8 redenen waarom vrouwen liever single blijven

Michael Slender
Door Michael Slender
5 minuten leestijd

Met apps als Tinder en Happn die iedere dag duizenden Nederlandse singles met elkaar verbinden, lijkt het niet meer moeilijk om een relatie te vinden. Terwijl het erop lijkt dat iedereen op zoek is naar een relatie, geldt dit niet voor iedere vrouw. Niet elke vrouw die single is wil een serieuze relatie of een man om zo snel mogelijk te trouwen en kinderen te maken.

8 redenen waarom vrouwen liever single blijven

Vraag je je af wat de reden hiervoor kan zijn? Of de vrouw onafhankelijk wil blijven, gewoon niet de juiste persoon tegenkomt of geen tijd heeft door een druk werkleven; waarom sommige vrouwen liever singles blijven verschilt per individu en is uniek per situatie. Dit zijn 8 redenen waarom vrouwen liever single blijven.

1. Ze heeft bindingsangst

Sommige vrouwen vinden het lastig om een relatie aan te gaan. De bindingsangst zorgt ervoor dat ze al lang alleen is, geen interessante personen tegenkomt en al snel de interesse in iemand verliest. Iemand die dit al meerdere keren meegemaakt heeft kan ervoor kiezen om voorgoed single te blijven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Er is niet genoeg aanbod

Vrouwen die een hoge opleiding hebben afgerond en geen trek hebben in downdaten kunnen ervoor kiezen om bewust niet op zoek te gaan naar een partner. Het aanbod mannen is dan niet toereikend om alle hoogopgeleide vrouwen van een partner te voorzien. In plaats van veel tijd te besteden aan het vinden van een geschikte partner van hetzelfde niveau kiest de vrouw er liever voor om alleen te blijven.

3. Slechte ervaringen in het verleden

Een vrouw die getrouwd is geweest en na een ongelukkige periode is gescheiden kan van mening zijn dat een relatie niet voor haar is bedoeld. De slechte ervaringen in het verleden zijn de reden om single te blijven. Geen gezeur, niemand om rekening mee te houden en geen ongelukkig gevoel meer; weer opnieuw alleen zijn is in sommige situaties een gevoel van vrijheid.

4. Ze is al gelukkig

Niet iedereen heeft een partner nodig om gelukkig te worden. Alleen zijn is voor sommige vrouwen leuker dan met iemand samen. Als de vrouw alleen al erg gelukkig is dan is het volgens haar niet nodig om een relatie te beginnen.

5. De carrière krijgt voorrang

Terwijl voor de meeste vrouwen een gezin altijd voor een carrière gaat denkt een deel er anders over. Voor sommige vrouwen gaat de carrière voor een potentieel gezinsleven. Niet iedereen is gemaakt voor het traditionele huisje, boompje, beestje. Er zijn nog altijd veel vrouwen die het leven als vrijgezel heerlijk vinden en zich liever richten op het werk.

6. Het aanbod is niet geschikt

Als de vrouw geregeld afspreekt voor een date maar nooit een geschikte partner vindt, dan is het mogelijk dat ze uiteindelijk de handdoek in de ring gooit en het erbij laat. Bijvoorbeeld, als de vrouw alleen maar players ontmoet die haar in bed proberen te krijgen, dan duurt het niet lang voor ze het opgeeft. Alleen zijn is dan veel aantrekkelijker dan blijven afspreken met mannen die haar niet met respect behandelen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Ze wil onafhankelijk blijven

Door alleen te blijven kiezen sommige vrouwen ervoor om onafhankelijk te blijven. Er is niemand om je zorgen over te maken, die je moet bellen als je later komt of rekening mee moet houden met het avondeten. Bovendien hoeft ze haar eigen gewoontes niet aan te passen aan de wensen van iemand anders. Onafhankelijk blijven kan voor vrouwen een reden zijn om single te blijven.

8. Ze geeft haar sociale leven voorrang

Het is algemeen bekend dat je als single meer sociale contacten hebt dan wanneer je je in een relatie begeeft. De vrouw kan zich er zorgen over maken om al deze contacten te verliezen en er daarom voor kiezen om alleen te blijven. Ze wil niet binnenblijven met de partner en beetje bij beetje de contacten laten verwateren.

Online dating heeft daten in het algemeen in vele opzichten makkelijker gemaakt. Dat wil niet zeggen dat iedereen op zoek moet gaan naar een relatie. Er zijn nog altijd vrouwen die geen relatie willen en liever single blijven. Waarom ze dit willen, verschilt per persoon en per situatie. Maar het goede nieuws is dat het een momentopname is: het kan nog altijd veranderen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie