Home Dating Je date laten zitten 2.0: is pigging een dating trend?

Je date laten zitten 2.0: is pigging een dating trend?

2 minuten leestijd
0
man vrouw romantiek

Pigging; een dating spel waarbij iemand enorm gekrenkt wordt. Niemand wil het meemaken, maar het gebeurt. De naam op zich klinkt al slecht, maar het meemaken is nog erger. Bij pigging gaat het om een spel voor mannen onderling wanneer ze de minst aantrekkelijke vrouw versieren. De laatste tijd horen we er steeds vaker van met in de hoofdrol het verhaal van een Engelse vrouw en een Nederlandse man.

“You were pigged”

Onlangs werd het fenomeen breed in de media uitgemeten met het verhaal van Sophie Stevenson uit Stoke, Engeland. In augustus dit jaar, vlak na de aanslagen op de Ramblas, ontmoette Sophie de Nederlandse Jesse M. in Barcelona. Het contact werd na de trip onderhouden en beiden wilden niets liever dan afspreken. Dit gebeurt ook. De Engelse ging op reis naar Amsterdam om Jesse M. te ontmoeten. Na aankomst in Nederland was er niemand te bekennen. Jessie pakte de telefoon niet op en haar berichten werden niet beantwoord. Nadat ze in Amsterdam een hotelkamer geboekt had ontving ze een bericht van Jesse met de tekst “you were pigged”. Het was een grap; ze werd de gehele tijd voor de gek gehouden door Jesse. Tenminste, dat is wat ze zelf vertelt. Jesse ontkent in alle toonaarden1. Volgens Jesse is het complete verhaal uit de duim gezogen.

Het “pull a pig” spel

Volgens de website Urban Dictionary refereert de term “pull a pig” naar een spel waarin een groep mannen uitgaat en een wedstrijd houdt wie de meest onaantrekkelijke meid verovert. De “winnaar” van het spel is de man die de lelijkste vrouw aan de haak slaat

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor sommigen is het een onschuldig spel waarbij niemand verliest. De onaantrekkelijke vrouw is niet de verliezer omdat ze aandacht krijgt van iemand boven haar niveau. Dit lijkt misschien zo maar het is maar voor even waarna de vrouw daarna net zo hard gedumpt wordt. Voor velen is het een vernederend spel en een gevaarlijke trend waarbij gevoelens gekrenkt worden.

Zoals je begrijpt is pigging een verontrustende trend maar het is geen nieuw fenomeen. De eerste tekenen van pigging zijn al terug te leiden naar 2013 waar de term “pull a pig” vermeld wordt in een nieuwsartikel2. De schokkende trend lijkt nieuw omdat het nu een naam gekregen heeft. Het bestaat echter al vele jaren en is altijd op de achtergrond van de datingscène geweest. Of de trend echt zo sterk is als de media doet geloven valt nog maar te bezien. Er zijn geen officiële cijfers die aangeven hoe vaak het voorkomt. Ongeacht hoe vaak het gebeurt is pigging niet het enige waar je je zorgen om moet maken. Andere dating trends zoals stashing en ghosting liggen ook op de loer.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…