De afgelopen jaren zijn datingsites steeds populairder geworden. Hierbij moet je zelf op zoek naar een partner en worden er soms matches aangeraden. Hoewel dit soort sites en apps erg bekend zijn en veel relaties opleveren, zijn er ook nog relatiebemiddelingsbureaus actief. Zij brengen singles bij elkaar en het team zet zich persoonlijk voor je in. Een van de meest bekende relatiebemiddelingsbureaus in Nederland is PartnerSelect.

Er komen bij veel mensen vaak een hoop vragen kijken als het gaat om deze bureaus. Voor wie is PartnerSelect bedoeld en wat voor mensen maken er gebruik van? Hoe gaat zo’n bureau te werk en wat zijn eventuele kosten die erbij komen kijken? Hieronder geven we je meer informatie over deze vragen. Benieuwd naar PartnerSelect en wil je er meer te weten over komen? Lees dan vooral verder en wie weet ontmoet jij binnenkort je ware liefde hier.

Voor wie is PartnerSelect bedoeld?

Een van de eerste vragen die mensen vaak hebben, is voor wat voor mensen PartnerSelect bedoeld is. Het is namelijk een fabeltje dat alleen onaantrekkelijke, minder sociale mensen gebruik maken van zo’n bureau. Er zijn namelijk ook een tal van succesvolle singles die zich vanwege een druk leven wenden tot de dienst. Bij PartnerSelect zijn singles vanaf 25 jaar welkom en is er geen uiterste leeftijdsgrens. Je zult merken dat er veel hoogopgeleide mensen zijn ingeschreven op PartnerSelect, aangezien deze groep vaker kiest voor een relatiebemiddelingsbureau.

partnerselect werkwijze

Hoe werkt PartnerSelect: de werkwijze en het intakegesprek

Als je je inschrijft bij PartnerSelect, dan zul je een paar fases moeten doorlopen. De werkwijze begint met het intakegesprek. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw persoonlijke consulent je goed leert kennen. Hier wordt uitgebreid de tijd voor genomen. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden, maar ook op een van de vele locaties door het hele land.

Tijdens dit gesprek zullen veel verschillende vragen aan bod komen om een goed beeld van je te krijgen. Denk hierbij aan je werk, eerdere relaties, interesses en andere belangrijke informatie. Ook krijg je tijdens dit gesprek de mogelijkheid om je wensen voor een toekomstige partner kenbaar te maken.

De selectie van mogelijke partners

Na dit intakegesprek zal je matchmaker samen met consulenten op zoek gaan naar iemand die goed bij je past. Dit is de bemiddelingsfase bij PartnerSelect. Natuurlijk moet het omgekeerd ook zo zijn en moet jij ook goed bij je eventuele partner passen. Liefde moet natuurlijk van twee kanten komen. De beste kandidaten worden uitgekozen. Dit zijn mensen die echt bij jou passen als persoon en ook bij je wensen aansluiten.

De ontmoeting

Tijdens de selectiefase word er gezocht naar een persoon die goed bij je past. Daarna wordt er een voorstel gedaan. Je krijgt dan online elkaars profiel en een foto te zien. Pas als jullie allebei positief reageren op het voorstel, kunnen jullie elkaar ontmoeten. Daarna is het afwachten: klikt het? Springt de vonk over? Het kan het begin zijn van iets moois.

Als dit toch niet het geval is, dan is dit geen probleem. Met je bemiddelaar neem je door naar wat voor persoon er verder gezocht dient te worden. Dit wordt gedaan totdat de klik er is.

De kosten van relatiebemiddeling

Aangezien het hier niet gaat om een ‘normale’ datingsite, is het ook logisch dat er kosten aan verbonden zijn. Het is wel mogelijk om in termijnen te betalen. Let er wel op dat de kosten vrij hoog zullen zijn en dat je zelf zult moeten betalen of je dit je kunt veroorloven.

Je betaalt hier namelijk voor een dienst die wordt geleverd. Als je je inschrijft bij PartnerSelect, dan gaat een ervaren bemiddelaar voor je aan het werk om mogelijke partners te vinden waarmee je een relatie kunt opbouwen.

De kosten worden voor het grootste deel bepaald door twee belangrijke zaken. Allereerst is dit natuurlijk omdat er professionele mensen aan het werk zijn voor jou. Het is namelijk een intensief proces, waarbij onder andere het intakegesprek en de bemiddeling bij komen kijken.

Hierdoor zijn er echte vakmensen aan het werk die veel kennis hebben van relaties om een passende partner te vinden. Verder word er door PartnerSelect ook veel geadverteerd in heel Nederland, om zoveel mogelijk singles te kunnen bereiken en benaderen.

Hoe lang duurt het voordat je een partner vindt?

Het is belangrijk om te weten dat je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau en niet bij een datingsite. Waar je bij een datingsite vaak binnen enkele minuten al je eerste matches op je dashboard ziet verschijnen, zal dit hier zeker niet het geval zijn. Er komt hier namelijk een stuk meer bij kijken. Relatiebemiddeling is mensenwerk en er zal veel tijd in gaan zitten om goede mogelijke partners voor je te selecteren.

Het is daardoor ook niet helemaal te voorspellen hoe lang het gaat duren voordat je een partner zult vinden. Meestal zal het een aantal weken duren voordat je je eerst voorstellen krijgt na het intakegesprek. Met een beetje geluk is het eerste contact meteen raak en heb je een serieuze partner te pakken. Dat zijn echte geluksvogels. Over het algemeen zijn er echter ook meerdere pogingen voor nodig. Meestal vinden mensen die zich bij PartnerSelect inschrijven binnen een jaar een partner.

Bezoek PartnerSelect

Wat als het niet lukt om een partner te vinden?

Helaas kan het ook gebeuren dat het niet lukt om een passende partner te vinden. Dit is nooit leuk, en PartnerSelect probeert dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht het toch gebeuren, dan zal er samen worden onderzocht waaraan dit lag.

Waren de mogelijke voorstellen passend? Klopt je persoonsbeschrijving? Is er misschien iets anders aan de hand? Afhankelijk hiervan wordt er persoonlijk bekeken of het verstandig is om nog langer ingeschreven te staan of dat er naar een andere oplossing moet worden gezocht.

Wil je van te voren weten hoe goed je kansen zijn om een geschikte partner te vinden? PartnerSelect heeft hiervoor een speciale test ontwikkeld. Door een aantal vragen te beantwoorden kun je er achter komen of je een goede slagingskans hebt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van je leeftijd, in welke regio je woont en je opleidingsniveau. Zo weet je van te voren al een beetje waar je aan toe bent. De test is gratis en vrijblijvend.

branchevereniging singles keurmerk

Branchevereniging Singles Keurmerk

Bij PartnerSelect staat kwaliteit hoog in het vaandel. Het is een integere en transparante organisatie die een goede naam heeft in de branche. Daardoor is PartnerSelect ook erkend door het Singles Keurmerk en lid van de Branchevereniging Singles Keurmerk. Dit biedt je ook extra zekerheid dat je met een professioneel bedrijf zaken doet.

Privacy bij PartnerSelect

Aangezien je hele persoonlijke gegevens zult delen met het bureau, vragen veel mensen zich af hoe het dan zit met de privacy. Aangezien PartnerSelect een professioneel bureau is en ook is ingeschreven bij de branchevereniging, kun je er van uit gaan dat er op een discrete manier met je gegevens wordt omgesprongen. PartnerSelect respecteert de wettelijke richtlijnen van privacy. Daarnaast is het ook mogelijk om gegevens online zelf te wijzigen. Deze service is goed beveiligd en strikt persoonlijk.

Bezoek PartnerSelect

Over PartnerSelect

Al met al is PartnerSelect dus een professioneel relatiebemiddelingsbureau die jou veel persoonlijke aandacht geeft om je ideale partner te vinden. Een consulent zal persoonlijk contact met je hebben en er zal enorm hard worden gewerkt om een geslaagde relatie te vinden. Het is hier geen anoniem computerwerk, maar iedereen zal een persoonlijk gesprek krijgen.

PartnerSelect is voor alle leeftijden: voor jonge singles vanaf 25 jaar tot actieve 50-plussers en senioren. Ook zijn er singles van verschillende niveaus, door heel Nederland en met andere karaktereigenschappen en interesses. Relatiebemiddeling via PartnerSelect is tijdbesparend. Je hoeft niet hele avonden datingsites af te speuren op zoek naar een juiste partner.

Door de ervaring van het bureau worden er alleen voorstellen gedaan waar je ook echt iets aan zult hebben. Hierdoor bespaar je tijd en is de kans op een succesvolle relatie alleen maar groter.