Home Qutie

Qutie

qutie
De LHBT-gemeenschap wordt gekenmerkt door beperkte opties, zo ontdekten de makers van Qutie, een dating app voor de gehele gemeenschap. Omdat zij er zelf deel van uitmaken, wisten ze als geen ander dat er vraag was naar een plek waar echt iedereen welkom is. Niet alleen de lhbt’ers die op zoek zijn naar seks, maar vooral degenen die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie. En dat is precies wat zij hebben ontwikkeld met Qutie.

Voor wie het?

Qutie is een dating app die zich richt op de LHBT-gemeenschap en verder iedereen die ‘anders’ is dan hetero. Ook aseksuelen en mensen met andere specifieke denkbeelden over seksualiteit zijn er welkom. In tegenstelling tot andere apps, omvat de doelgroep van Qutie veel meer “groepen”, waaronder ook lesbisch, gay, biseksueel, transgender, panseksueel, queer, non-binair en intersekse. Je kunt een profiel aanmaken als je op zoek bent naar een partner maar ook als je gewoon je vriendennetwerk wilt uitbreiden kun je hier terecht. Kortom, Qutie is geschikt als je op zoek bent naar relaties, vriendschappen en betekenisvolle connecties.

qutie app

Aanmelden bij Qutie

De app kun je downloaden voor zowel iOS (Apple AppStore) als Android (Google Play Store). Na het installeren kun je direct een gratis profiel aanmaken. Het is zaak je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zo zorg je ervoor dat je meer reacties van andere members krijgt. Geef aan wie je bent en waar je naar op zoek bent, zodat je ook de juiste matches voorgeschoteld krijgt.

Het gebruik van Qutie

Door middel van de zoekfunctie kun je gemakkelijk andere leden vinden die aan jouw criteria voldoen qua leeftijd of woonplaats. Je kunt via Qutie, als je bent ingelogd, door de profielen swipen met Fastmatch en aangeven of je een profiel wel of niet interessant vindt. Als er een match is, dan kunnen jullie met elkaar in contact komen en via de chatfunctie met elkaar kennismaken. Als het klikt dan staat het jullie uiteraard vrij om af te spreken voor een date.

Zeker als je als lhbt’er nog niet voor je seksuele voorkeur bent uitgekomen is het prettig om op deze manier anoniem contact te kunnen leggen en te ontdekken wat het voor jou betekent. Als je op deze manier iemand vindt op wie je verliefd wordt maakt dat een coming out natuurlijk een stukje gemakkelijker.

Binnen de app zijn nog veel meer mogelijkheden, die stuk voor stuk de ervaring verrijken. Onderdeel van de app is bijvoorbeeld de Events-pagina, waarop leden nieuwe evenementen en lokale gebeurtenissen kunnen aanmaken en ontdekken. Qutie beschikt ook over een blog waarin relevante onderwerpen binnen de community worden verkend en als extra feature is het binnen het chatgedeelte mogelijk om videoclips naar elkaar te verzenden. Mocht je twijfelen of iemand er echt zo uitziet als op de foto’s: vraag om een videoclip. Het helpt om catfishing te voorkomen, terwijl je tegelijkertijd een beter beeld krijgt van je gesprekspartner.

App StoreGoogle Play

Is het gratis?

Probeer Qutie gratis uit of upgrade naar het Rainbow Membership voor meer uitgebreide functies. Het lidmaatschap is af te sluiten voor 1, 3 of 6 maanden. De functies die onderdeel zijn van het betaalde Rainbow-lidmaatschap zijn de volgende:

  • Ghost Mode (anoniem browsen)
  • Zien of anderen het bericht hebben gelezen
  • Zien wie je leuk vinden

Wereldwijd contacten leggen

Het grote voordeel van Qutie is dat het een internationale app is. Je kunt als je een account hebt wereldwijd contact leggen met lhbt’ers. Dit is vooral ook ideaal voor mensen die in landen wonen waar een andere geaardheid dan heteroseksualiteit moeilijk of zelfs niet geaccepteerd wordt. Maar ook kun je op Qutie Nederlanders treffen, hoewel dat er op dit moment (nog) niet veel zijn. Desalniettemin neemt de populariteit van Qutie toe, omdat het een toegankelijke app is die veel gebruikers aanspreekt.