Home Dating 4 online dating tips om oplichterij te voorkomen

4 online dating tips om oplichterij te voorkomen

2 minuten leestijd
1

Online daten is de laatste jaren snel populair geworden. Misschien ken je iemand die al een leuke relatie aan het online daten heeft overgehouden of misschien zelfs meerdere personen. Er zijn veel succesverhalen over online daten. Net als jij zijn er veel singles die ook op zoek zijn de ware. Het is echter niet allemaal zo rooskleurig. Oplichterij komt vaker voor dan je denkt. Alhoewel de datingsites er veel aan doen om het zo veilig mogelijk te houden is het risico altijd aanwezig. De meeste personen hebben het beste met je voor maar er ook mensen die alleen maar lid zijn om mensen om de tuin te leiden. Het doel van deze personen is je geld. Op vele slinkse wijzen proberen ze je geld afhandig te maken. Laat je niet misleiden. Voordat je begint met daten is het verstandig om het volgende te lezen.

Profiel bekijken

Bekijk het profiel van de persoon goed. Als je het profiel bekijkt en ziet dat er bepaalde zaken niet kloppen met wat de persoon zegt dan is dit een duidelijke hint. Verbreek het contact direct als je merkt dat de persoon niet eerlijk is of liegt. Door vragen te stellen in de chat kun je erachter komen of de persoon echt is of niet. Vergelijk de antwoorden die de persoon geeft met de profieltekst. Als de persoon bijvoorbeeld in het profiel heeft staan dat hij graag reist en in de chat aangeeft dat hij een hekel heeft aan reizen dan weet je dat er iets niet klopt.

Zielige verhalen

De meeste voorkomende manieren waarop mensen opgelicht worden tijdens online daten is door het gebruik van zielige verhalen. Door deze zielige verhalen proberen ze in te spelen op je gevoelens zodat je medelijden krijgt. Wat deze personen uiteindelijk vaak willen is dat je ze helpt door het overmaken van geld. Trap er niet in. Als personen te snel met dit soort verhalen beginnen neem dan afstand en ga op zoek naar iemand anders. Eigenlijk kun je er vrijwel altijd vanuit gaan dat iemand die je om geld vraagt op een datingsite een oplichter is.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Basis informatie

Als je aan het chatten bent met een persoon stel dan altijd vragen over de persoon zelf. Je wilt weten wat voor werk de persoon doet, welke leeftijd en waar de persoon woont. Met deze antwoorden heb je direct belangrijke basis informatie. Probeer de persoon te vinden op het internet. Een echt persoon is meestal al snel gevonden via zoekmachines of bijvoorbeeld Facebook. Als je weet wat voor werk iemand doet en je hebt een voornaam dan kom je al heel verder door alleen op Linkedin te zoeken. Als je de persoon op geen enkele manier kunt vinden op het internet dan betekent dit niet meteen dat het om een nepprofiel gaat. Het is dan echter wel verstandig om voorzichtig te werk te gaan.

Lange afstand

Als je iemand spreekt die op een behoorlijke afstand woont dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Nu is het waarschijnlijk niet vreemd als je met iemand in gesprek bent aan de andere kant van Nederland maar als de persoon ergens Azië woont dan wordt het al heel wat anders. Deze personen kunnen je later om geld vragen zodat jullie elkaar kunnen ontmoeten. Als het geld vervolgens overgemaakt is hoor je niets meer of slechte excuses waarom de reis niet doorging. Mogelijk vragen ze zelfs om meer geld. Wees voorzichtig met personen die buiten Nederland wonen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

  1. eline

    17 juli 2016 at 14:42

    Ik heb 3 dagen op badoo gezeten als getrouwde vrouw op zoek naar avontuur ,die heb ik gekregen ,na lang leuk chatcontact met ene Bilal met hem afgesproken ,voelde uiteindelijk niet OK ,volgende dag kwamen berichten dat hij alles had gefilmt en dat ik moet betalen ,zit er mooi mee ,betaal niks natuurlijk maar wordt wel bedreigd ,dit is vandaag gebeurt ,ik doe dit nooit meer ,lesje geleerd op harde wijze ,nu maar hopen dat ik van hem af ben

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Zien, ruiken, horen: wat is het belangrijkst op een eerste date?

Wanneer je een potentiële partner voor het eerst ontmoet, word je overweldigd door alle in…