Home Relatie Ouders ontmoeten: 7 tips voor wat je wel en niet moet doen

Ouders ontmoeten: 7 tips voor wat je wel en niet moet doen

2 minuten leestijd
0
man kijken

Wordt het tijd om de ouders van je vriend of vriendin te ontmoeten? Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. De ouders willen graag een leuke maar vooral goede partner voor hun zoon of dochter. De eerste ontmoeting met de ouders is de eerste gelegenheid om te laten zien dat jij die persoon bent. De volgende tips helpen je om een goede eerste indruk te maken bij de ouders.

1. Wees op tijd

Door alleen op tijd te komen maak je al een goede indruk. Niemand houdt ervan om te wachten; vooral niet op iemand die je voor het eerst ontmoet. Als je niet op tijd komt dan vragen ze zich al snel af of je het serieus neemt. Door op tijd te komen laat je zien dat je respect hebt voor de tijd van een ander en iemand bent die afspraken nakomt.

2. Kleed je gepast

Is de eerste ontmoeting tijdens een etentje? Zorg er dan voor dat je er op je best uitziet. Draag kleding die past bij de gelegenheid. Gebruik ook niet teveel parfum of make-up. maar breng vooral een glimlach mee.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

3. Bereid je voor

Ga niet zonder enige informatie het gesprek in met de ouders. Vraag van tevoren waar je het wel of niet over kunt hebben zodat je niemand beledigd. Vermijd controversiële onderwerpen waarin je teveel je mening geeft. Houdt het luchtig met makkelijke onderwerpen. Als je al wat weet over de ouders haak hier dan op in zodat je niet zonder gespreksstof komt te zitten.

4. Stel vragen

De ouders ontmoeten is geen interview of sollicitatie. Ze willen graag meer of je weten maar je hoeft jezelf niet te bewijzen. Zie de ontmoeting als een kans om de personen te ontmoeten die je geliefde opgevoed hebben. Je leert er ook meer door over de persoon met wie je je leven wilt delen. Stel zelf ook vragen en laat zien dat je interesse hebt in wat ze te zeggen hebben.

5. Toon initiatief

De eerste ontmoeting is een uitstekend moment om jezelf van de beste kant te laten zien. Wacht niet tot iedereen degene bedankt heeft die het etentje verzorgd heeft, maar wees de eerste. Als de tafel afgeruimd moet worden, biedt dan aan om te helpen. Laat zien dat je attent bent door niet achterover te gaan zitten.

6. Geef complimenten

Iedereen houdt ervan om een compliment te krijgen; ouders ook. De ouders weten dat hun kind een goede vangst is maar ze horen dit ook graag van een ander. Geef de ouders complimenten over de zoon of dochter maar ook over andere dingen. Zorg er alleen wel voor dat het niet teveel is zodat het niet overkomt alsof je slijmt.

7. Niet van het negatieve uitgaan

Het ontmoeten van de ouders heeft voor veel personen een negatieve klank. Ga er niet vanuit dat de ouders je kritisch gaan beoordelen of snel een mening over je vormen. Het enige dat men wil is een geschikte partner voor de zoon of dochter, meer niet. Ga er vanuit dat ze je graag willen ontmoeten om in levendige lijve te zien wie die persoon is waar de laatste tijd zoveel over gepraat wordt.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 manieren om ‘ik mis je’ te zeggen zonder het te vertellen 

Als je graag bij iemand bent, dan mis je deze persoon wanneer hij of zij er niet is. Dit k…