Home Dating apps Onderzoek: grote interesse in Facebook dating feature

Onderzoek: grote interesse in Facebook dating feature

1 minuten leestijd
0
facebook mensen

Wie het nieuws heeft gevolgd weet dat Facebook weer terug gaat naar roots. Waar het voor CEO Mark Zuckerberg ooit begon met een Hot Or Not website genaamd FaceMash gaat nu het grote Facebook zich inzetten als matchmaker. Het moment waarop de nieuwe feature aangekondigd werd was misschien niet de beste keuze maar dat het er ooit van zou komen wist iedereen.

Facebook Dating is een project waar de ontwikkelaars van het sociale media netwerk volop mee bezig zijn. Zitten de gebruikers van Facebook daar wel op te wachten? Om hier achter te komen deed onderzoeksbedrijf Alpha onderzoek onder een groep Facebook gebruikers. Het resultaat? De interesse in Facebook dating blijkt groter dan verwacht.

De resultaten

Het onderzoeksbureau deed onderzoek onder 606 mensen die in de afgelopen 3 maanden Facebook hebben gebruikt en een dating app in de afgelopen 12 maanden. De deelnemers aan het onderzoek kregen een mock-up van de Facebook datingservice te zien waarna er vragen over gesteld werden. Volgens de gegevens verzameld door het onderzoeksbureau zou het merendeel van de Facebook gebruikers die al dating apps gebruiken geïnteresseerd zijn in de online datingdienst van het sociale netwerk.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Met maar liefst 30 procent van de deelnemers liet weten extreem geïnteresseerd te zijn in de datingdienst, 28 procent was bovengemiddeld geïnteresseerd en slechts 13 procent was helemaal niet geïnteresseerd. Bovendien was meer dan 74 procent van de ondervraagden van mening dat Facebook Dating het goed gaat doen in de toekomst.

Concurrent van?

De resultaten laten duidelijk zien dat de interesse in Facebook Dating groot is onder de huidige Facebook gebruikers. Wat dit uiteindelijk zal betekenen voor andere dating apps zoals Tinder, Happn en Badoo is nog maar de vraag. Vanuit het moederbedrijf van Tinder, het beursgenoteerd Match Group, wordt gezegd dat Facebook Dating geen concurrent zal zijn. Beleggers bleken daar in eerste instantie anders over te denken waarna de koers van het aandeel bijna instortte. Inmiddels is het vertrouwen hersteld maar blijft het nog altijd de vraag wat de impact van Facebook Dating zal zijn op de gevestigde orde.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…