Home Dating R-Bombing: wat is deze “nieuwe” datingtrend precies?

R-Bombing: wat is deze “nieuwe” datingtrend precies?

2 minuten leestijd
0
geen bericht

Er is geen tekort aan nieuwe dating trends. Het lijkt wel alsof allerlei typische situaties die mensen meemaken als ze aan het daten zijn opeens een naam krijgen. De complexiteit van daten in de huidige wereld gaat bovendien gepaard met vele nieuwe situaties die “vroeger”, in de tijd voor het internet, nog niet bestonden.

In het verleden werd je in de steek gelaten als je date niets meer van zich liet horen, nu ben je het slachtoffer van ghosting. Zo krijgen al deze situaties een eigen naam. R-Bombing is weer zo’n nieuwe datingtrend waar over gesproken wordt in het snelle maar wrede datinglandschap.

Wat is R-Bombing?

Dating is soms een slagveld waarbij je te maken krijgt met de ene na de andere teleurstelling. R-Bombing is een situatie waarin je te maken krijgt met zo’n teleurstelling. Het lijkt op ghosting maar het is toch net wat anders. Bij ghosting heb je een date of meerdere dates gehad waarna de persoon opeens volledig van de aardbodem verdwenen is. Je krijgt geen reactie op je berichten, de telefoon wordt niet opgepakt en je bent geblokkeerd op social media.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

R-Bombing is net wat anders. Het beschrijft de situatie waarin je date de berichten wel leest maar niet beantwoordt. De vinkjes worden blauw maar je krijgt nooit een bericht terug: R-Bombing.

Het goede nieuws is dat het geen nieuw fenomeen is. Het heeft alleen maar een catchy naam gekregen om het voor singles makkelijker bespreekbaar te maken. Het vreemde is dat de term al wat langer gebruikt wordt maar niet bekend is wie het verzonnen heeft. Zo is de term al in 2010 toegevoegd aan de Urban Dictionary met deze omschrijving:

The reading of a Blackberry Messenger message and not responding. Clearly denoted by the “R” and “Checkmark” beside the message of the sender1.

Als je ooit de blauwe vinkjes op WhatsApp hebt gezien maar geen antwoord kreeg dan ben je het slachtoffer geworden van R-Bombing. Terwijl je zit te wachten op een reactie blijft het stil. Hoe vaker je kijkt of je al een bericht terug ontvangen hebt, hoe bozer je wordt en hoe groter de teleurstelling wordt.

R-Bomb beschuldigingen

Als je niet meteen een reactie krijgt op je bericht dan is er nog niet meteen sprake van R-Bombing. Wees dan ook voorzichtig met het gooien van de R-Bomb. Wie weet is je chatpartner wel druk waardoor deze nog niet de tijd heeft gehad om te antwoorden. Het is een trieste situatie als je op elk moment van de dag een onmiddellijke reactie verwacht. De meeste mensen hebben meer dingen te doen dan flirten via Whatsapp, Instagram of Snapchat.

Houdt er dus altijd rekening mee dat iemand niet aan het R-Bomben is maar gewoon even geen tijd heeft om te antwoorden. Als je merkt dat je je druk maakt of nerveus wordt als je niet snel een reactie krijgt dan is het verstandig om de leesbevestigingen uit te zetten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Daten zonder verwachtingen: 10 manieren om het minder teleurstellend te maken

Ben je op zoek naar een leuke partner op een dating app? Dan heb je gemerkt hoe moeizaam h…