Home #Open

#Open

open
Daten kan moeilijk zijn. Waar vind je nu leuke singles met wie je dezelfde interesses deelt, met wie je goed kan praten en die oprecht geïnteresseerd in je zijn? Het is al lastig genoeg voor mensen die een monogame relatie nastreven, maar voor polyamoreuze relaties is dit alleen maar moeilijker. Er zijn duizenden dating apps online te vinden. Toch zijn de meeste dating apps gericht op monogame relaties.

Gelukkig zijn er een paar apps die zich richten op mensen die op zoek zijn naar niet-monogame relaties en een daarvan is de dating app #Open. Omdat er nog geen doeltreffende app was voor de doelgroep die meer dan één partner verlangt, hebben de makers deze app ontwikkeld met de toepasselijke naam #Open. Geïnteresseerd geraakt? We vertellen je alles over deze dating app.

Omdat we hebben gemerkt dat #Open (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we een andere datingplatform aan. Dit platform heeft meer Nederlandse leden én heeft dezelfde doelgroep als #Open.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt datingapp Open?

Je kunt je volledig gratis bij Open aanmelden. Vervolgens kun je met handige tools aangeven naar wat voor soort relatiestijl je op zoek bent. Je hebt namelijk meer dan 60 opties om je geslacht, geaardheid, relatietype en status te beschrijven. Zo kun je aangeven of je transgender, niet-binair, queer, panseksueel of heteroseksueel bent.

Ben je op zoek naar een koppel of naar alleenstaanden? Ben je op zoek naar een monogame of een polyamoreuze relatie? Het kan allemaal op deze datingapp. Zit je label er niet bij, dan kun je gemakkelijk een eigen woord of beschrijving toevoegen.

#Open gebruikt hashtags om je in staat te stellen je voorkeuren en verlangens te communiceren. Het tabblad ‘Preferences’ heeft 3 lijsten: Ik sta / Wij staan ​​open voor, Zoeken naar en Interesses. In dit deel van je profiel geef je aan wat je voorkeuren zijn, wat je zoekt en wat je interesses zijn; een integraal onderdeel van de app.

Na het invullen van je profielgegevens en voorkeuren, is er nog een stap om je profiel in #open aan te vullen: je grenzen aangeven. Op het tabblad ‘Boundaries’ geeft je aan wat je grenzen zijn. En zoals overal in de app gebeurt dat met hashtags. Je kunt maximaal 30 hashtags toevoegen aan de lijst Boundaries. Deze lijst kun je zichtbaar maken voor anderen.

Zoeken naar matches

Na de aanmelding en in het invullen van je profiel kun je gaan beginnen met swipen. Ben je als koppel op zoek naar een match? Dan kun je een partnerprofiel aanmaken waarbij je samen kunt swipen en matchen. Wijs een profiel af door op de rode X te tikken of naar links te vegen. Vind een profiel leuk door op het groene vinkje te tikken of naar rechts te vegen. Andere leden zullen niet weten dat je ze leuk vindt totdat ze je terug leuk vinden en met je matchen. De match opent de communicatie met een ander lid. Zodra jij en een ander lid elkaar heen like hebben gegeven, word je op de hoogte gebracht van de match.

Bij Open kun je gebruik maken van hashtags om te zoeken naar je ideale match. Ben je op zoek naar een #BFF (Best Friend Forever) of een #ONS (One Night Stand)? Het hashtag-zoekveld kun je gebruiken om al je interesses, voorkeuren en verlangens in te vullen. Vind gemakkelijk andere leden met hashtags die je nieuwsgierigheid prikkelen.

open app

Voor wie is het?

#Open is een wereldwijd datingplatform met leden in meer dan 45 landen. Open is een polyamoreuze dating app die zich richt op zowel singles als stellen. De app omarmt polyamorie, trio’s, kinky dates, swingers en nog veel meer. In de kern gaat polyamorie vooral over het opbouwen van relaties waarin openheid en eerlijkheid centraal staan.

De app is zeer inclusief en is dan ook bedoeld voor alle ruimdenkende mensen die op zoek zijn naar een flirt, date, relatie, seksueel contact, maar ook naar een vriendschap en een gemeenschap waarin ze geaccepteerd worden. Elke vorm van verbinding is mogelijk bij Open.

“Maak contact en ontdek met ethisch niet-monogame mensen en hun partners.” – #Open

Gratis

#Open is gratis te downloaden in zowel de Apple App Store (iOS) als Google Play Store (Android). Een profiel aanmaken is gratis, andere leden bekijken ook, net als alle andere functies. Is #Open een van de weinige datingapps die echt gratis is? Ja. Er zijn momenteel (nog) geen betaalde premiumfuncties, maar ze onderzoeken verdienmodellen die de community draaiende kunnen houden. Dat wil zeggen: voor nu is het nog volledig gratis, later waarschijnlijk niet meer.

open dating app

App en website

Open heeft enkel een app die je kunt gebruiken om je dating avontuur te starten. De app is voor zowel Android als iOS gebruikers te gebruiken. Ga naar de Apple Store of de Google Play Store om de app te downloaden. Het grote voordeel van het gebruik van een app om online te daten, is dat je je smartphone altijd bij de hand hebt. Zo blijf je overal en altijd in contact met je matches. Open heeft ook een locatie functie die je kunt gebruiken. Met deze functie vind je gemakkelijk andere Open gebruikers bij jou in de buurt.

App StoreGoogle Play

Spelregels en voorwaarden

Open krijgt over het algemeen zeer goede recensies. Veel gebruikers zijn te spreken over het feit dat de app zo’n warme inclusieve plek is voor allerlei diverse soorten mensen. Leden vertellen dat iedereen op de app open-minded en eerlijk is. Of je nu op zoek bent naar een relatie, date, vriend of elke andere vorm van een relatie of connectie.

De gebruikers stellen het ook zeer op prijs dat je veel ruimte hebt bij de aanmelding waarin je je gender, geaardheid, seksualiteit en het soort relatietype waar je naar op zoek bent, kunt omschrijven. Er zijn namelijk niet veel dating apps te vinden zoals Open.

Regels

Iedereen die deelneemt aan de #Open-gemeenschap wordt gevraagd om zich aan een aantal regels te houden. Ter zelfbescherming, maar ook voor de bescherming van anderen. De dating app vraagt je om nice te zijn: Negotiate, Include, Consent en Experience.

  • Negotiate: Communiceer je bedoelingen, verwachtingen en verlangens met duidelijkheid en eerlijkheid.
  • Include: Behandel jezelf en medeleden met respect. Wees gastvrij en accepteer anderen.
  • Consent: Doe alles met enthousiaste instemming wanneer je iets met iemand anders deelt of doet. Stuur geen ongevraagde (expliciete) foto’s naar anderen en toon ze niet openbaar op je profiel.
  • Experience: Sta jezelf en anderen toe nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren zonder schaamte of oordeel.

Veiligheid en privacy

Open maakt gebruik van een beschermde SSL-verbinding, waardoor je zeker kunt zijn dat je gegevens goed beveiligd zijn. Je kunt het privacybeleid eenvoudig nalezen op de Open website en app. Je persoonlijke gegevens worden uiteraard nooit gedeeld of verkocht aan anderen. Heb je vragen aan het team, dan kun je terecht bij de klantenservice.

#open is Dating…Updated.

Over datingapp Open

Open werd in 2016 opgericht door Amanda Wilson en David Epstein. De app onderscheidt zich van andere apps, omdat deze app zich niet focust op de heteronormatieve monogame relatie. De dating app richt zich op het bevorderen van een gastvrije en inclusieve omgeving waarbij de focus ligt op communicatie, eerlijkheid en transparantie. Bij Open hoef je dan ook zeker niet bang te zijn voor oordelen van anderen.

In het begin van de lancering was er enige controversie over de app, zo werd de app tijdelijk uit de Apple Store gehaald. Vervolgens zijn Wilson en Epstein zich alleen maar meer gaan focussen om de censuur van sekspositieve platforms te bestrijden. In het blog op Medium vertellen medewerkers van de app over alles wat te maken heeft met open relaties.

open

Veelgestelde vragen

Is #Open voor iedereen?

Nee, #Open is niet bedoeld voor singles die een monogame relatie nastreven. Het is vooral bedoeld voor mensen die ruimdenkend zijn over relaties. Van open relaties tot polyamoreuze vormen; het kan allemaal op deze datingapp.

Is #Open gratis?

Ja, #Open is nog volledig gratis. Alle functies zijn beschikbaar voor alle functies – ook als zij geen betalingen hebben gedaan. #Open heeft nog geen premiumfuncties die tegen betaling beschikbaar zijn.

Kun je swipen op #Open?

Ja, #Open volgt de gebruikelijke matchmethode van swipen. Veeg naar links om een profiel af te wijzen. Veeg naar rechts om aan te geven dat je het profiel leuk vindt. Als er een wederzijdse veeg naar rechts plaatsvindt, is er een match. Vanaf dat moment is het mogelijk om een gesprek te starten.

Is er een minimumleeftijd voor #Open?

Ja, #Open vereist dat je 18 jaar of ouder bent. Bij de aanmelding vraagt de app je om een nauwkeurige geboortedatum om je leeftijd te bepalen. De dienst is alleen beschikbaar voor volwassenen.

Heeft #Open een website?

Ja, #Open heeft een website. Deze website is echter niet te gebruiken als datingplatform; alleen de apps kunnen daarvoor worden gebruikt. De website dient alleen ter informatie over de app.