Home Ouderen 4 online dating tips voor mannen boven de 40

4 online dating tips voor mannen boven de 40

2 minuten leestijd
0

Ben je ouder dan 40 en op zoek naar een date? Wees niet bang dat je de enige bent. De grootste groep online daters heeft een leeftijd tussen 35 en 55 jaar. Dat bekent dat er meer vrouwen te vinden zijn dan je denkt. Uiteraard ook meer mannen maar concurrentie is er altijd; hoe oud of jong je ook bent. Daten via het internet is immers iets wat bijna iedere single doet. Het is makkelijk, snel en de beste manier om een leuke date te vinden. Lees verder voor de tips over hoe je het beste online kunt daten als man boven de 40 jaar.

Kies een niet te serieuze foto

Vrouwen voelen zich al snel geïntimideerd als je een foto gebruikt waarop je te serieus kijkt of als het teveel op een zakelijke foto lijkt. Je denkt misschien dat een zakelijke foto een goede impressie maakt op vrouwen maar dat is niet het geval. Kies voor een luchtige foto waar je op lacht. Een lach op de foto spreekt boekdelen. Let er ook op dat je meerdere foto’s aan je profiel toevoegt. Dit geeft de ander de mogelijkheid om meer van je te zien zodat zij een beter beeld van je kan vormen. Het is misschien vanzelfsprekend maar gebruik de beste foto van jezelf.

Wees niet te agressief in de benadering

Vrouwen willen het graag wat langzamer aan doen dan mannen. Praat niet meteen tegen de vrouw alsof je haar al jaren kent. Een vrouw heeft tijd nodig om zich op het gemak te voelen in het gesprek met een man. Geef haar de tijd om na te denken wat ze van je vindt. Als je haar te agressief benadert krijgt een vrouw al snel het idee dat ze naar iets gepusht wordt. Dit werkt alleen maar averechts. Probeer ook niet te snel af te spreken. In veel gevallen schrik je vrouwen hier juist mee af. Laat merken dat je haar wilt leren kennen en hier de tijd voor vrijmaakt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Karakter is bepalend

Wees niet bang om je karakter te tonen. Praat met respect en laat zien dat je manieren hebt. Er zijn jammer genoeg veel mannen die dit niet laten blijken via het internet. Wees jezelf en gedraag je niet anders nu je op het internet een vrouw benaderd. Voordat je een bericht verstuurt lees dan het bericht nog eens na. Komt het bericht over hoe je wil dat het overkomt?

Kies voor een goede introductie

Als de statistieken bekeken worden dan blijkt dat het eerste contact met een vrouw het belangrijkste is. Door alleen maar “Hoi” te versturen schiet je niet veel op. Kies een onderwerp waar ze het over heeft in haar profiel en stel er een vraag over. Je kunt denken aan iets van “Hoi, van een mede Beatles fan!”. Door een connectie te maken met één van haar interesses trek je de aandacht. De kans op een bericht terug is dan vele malen groter. Wees anders dan andere mannen. Besteed meer aandacht aan je eerste bericht zodat de vrouw niets anders kan dan een bericht terug sturen.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

10 misvattingen over single 50-plussers en daten

Het imago van de single 50-plusser is belabberd. Ze zitten alleen maar thuis ‘achter de ge…