Home Relatieklik

Relatieklik

relatieklik
Op het internet vind je tientallen datingsites. Sommige richten zich op een specifieke doelgroep zoals een leeftijdscategorie, LHBT’ers of mensen met een bepaalde geloofsovertuiging .Sommige zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht je achtergrond of waar je naar op zoek bent. Maar voor het grootste deel van de datingsites geldt dat je ervoor moet betalen. Bij veel datingsites kun je je wel gratis aanmelden, maar zodra je gebruik wilt maken van de faciliteiten moet daarvoor worden betaald. Relatieklik is een uitzondering op deze regel. Alle diensten zijn 100% gratis. Het nadeel? Er zijn maar vrij weinig leden. Daarom raden we aan een andere dating app te proberen met veel meer Nederlandse gebruikers:

Bezoek Badoo

Hoe werkt Relatieklik?

Relatieklik werkt in hoofdlijnen zoals de meeste datingsites. Je begint met het aanmaken van een account. Het is aan te raden om een nickname te kiezen en niet je volledige naam als schermnaam te gebruiken. Je schermnaam is namelijk voor iedereen zichtbaar. Als je hier je volledige naam invult kunnen andere leden je wellicht gaan zoeken op sociale media als je daar een profiel hebt en je mogelijk lastigvallen. Wil je in alle rust en anoniem op zoek naar een leuke partner of vriendschap dan is het daarom verstandig om een deel van je identiteit nog een beetje geheim te houden. Als je iemand leert kennen die je ook persoonlijk wilt ontmoeten dan is het vroeg genoeg om meer over jezelf te vertellen.

Zo werkt het inschrijven

Wanneer je op de knop “Aanmelden” op het startscherm van Relatieklik klikt, krijg je een formulier te zien dat moet worden ingevuld. Het is prettig dat achter alle velden vermeld staat of ze zichtbaar zijn voor andere leden. Velden als voor- en achternaam, e-mailadres, postcode en mobiele telefoonnummer zijn afgeschermd. Deze velden zien andere members dus niet als ze je profiel bekijken.

foto man

Je profiel invullen op Relatieklik

Nadat je je gegevens hebt ingevuld en akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, kun je verder met het invullen van je profiel. Het is sterk aan te raden om een foto bij je profiel te zetten. Als je dat niet doet zal dat veel minder reacties opleveren omdat mensen die op zoek zijn toch in eerste instantie naar de foto kijken. Als je geen foto plaatst wek je bovendien de indruk dat het om een fake account gaat. Kies een foto waar je alleen op staat dus niet met je kinderen of met andere mensen. Beschrijf in je profieltekst zo goed mogelijk wie je bent en wat je zoekt. Zo voorkom je reacties van mensen die totaal niet aansluiten bij wat jij voor ogen hebt.

Op zoek naar een leuk contact

Als je je profiel hebt ingevuld kun je op zoek gaan naar een leuk contact. Als je bent ingelogd kun je uitgebreider zoeken dan wanneer je nog geen account hebt. Zonder account kun je alleen zoeken op geslacht en in een bepaalde leeftijdscategorie. Ook kun je zonder account geen profielpagina’s bekijken, je ziet alleen de inlognaam, foto, en enkele basis gegevens van degenen die voldoen aan je zoekopdracht. Nadat je bent ingelogd kun je specifiek zoeken, onder andere ook op regio. Zo wordt het aantal matches een stuk minder en kun je gemakkelijker een keuze maken.

foto selfie vrouw

Wie stuur ik een reactie?

Het is verstandig om als je gaat daten via Relatieklik niet in een uur tijd naar tien mensen een chatbericht te sturen. Dat komt namelijk niet heel erg serieus over. Nu weten deze mensen natuurlijk niet van elkaar dat je ze allemaal een bericht hebt gestuurd. Maar stel dat ze allemaal positief reageren, dan heb je er een dagtaak aan om alle chatgesprekken bij te houden en is de kans groot dat je uiteindelijk niet meer weet wat je tegen wie hebt gezegd. Natuurlijk kun je wel twee of drie personen tegelijk een berichtje sturen en aan de hand van hun reacties een keuze maken wie daarvan je beter wilt leren kennen.

Stuur geen reactie ‘voor de grap’

Mensen die zich bij Relatieklik inschrijven zijn serieus op zoek naar een relatie of vriendschap. Het is dus zeker niet de bedoeling dat je een account aanmaakt terwijl je helemaal niet op zoek bent maar uitsluitend met het doel om mensen voor de gek te houden. Schrijf je dus alleen in als je echt op zoek wilt naar een leuke partner of een fijne vriendschap. Het feit dat Relatieklik gratis is maakt dit platform laagdrempelig en daardoor vatbaar voor fake accounts. De beheerders geven aan dat ze alle profielen controleren, maar dat neemt niet weg dat er wellicht eens wat doorheen glipt. Als je je aanmeldt op Relatieklik, wees dan een beetje op je hoede voordat je al te vertrouwelijke informatie deelt. Dit is misschien niet het leukste advies om te krijgen als je gaat daten, maar de praktijk heeft nu eenmaal uitgewezen dat niet iedereen even goede bedoelingen heeft.

Bezoek Badoo

zoeken

Wie kan ik ontmoeten via Relatieklik?

Relatieklik is voor iedereen vanaf 18 jaar. Je vindt hier dus zowel jonge mensen als mensen van 50+ of ouder. Of je nu op zoek bent naar een man of een vrouw maakt uiteraard niet uit. Je moet dit wel in je profiel aangeven zodat andere members niet op het verkeerde been worden gezet. Je kunt in je zoekopdracht aangeven naar welke leeftijdscategorie je op zoek bent en in welke regio. Je kunt natuurlijk ook landelijk zoeken, maar of het zo handig is om contact te leggen met iemand die aan de andere kant van het land woont is natuurlijk de vraag. Iemand vinden die een beetje in de buurt woont is wellicht handiger.

Daarnaast kun je bij het doorzoeken van de profielen selecteren op bijvoorbeeld wel of niet roken, wel of geen huisdieren en wel of niet een kinderwens of kinderen uit een vorige relatie. Door deze selectie vooraf te maken loop je minder de kans met iemand in contact te komen waarmee de verschillen uiteindelijk te groot blijken te zijn.

De eerste date

Heb je via Relatieklik iemand ontmoet, dan komt er natuurlijk een moment waarop je voor het eerst gaat afspreken. Het advies is om hier niet te lang mee te wachten. Het heeft niet zoveel zin om driekwart jaar met iemand te chatten voordat jullie een ontmoeting afspreken. Als het dan tegenvalt heb je wel heel veel tijd voor niets geïnvesteerd.

Als je afspreekt, doe dat dan bij voorkeur niet bij één van jullie thuis. Een eerste ontmoeting op neutraal terrein is voor allebei vaak prettiger. Kies een locatie waar meer mensen zijn, zoals een restaurant of café, of ga samen iets leuks doen zoals naar ene museum, een evenement of iets anders waar jullie beiden van genieten.

Wat moet ik doen als de date tegenvalt?

Als de date al bij de eerste kennismaking tegenvalt dan kun je twee dingen doen. Je kunt direct vertrekken of proberen er toch nog een leuke ontmoeting van te maken. Als blijkt dat iemand je echt heeft bedrogen, bijvoorbeeld door te liegen over zijn of haar leeftijd, uiterlijk of andere belangrijke zaken, dan weet die ander ook dat het risico bestaat dat je daar niet van gediend bent. In zo’n geval kun je de date dan ook gewoon afbreken als je er echt geen zin in hebt.

Als het om een andere reden toch niet klikt, drink dan samen een drankje, maak een praatje en geef vervolgens aan dat je niet het idee hebt dat jullie goed bij elkaar passen. Als je twijfelt maar na een nachtje slapen tot de conclusie komt dat je met deze persoon niet verder wilt, laat het dan wel eerlijk weten. Laat iemand niet eindeloos op een bericht wachten. Houd de ander niet aan het lijntje maar wees eerlijk. Dat is voor jullie allebei beter.

Bezoek Badoo

Advies van een psycholoog

Bij Relatieklik kun je regelmatig de blogs van een psycholoog lezen. Hierin komen onderwerpen aan de orde zoals daten, relaties, wat zijn de valkuilen en waar moet je op letten. Deze columns kunnen je helpen bij het online daten en ervoor zorgen dat jouw date hopelijk leidt tot een leuke en langdurige relatie.