Home Datingsites Relatieplanet verwijderen: hoe kun je je Relatieplanet profiel opzeggen?

Relatieplanet verwijderen: hoe kun je je Relatieplanet profiel opzeggen?

3 minuten leestijd
0

Relatieplanet is één van de grootste datingsites van Nederland. Als je lid bent van deze datingsite dan komt er een moment waarop je het profiel weer wilt verwijderen. Niemand blijft immers voor altijd single, vooral niet als je actief bent op datingsites. Je kunt iemand ontmoet hebben op Relatieplanet, overgestapt zijn naar een andere dating app of je bent het online daten gewoon even zat; het wordt tijd om je Relatieplanet lidmaatschap te zeggen.

Je wilt immers niet dat je profiel voor altijd actief blijft zodat iedereen je kan tegenkomen op de datingsite, terwijl je er al lang niet meer actief bent. Vooral als je inmiddels niet meer single bent, dan wil je niet dat je nog gevonden kunt worden op Relatieplanet. Als je er klaar voor bent om gedag te zeggen tegen de Relatieplanet app en website dan lees je hier hoe je dat doet.

Bezoek de website

De eerste stap in het verwijderen van je Relatieplanet profiel is het bezoeken van de  Relatieplanet website op https://www.relatieplanet.nl en in te loggen. Uitschrijven is op dit moment niet mogelijk vanuit de app. Als je de Relatieplanet website via je smartphone bezoekt dan kan het wel. Het is echter makkelijker als je dit via een computer of laptop doet.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

relatieplanet verwijderen

Mijn inschrijving beheren

Zodra je ingelogd bent op de Relatieplanet website klik je rechtsboven op je gebruikersnaam. Er wordt een dropdown-menu getoond waarna je op de rubriek “Inschrijving beheren” klikt. Als je dit menu niet kunt vinden dan is het mogelijk dat het nu vermeld wordt als “Mijn inschrijving. De pagina waar je je op bevindt geeft je informatie over je profielstatus.

Bij het kopje Profielstatus klik op je op Wijzig. Je kunt vervolgens je profielstatus wijzigen. Om je profiel te deactiveren klik je op “Gedeactiveerd, tijdelijk niet meer actief lid” aan waarna je “Opslaan” klikt. Zodra je dit gedaan hebt verschijnt er een pop-up in beeld. Vul je wachtwoord in om je profiel te deactiveren.

profielstatus

Let op, door alleen je profiel te deactiveren ben je er nog niet. Je profiel is namelijk nog niet volledig verwijderd als het gedeactiveerd is.

Relatieplanet wil het liefst dat je je profiel deactiveert en niet verwijdert. Daarom kun je de optie om te verwijderen niet meteen vinden. Door je profiel te deactiveren is je profiel niet meer voor andere leden zichtbaar en ontvang je ook geen e-mails meer. Je profiel wordt wel bewaard door Relatieplanet mocht je later weer lid willen worden. Je hoeft dan alleen maar in te loggen om je account weer actief te maken.

Door je account te deactiveren gaat je betaalde abonnement niet verloren. Mocht je een abonnement hebben op de datingsite dan is het verstandig om deze eerst stop te zetten voor je je profiel deactiveert of verwijdert.

Voordelen van deactiveren

  • Mocht je later weer lid worden dan hoef je je niet opnieuw in te schrijven.
  • Je account kun je op elk ogenblik weer activeren.
  • Je profiel wordt niet getoond in de lijsten met singles.
  • De instellingen worden bewaard net als je contacten, blokkades en favorieten.

Definitief verwijderen

Als je je profiel en al je gegevens wilt verwijderen op Relatieplanet dan is dit ook mogelijk. Om dit te kunnen doen moet je eerst volgens de bovenstaande stappen je profiel deactiveren. Je ontvang hiervan een bevestiging op je e-mailadres. In deze bevestigingsmail ontvang je een link die verwijst naar het definitief verwijderen van je profiel. Klik op de link en je profiel wordt definitief verwijderd.

Alternatief voor Relatieplanet

Relatieplanet is misschien één van de grootste datingsites maar het is niet de enige datingsite. Er zijn genoeg alternatieven. Eén van de alternatieven is de dating app Lexa. In vergelijking met Relatieplanet is Lexa niet eens zo heel anders; alleen andere leden. Lexa heeft overal in Nederland leden waardoor er altijd iemand bij je in de buurt is. Je kunt er chatten op de website, maar ook via de geavanceerde app.

Bekijken op Lexa

Waarom Relatieplanet verwijderen?

Ten opzichte van deactiveren heeft het verwijderen van je Relatieplanet profiel veel voordelen. Ten eerste wordt je abonnement stopgezet zodat je niet meer hoeft te betalen voor de datingsite. Als je automatische verlenging ingeschakeld hebt dan is het verstandig om dit toch eerst uit te schakelen voor je je profiel verwijdert. Dit kun je doen door te gaan naar je Accountgegevens als je ingelogd bent. Ten tweede is het fijn om te weten dat je je gegevens niet overal in databases staan. Mocht de datingsite ooit gehackt worden dan weet je in ieder geval zeker dat je gegevens niet in handen van kwaadwillende personen zijn.

Ik wil mijn Relatieplanet profiel terug

Heb je te snel de keuze gemaakt om je profiel te verwijderen? Dan is het alleen mogelijk om je profiel terug te krijgen als je deze gedeactiveerd hebt. Als je je profiel definitief verwijderd hebt dan betekent ook daadwerkelijk definitief. Er is dan geen enkele mogelijkheid om je profiel weer te activeren. Je kunt dan nog wel een nieuw profiel aanmaken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 Badoo alternatieven die een overstap waard zijn

De datingapp waar singles het meest over klagen? Dat is Badoo, het platform dat populair w…