Home Nieuws Onderzoek onthult redenen waarom gebonden mensen datingsites gebruiken

Onderzoek onthult redenen waarom gebonden mensen datingsites gebruiken

2 minuten leestijd
0
seks gezocht

Vreemdgaan en affaires blijven controversiële onderwerpen om te bespreken. Maar niet op een datingsite voor affaires. Daarom heeft Ashley Madison, wereldwijd de grootste datingsite in deze niche, een unieke positie om erachter te komen wat mensen naar zo’n datingsite drijft. De datingsite stelde haar gebruikers de vraag die iedereen wil stellen: “Waarom meld je je aan op een datingsite voor getrouwde mensen?”

Ashley Madison heeft onlangs meer dan 2.800 leden ondervraagd, zowel mannen als vrouwen, die eerlijk toegaven waarom ze vreemdgaan en affaires hebben. De belangrijkste oorzaak van het overspel? De afwezigheid van seks thuis, dat voor sommigen meer dan 10 jaar geleden voor het laatst plaatsvond. Maar liefst 30 procent van de ondervraagden onthulde dat het 5 tot 10 jaar geleden is dat ze met hun partner de lakens deelden.

“We hebben keer op keer van onze leden gehoord dat een onbevredigend seksleven thuis een belangrijke motivatie is om vreemd te gaan”, zegt Paul Keable van Ashley Madison tegen Yahoo Lifestyle. “Of dat nu onaangename seks betekent, plezierige maar onregelmatige of routinematige seks, of helemaal geen seks.”

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Niet genoeg seks of onbevredigde behoeften

Veel getrouwde leden van de datingsite ervaren een verbroken relatie tussen henzelf en hun partner als het gaat om seksuele behoeften en bevrediging, zo blijkt uit het onderzoek.

Zo zegt 55 procent dat hun partner terughoudend is om nieuwe dingen te proberen in de slaapkamer. Meer dan de helft van de ondervraagden (52%) zegt dat er geen passie meer is, 50 procent zegt dat er geen variatie is en 50 procent heeft geen regelmaat. Het leidt ertoe dat deze ondervraagden naar eigen mening niet genoeg seks hebben en dat daardoor hun behoeften onbevredigd blijven.

In sommige gevallen neemt seks niet alleen af, het verdwijnt zelfs helemaal. Voor leden die helemaal geen seks meer hebben met hun partner, is dat zelfs een kwestie van jaren. Ruim een derde van de ondervraagden (34%) heeft 1 tot 5 jaar geen seks meer gehad met hun partner, 30 procent staat al 5 tot 10 jaar droog en 19 procent nog langer dan een decennium.

Eigen identiteit ontdekken

De tweede belangrijke bevinding uit het onderzoek is dat veel leden van Ashley Madison buitenechtelijke seks gebruikten als een toegangspoort om zich te (her)ontdekken. Zo leerde 24 procent van de ondervraagden – door de affaires – dat hun libido hoger was dan ze dachten. 21 procent realiseerde zich dat wat volgens hen een afkeer van seks in het algemeen was, eigenlijk een afkeer was van seks met hun partner.

Nieuwe posities (56%), sexting (40%) en het gebruik van seksspeeltjes (36%) zijn slechts enkele voorbeelden van de nieuwe dingen die zij hebben ervaren dankzij hun verblijf op de dating app voor affaires.

Kwaliteit seksleven

Opvallend genoeg is er maar een klein deel van de ondervraagden dat aangeeft dat de seks thuis onaangenaam is. Slechts 10 procent van de ondervraagden geeft dat als reden op waarom ze vreemdgaan, wat erop duidt dat seks binnen het huwelijk nog steeds bevredigend kan zijn – zolang het maar geschikt is voor beide betrokkenen.

De Ashley Madison-leden beoordelen het seksleven met hun partner aan het begin van de relatie als de beste seks die ze ooit hebben gehad met die partner. In cijfers geven ze een 7,3 van de 10 voor het seksleven in het begin van de relatie, vergeleken met 3,8 van de 10 momenteel.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…