Home Nieuws Nieuw onderzoek: ‘Corona-pandemie is slecht voor seksleven’

Nieuw onderzoek: ‘Corona-pandemie is slecht voor seksleven’

2 minuten leestijd
0
corona vrouw

De meeste Nederlanders komen de deur niet meer uit. Hoogstens voor de broodnodige zaken en niet gewoon zomaar, even eruit. Velen ervaren dat als een grote verandering in hun dagelijkse routine. Geen volle agenda’s, geen sport, geen wekelijks bezoekjes aan familie en geen feesten om bij te wonen. Thuisblijven is nog nooit zo normaal geweest als nu.

Maar als je denkt dat al deze extra vrije tijd tot meer seks leidt, dan zit je er volledig naast. Als alles verandert in het leven, dan geldt dat jammer genoeg ook voor het seksleven van mensen. Meer tijd voor elkaar is geen garantie voor meer actie in de slaapkamer, zo bewijzen verschillende onderzoeken.

Minder seks tijdens de corona-pandemie

Voor sommigen is minder seks tijdens de pandemie een vanzelfsprekendheid. Als je jezelf isoleert terwijl je single bent, dan heb je per slot van rekening niet veel keuze. Degenen die met hun partner in quarantaine zitten, hebben wel de tijd en mogelijkheid om wat meer aandacht te leggen op het seksleven. Maar blijkbaar is dat wel laatste waar zij zich nu druk om maken.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

47% heeft een slechter seksleven

In een peiling van NBC News onder iets meer dan 10.000 mensen zegt slechts 23% van de ondervraagden dat de coronavirus-uitbraak een positieve invloed heeft op het seksleven. Iets meer van hen, 26% om precies te zijn, heeft helemaal geen verandering opgemerkt. Maar bijna de helft van de ondervraagden (49%) zegt dat het coronavirus een negatieve uitwerking heeft op het seksleven.

Twee andere onderzoeken die zijn uitgevoerd door wetenschappers tonen ook aan dat de coronavirus-pandemie leidt tot veranderingen in seksueel gedrag. Het vooronderzoek van deze twee onderzoeken geeft een glimp van hoe het virus het seksleven van mensen beïnvloedt.

Minder zin in seks

Uit een online onderzoek onder 459 mensen in China, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, blijkt dat 1 op de 4 deelnemers minder zin in seks heeft door de pandemie. Slechts 18% van de mannen en 8% van de vrouwen zegt dat ze meer zin in seks hadden gekregen tijdens de uitbraak van het virus.

Van de ondervraagden geeft 37% aan dat ze minder vaak seks hebben gehad in de periode van de uitbraak. De deelnemers werden half maart ondervraagd, toen China in een volledige lockdown zat. Van de ondervraagden gaf 32% van de mannen en 39% van de vrouwen aan dat ze minder tevreden waren over hun seksleven.

45% voelt de impact

In een ander online onderzoek onder 120 getrouwde mensen uit Bangladesh, India en Nepal, ontdekten gaf 45% van de deelnemers aan dat de coronavirus-lockdowns impact had op hun seksleven. De meeste deelnemers zeiden dat ze vóór de lockdowns 1 tot 5 keer per week seks hadden met hun partner, en dat dit grotendeels ongewijzigd bleef tijdens de lockdowns.

Tot nu toe klinkt dit allemaal vrij belabberd, maar er is gelukkig ook wat goed nieuws te melden. Uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in Psychiatry Research, blijkt ook dat 50% van de deelnemers van mening is dat de lockdown de emotionele band met hun partner positief heeft beïnvloed. Ongeveer 47% zegt dat er geen verandering is en slechts 3% denkt dat het een negatief effect heeft op de emotionele band. Kortom: de corona-pandemie is misschien slecht voor je seksleven, maar het zou de emotionele band met je partner ten goede kunnen komen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Geen energie: hoe kom je in de stemming voor seks?

Seks met je partner kan geweldig zijn. Het kan je opvrolijken, laten relaxen en je het gev…