun je ook de profielen van de andere leden bekijken en dagelijks vijf interesseberichten versturen. Hier houdt het gratis lidmaatschap op wat in de praktijk betekent dat je geen chatcontact kunt hebben met andere leden. Het is als gratis lid niet mogelijk om berichten te versturen, dit kan alleen met een betaald lidmaatschap. Het gratis lidmaatschap is perfect als je de datingsite wilt uitproberen, wilt kijken welke singles er zijn en hoe het werkt zonder een betaling te doen.

Betaald lidmaatschap

Als je ervoor kiest om te betalen dan krijg je toegang tot alle functionaliteiten. Dit is de beste keuze als je succes wilt hebben op Relatieplanet. Zo kun je ongelimiteerd berichten versturen naar de leuke singles die je tegenkomt, alle foto’s bekijken en gebruik maken van de chat. Een pluspunt van het lidmaatschap is dat het maandelijks opzegbaar is. Heb je de single van je dromen gevonden? Dan kun je het abonnement op ieder moment stopzetten.

Bezoek Relatieplanet

Relatieplanet app

Relatieplanet app

Relatieplanet gaat met de tijd mee en heeft uiteraard een handige dating app beschikbaar gesteld voor de leden. Het was er zelfs al vroeg bij in 2009 met één van de eerste dating apps voor mobiele apparaten. De smartphone was toen nog maar een paar jaar oud maar Relatieplanet speelde hier slim op in. De datingapp van Relatie heeft natuurlijk meerdere updates gehad waardoor het met de tijd meegegaan is. In de app kun je alles wat je ook op de website kunt, het ziet er alleen iets anders uit. Je kunt je matches zien, voorkeuren aanpassen, berichten lezen en versturen, profielen bekijken maar ook foto’s vanaf je smartphone uploaden. De app is beschikbaar voor alle Android en iOS apparaten. Voor Android telefoons is de app in de Google Play Store te vinden, voor iOS apparaten in de Apple App Store.

Tips voor Relatieplanet

  • Log iedere dag in om maximaal gebruik te maken van je gratis interesseberichten.
  • Vrouwen op Relatieplanet ontvangen veel berichten. Wees uniek en stuur een bericht dat opvalt.
  • Neem deel aan de exclusieve single events.
  • Laat merken dat je met interesse profiel gelezen hebt door iets uit het profiel te vermelden. Dit vergroot de reactie op je bericht.
  • Neem eerst een gratis lidmaatschap om de datingsite uit te proberen.

Veiligheid

Als één van de toonaangevende datingsites heeft Relatieplanet de zaakjes goed op orde. De datingsite is afgesloten voor niet-leden zodat je privacy gewaarborgd is en je relatief anoniem kunt daten. Veiligheid, beveiliging, privacy en websitetechniek staan hoog in het vaandel om te voorkomen dat leden slachtoffer worden van datingoplichting. Iedere aanmelding wordt handmatig geverifieerd op echtheid zodat alleen “echte” mensen toegang tot de website en app krijgen. De dating is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit is een stichting op initiatief van de Consumentenbond dat als controlerend orgaan onderzoekt of de aangesloten datingsites zich aan de regels houden. De klantenservice heeft ruime openingstijden zodat je op vrijwel ieder moment van de dag in contact kunt komen met een medewerker. De klantenservice is 364 dagen per jaar geopend en bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur.  Welke vraag je ook hebt, aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. De getrainde medewerkers staan klaar om je te helpen.

Bezoek Relatieplanet

Over Relatieplanet

Relatieplanet is een merk van TMG Digital. Dit is het digitale gedeelte van de Telegraaf Media Groep, één van de grootste mediabedrijven van Nederland. Bekende merken zoals Dumpert, GeenStijl, Jaap en Autobahn zijn bijvoorbeeld ook onderdeel van dit mediabedrijf. De datingsite heeft een brede en grote doelgroep maar ook een fors ledenbestand. Relatieplanet is aangesloten bij het Thuiswinkel waarborg waardoor je zeker weet dat er correct met je gegevens omgegaan wordt. Relatieplanet Nederland BV staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland te Groningen onder nummer 02079316.