Home Once

Once

once
Once is de dating app waar je op een menselijke manier gekoppeld wordt aan andere singles. Het is een zogenoemde slowdating app; het draait er niet om de snelheid. Je ontvangt iedere dag een matchvoorstel en geen ruimte om te swipen. Once pakt het namelijk heel anders aan dan de bekende swipe-apps waar iedereen een beetje moe van wordt. De dating app is sinds de oprichting snel gegroeid maar in Nederland heeft het nog niet veel leden. Het concept is nieuw maar voorlopig ben je beter af bij een andere app zoals:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Once?

Bij Once wordt de nadruk gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Je krijgt niet aan de lopende band profielen te zien maar krijgt slechts de beschikking over één match per dag. Het is dus niet nodig om urenlang te vegen tot je een match hebt. Once doet het werk voor je en selecteert op basis van je voorkeuren en wensen iemand die zo goed mogelijk bij je past. De makers van de app zeggen dat dit matchvoorstel handmatig door één van de honderden medewerkers geverifieerd wordt. Iedere middag ontvangen alle gebruikers een gepersonaliseerde match. Als de match bekend is gemaakt krijg je 24 uur de tijd om je match te liken. Bij een wederzijdse interesse wordt het chatgesprek geopend, voor een ongelimiteerde tijd.

App StoreGoogle Play

Voor wie is het?

Voor iedereen die gek is op het swipen is dit geen geschikte app. Je kunt er namelijk niet swipen maar krijgt automatisch iedere dag een matchvoorstel. Het gaat dus om de kwaliteit van de match en niet om de kwantiteit van de matches. Met slechts één match per dag heb je de volledige aandacht en wordt je bericht niet overspoelt door vele andere berichten. Het is een serieuze app dat het spelkarakter van online dating wegneemt. Het is exclusief voor serieuze singles die daadwerkelijk op zoek zijn naar liefde.

once app

Gratis?

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Na aanmelding heb je de beschikking over een gratis lidmaatschap waarmee je iedere dag één matchvoorstel krijgt. Gratis gebruikers worden maar vier keer gematcht. Er zijn echter ook premium functies beschikbaar in de app die betaald worden met ‘kronen’, de digitale valuta van Once. Zo kun je met één kroon een bericht sturen naar iemand wie je nog geen connectie hebt, je eigen match kiezen voor morgen of een nieuw match kiezen met iemand die op dit moment online is. Bovendien kun je dan de hulp inschakelen van de Personal Matchmakers die je persoonlijk een match geeft die echt bij je past.

Controle voor vrouwen

Vrouwelijke gebruikers van de app kunnen de mannelijke leden keuren na een date. Vrouwen krijgen de controle door de kwaliteit van de gesprekken te beoordelen maar ook of de foto’s accuraat zijn. Deze feedback op dates geeft andere vrouwen op Once informatie over potentiële dates. Niet alleen helpt het vrouwen veilig te blijven maar ook hebben vrouwen op deze manier meer informatie voordat men met een man op date gaat. De beoordelingen die vrouwen achterlaten worden handmatig gecheckt door de medewerkers van Once zodat deze naar waarheid en eerlijk ingevuld worden. Mannen kunnen alleen aangeven of de foto’s van de vrouw waarheidsgetrouw zijn maar kunnen geen volledige reviews achterlaten.

Over Once

Once is van origine een Franse dating app dat geboren is in de stad van de liefde Parijs. Het is een relatief nieuwe dating app met de oprichting in 2015. Volgens de makers van de app heeft Once op dit moment al dagelijks 4 miljoen chatgesprekken en maandelijks 20 miljoen matches. Het heeft binnen korte tijd al vele nieuwe leden mogen verwelkomen. Al na anderhalf jaar had de dating app kennisgemaakt met bijna vier miljoen gebruikers die verspreid over de wereld zichzelf beschikbaar stelden om gematcht te worden. Van Engeland tot Italië naar Brazilië; de app heeft vele landen bereikt in een relatief korte tijd.