Home Seks Regels van Friends with Benefits relaties (Do’s en Dont’s)

Regels van Friends with Benefits relaties (Do’s en Dont’s)

4 minuten leestijd
0
lepeltje lepeltje

Onder mannen die geen relatie willen maar wel seks is een Friends with Benefits relatie vaak een utopie. Degenen die er zo hard hun best voor doen om dit type relatie te vinden vissen vaak achter het net terwijl het bij anderen zonder moeite in de schoot geworpen wordt. Een friends with benefits relatie bestaat uit twee personen die een seksrelatie hebben zonder de verplichtingen van een romantische relatie. Het lijkt een droom voor velen maar in de praktijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. Dit type relatie kan niet overleven zonder stricte regels waar beiden zich aan moeten houden. Gebeurt dit niet, dan kan de relatie snel voorbij zijn. Met deze do’s en dont’s voorkom je dat je nieuwe Friends with Benefits relatie snel ten einde loopt.

FWB is de afkorting voor friends with benefits

DO’S

Wees eerlijk

De basis van een FWB relatie is dat beiden open en eerlijk naar elkaar moeten zijn. Het werkt niet als de één dingen verborgen houdt voor de ander. Vroeg of laat komt de waarheid naar boven en is het einde verhaal. Bespreek eerlijk wat je voor elkaar voelt en wat de verwachtingen zijn van de relatie. Beiden moeten tevreden zijn met de FWB relatie en uitspreken dat het niet voor altijd bedoeld is.

Houdt rekening met het einde

Het lijkt er misschien op dat de FWB relatie alles is wat je wil maar voor je het weet is het voorbij doordat je sekspartner verliefd wordt op iemand anders. Dit mag, je hebt immers geen echte relatie. De persoon gaat ook niet vreemd. Houdt er altijd rekening mee dat het zonder vroegtijdige kennisgeving afgelopen kan zijn. Dit betekent dat jezelf ook je ogen moet openhouden en je niet moet afsluiten voor echte liefde.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Laat weten wat je wil

Een Friends with Benefits relatie werkt het beste als de seks geweldig is. Het is geen relatie met iemand waar je de rest van je leven aan gebonden bent. Dit geeft je de mogelijkheid om echt te vertellen wat je wel en niet lekker vindt; ook de dingen die je niet tegen een romantische partner zou vertellen.

Maak je mooi

Het is verleidelijk om je oma-onderbroek of slobberbroek aan te trekken als je eenmaal thuis bent na je werk maar als je FWB partner langskomt dan dit niet mogelijk. Het kan in een romantische relatie met iemand waar je mee samenwoont maar niet als je een FWB relatie hebt. Er wordt van je verwacht dat je je mooi maakt; eerst een douche met daarna alle voorbereidingen die je ook zou doen voor een eerste date.

Heb veilige seks

Geen seks tijdens het rijden maar gebruik ook een condoom. Met dit type relatie is dit nog belangrijker dan bij een “normale” relatie. Het is geen lange termijnrelatie; mocht de vrouwelijke partij zwanger worden dan is dit een groot probleem. Dan hebben we het nog niet eens over talrijke soa’s die je kunt oplopen. Toch seks zonder condoom? Neem het zekere voor het onzekere en laat jullie beiden testen met een soa-test voordat er sprake is van seks1.

Zorg dat je er klaar voor bent

Waar casual seks zonder gevoelens voor de één makkelijk te verdragen is, kan een ander het er emotioneel moeilijk mee krijgen. Seks gaat voor veel mensen gepaard met gevoelens, daar kun je niets aan doen. Als jij ook direct een connectie met iemand voelt als je eenmaal seks hebt gehad dan is het moeilijk om een FWB relatie te onderhouden. Vooral als je van jezelf weet dat je snel op iemand verliefd wordt als je seks hebt gehad.

DON’TS

Verwacht niet teveel

Een relatie waarbij het vooral om de seks draait heeft niet de diepte van een romantische relatie. Het zijn korte afspraken waarbij de seks op nummer één staat in combinatie met een leuk gesprek. Het is seksdating met steeds dezelfde partner. Verwacht niet dat je cadeautjes krijgt, dat de persoon met je mee naar verjaardagen gaat of met je uit eten wil.

Blijf niet slapen

Wanneer je de nacht doorbrengt in het bed met de ander en samen wakker wordt dan lijkt het al veel op een “echte” relatie. De ervaring om met iemand wakker te worden is erg intiem en kan bepaalde gevoelens opwekken. Door te blijven overnachten maar je het moeilijker en verwarrend voor beiden.

Niet knuffelen

Knuffelen is niet gewenst als je geen gevoelens wilt krijgen voor je sekspartner. De warmte van de aanraking, het geluid van het ademen en het oppikken van de lichaamsgeur; het draagt alleen bij aan het gevoel dat je voor iemand creëert. Aanraking laat bovendien verschillende hormonen los in je lichaam wat het alleen maar gecompliceerder maakt.

Laat niets achter

Het achterlaten van je boxershort, horloge of welke voorwerp dan ook is niet aan te raden. Het zorgt ervoor dat de ander aan je denkt als hij of zij het voorwerp ziet liggen, wat alleen maar nadelig is. Je wil namelijk niet dat de persoon iedere dag aan je denkt. Het moet hiernaast mogelijk zijn om op ieder moment afscheid te nemen van je sekspartner.

Met deze do’s en don’ts is een FWB relatie langer vol te houden en voorkom je dat het al vroeg in de relatie ten einde loopt. Het zijn de regels die ervoor zorgen dat het verder kan gaan dan een eenmalige seksdate. Mocht je merken dat je een bepaalde vorm van romantische gevoelens voor je sekspartner krijgt laat het dan eerlijk weten. Hoe langer je het voor je houdt, hoe moeilijker het wordt om afscheid te nemen. Wees eerlijk, open en direct om de FWB relatie een succes te laten worden. Heb je nog geen FWB relatie maar wil je dat wel graag? Er zijn datingsites die zich specifiek richten op singles die een FWB relatie zoeken. Dat zijn deze datingsites:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 beste sekstips voor vrouwen om beter in bed te worden

De ene vrijpartij is beter dan de ander en de ene bedpartner is ook beter dan de ander. Al…