pofAls iemand weer single is geworden na een verbroken relatie dan komt het spreekwoord “er zwemmen nog meer vissen in de vijver” geregeld ter sprake. Daarbij men bij PlentyOfFish het volledig mee eens. Deze van origine Amerikaanse datingsite stijgt boven de landsgrenzen uit en wordt nu overal ter wereld gebruikt door meer dan 90 miljoen leden. Met een jarenlange ervaring in het samenbrengen van singles is dit een app waar je zonder kosten te maken je geluk kunt vinden. Waar POF in de Verenigde Staten een loyaal en groot ledenbestand heeft komt het in Nederland niet in de buurt bij een dating app zoals deze.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt POF?

pof app al eens een traditionele datingsite geprobeerd heeft weet zich met gemak te redden op PlentyOfFish. De eerste stap is het lid worden door het invullen van je gegevens. Om een account aan te maken heeft POF een aantal gegevens van je nodig waaronder een zelfverzonnen gebruikersnaam. Eenmaal je gegevens ingevuld kun je je profiel invullen welke de andere gebruikers kunnen zien. Besteedt er aandacht aan; je profiel geldt als je visitekaartje om andere gebruikers uit te nodigen om je een bericht te sturen.

Als extra kun je nog de Chemistry Test afleggen, ook wel persoonlijkheidstest genoemd, matcht POF je met singles die bij je zouden moeten passen. Daarbij wordt gekeken naar vijf brede dimensies van hoe jij als persoon bent en welk effect dit heeft op een stabiele relatie. Aan de hand van deze informatie word je gekoppeld aan andere leden. Natuurlijk kun je zelf ook op zoek gaan naar andere leden. Je kunt aan de andere kant van de wereld zoeken maar ook bij je in de buurt. Met behulp van de geavanceerde zoekfunctie kun je tot in detail filteren zodat er een selecte groep singles overblijft die volledig aan je wensen voldoen. In de praktijk kun je echter beter de “Meet Me” functie gebruiken waarmee je de leden bij jou in de buurt kunt vinden.

PlentyOfFish app

Waar POF in eerste instantie alleen beschikbaar was via de website is het nu ook beschikbaar als app. Een dating app is ver in de 21ste eeuw niet meer weg te denken uit het assortiment van mogelijkheden en gelukkig voldoet POF aan deze wens. De dating app van POF is beschikbaar voor downloaden in de Google Play en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Gratis?

Het succes van dating apps zoals Tinder en Happn heeft voor een groot deel te maken met de gratis dienstverlening. Wie wil er immers voor iets betalen als het ook gratis kan? Bij Plenty of Fish hoef je je zelfs met een klein budget geen zorgen te maken over hoge kosten. Deze datingsite en app is namelijk ook volledig gratis te gebruiken. Als gratis lid kun je aardig veel bij POF. Je kunt de persoonlijkheidstest uitvoeren en je laten matchen aan andere leden maar je kunt ook gratis zoeken naar leden bij je in de buurt. Als je vervolgens iemand een bericht wilt versturen dan hoef je nog steeds niet te betalen. Het ontvangen, lezen en versturen van berichten is gratis. Volgens POF blijft dit ook altijd gratis.

Upgraded member

De beste en snelste manier om succesvol te zijn op POF is het upgraded membership. Dit is een betaald limaatschap waarmee je op verschillende manieren boven de rest uitstijgt. Je kunt meer afbeeldingen uploaden, tot maximaal 16 stuks naar ook verschijn je bovenaan de lijst met profielen in de MeetMe lijst. Nieuwe gebruikers zien na de aanmelding jou dan als één van de eerste leden. Er zijn meer exclusieve voordelen die je kunt benutten met dit lidmaatschap. Zo kun je het uitgebreide profiel van iedere gebruiker ontgrendelen, advertentievrij de website gebruiken, zien wie jou profiel bekeken heeft, drie cadeautjes per dag versturen, zoeken op gebruikersnaam maar ook zien wie jou wil ontmoeten. Kortom, met dit lidmaatschap haal je maximale uit je tijd op POF.

Over POF

De PlentyOfFish datingsite bestaat al heel wat jaren. Het is zelfs één van de eerste datingsites die onder het grote publiek bekend werd in de Verenigde Staten. De datingsite is oorspronkelijk opgericht in 2003 door oprichter Markus Frind. Achter de datingsite schuilt het klassieke verhaal van Frind die erin slaagde om tien miljoen gebruikers te werven terwijl hij de website runde vanuit zijn slaapkamer.

Nu we 15 jaar verder zijn is de datingsite in allerlei opzichten ontwikkeld met veel meer werknemers maar ook is de datingsite inmiddels beschikbaar in negen verschillende talen. Bovendien zijn er dagelijks meer dan een indrukwekkende 70.000 nieuwe aanmeldingen met in totaal meer dan 90 miljoen geregistreerde leden. Het eigendom van de datingsite ligt op dit moment in handen van Plentyoffish Media Inc1. Dit bedrijf is weer onderdeel van Match Group. Dit is het grootste datinggerelateerde bedrijf ter wereld dat verschillende merken onder haar hoede heeft zoals Tinder, OkCupid en Meetic.