Home Algemeen Pauze nemen van dating? 5 Momenten wanneer dit een goed idee is

Pauze nemen van dating? 5 Momenten wanneer dit een goed idee is

2 minuten leestijd
0

Online dating opent voor veel singles nieuwe mogelijkheden. Het is een eenvoudige manier om met andere singles in contact te komen. Al deze singles zijn op zoek naar een potentiële partner die op zoek is naar een relatie. Maar wat nu als je er niet klaar voor bent? Er zijn momenten waarop het verstandig is om een pauze te nemen. Daten online is niet de oplossing als er zich bepaalde zaken voordoen waardoor je er niet klaar voor bent. Zo kun je bijvoorbeeld beter een pauze nemen van dating in de volgende situaties.

Als je nog niet gescheiden bent

Het einde van een huwelijk neemt veel tijd en aandacht in beslag. Het is voor iedereen een uitdaging om het tot een goed einde te brengen. Het is niet makkelijk om een nieuwe relatie te beginnen terwijl de oude relatie nog niet volledig afgerond is. Naast dat het moeilijk is om je aandacht volledig op je nieuwe partner te leggen zijn veel mensen er emotioneel ook nog niet klaar voor. Een scheiding gaat vaak niet in de koude kleren zitten. Zorg ervoor dat de oude relatie afgerond is met een scheiding voordat je op zoek gaat naar een nieuwe partner.

Als iemand dichtbij je overleden is

Daten en rouwen om iemand waar je om geeft gaat niet goed samen. Als je al in een relatie zit dan kan het de relatie sterker maken maar als je iemand nog niet kent dan kan het voor problemen zorgen. Iedereen rouwt op een andere manier en vaak heeft het tijd nodig om het een plekje te geven. Het is verstandig om die tijd te nemen voordat je verder gaat met daten. Het overlijden van iemand die je goed gekend hebt kan een behoorlijk aanslag zijn op je gemoedstoestand waarin emoties te pas en te onpas tevoorschijn kunnen komen.

Als een lange relatie in de afgelopen 3 maand beëindigd is

Een lange relatie laat bijna altijd littekens achter die zich moeten helen. Zelfs als je niet getrouwd bent geweest laat het sporen na. Daten direct na het beëindigen van een langdurige relatie is niet verstandig.  Dit komt doordat mensen na het afsluiten van een lange relatie emotioneler en gevoeliger zijn dan normaal. Normaal gesproken kost het drie tot zes maanden tijd voordat het voor de meeste mensen weer verstandig is om te beginnen met daten. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als de liefde al lange tijd verdwenen was en de breuk je bevrijd heeft dan is het mogelijk dat je er eerder klaar voor bent.

Als je geen huis hebt

In tijden van financiële onzekerheid kan het gebeuren dat er veel in je leven verandert. Je kunt je baan verliezen waardoor je uiteindelijk ook je huis niet meer kunt betalen. Als je jezelf begeeft in een vergelijkbare situatie dan kun je beter een break nemen van online daten. Je hebt al genoeg aan je hoofd waardoor je niet genoeg aandacht kunt besteden aan een potentiële partner. Het succes van een relatie is hiernaast groter als je een stabiele basis hebt.

Als je verslaafd bent

Het is geen goed moment om te beginnen met daten als je een verslaving hebt die veel invloed heeft op je leven. De verslaving kan de persoon van je dromen afschrikken en wegjagen. Als je eraan werkt en herstellende bent dan is het ook geen goed moment. Het herstel van een verslaving betekent nog niet dat je er volledig vanaf bent. Dit kost tijd. Besteed je aandacht aan het herstel zodat je helemaal van de verslaving af bent voordat je op zoek gaat naar een partner.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heartbreak alert: 9 tekenen dat hij je hart zal breken

We weten het: daten in het huidige tijdperk is de grootste BS als je op zoek bent naar een…