Home Datingsites Eigenaar omstreden datingsite voor sugardaddy’s veroordeeld in België

Eigenaar omstreden datingsite voor sugardaddy’s veroordeeld in België

1 minuten leestijd
0
sugar daddy

Het zal er al aan te komen, de veroordeling van Rich Meet Beautiful en het bedrijf erachter, en nu is het vonnis uitgesproken. De eigenaar van datingsite Rich Meet Beautiful, de Noorse zakenman Sigurd Vedal, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Hij kreeg ook nog een boete van 20.000 euro opgelegd en het bedrijf achter de datingsite moet een boete van 240.000 euro betalen.

‘Een studentenlening?’

De celstraf met uitstel en de boetes zijn het gevolg van de promotiecampagne van de datingsite. In 2017 en 2018 veroorzaakte de datingsite veel ophef in Nederland en België met billboards die rondom universiteiten werden opgesteld.

Met slogans als ‘Een studentenlening? Date een sugar daddy’ werden studentes tussen de 18 en 26 jaar oud uitgenodigd om zich aan te bieden aan oudere en rijke mannen. Het leverde de nodige media-aandacht op, maar ook de ongewenste aandacht van de politiek en gemeentes.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Prostitutie van anderen?

Verschillende Nederlandse en Belgische gemeentes verboden de reclames rond de scholen. Maar daarmee was het nog niet klaar voor Rich Meet Beautiful en consorten. De datingsite en de eigenaar ervan moesten in België voor het gerecht verschijnen.

Volgens het Brussels parket was de website op zich al een vorm van prostitutie, wakkeren de reclamecampagnes prostitutie van anderen aan en zijn de billboards een schending van de wet betreffende de strijd tegen seksisme in de openbare ruimte. Hoewel niet alle overtredingen bewezen konden worden, is gisteren dus het vonnis uitgesproken.

Een nieuwe richting

De topman van de controversiële datingsite is door de rechtbank van Brussel schuldig bevonden voor het aanzetten tot prostitutie en verspreiding van reclame die aanzet tot prostitutie. De rechtbank sprak de eigenaar en zijn bedrijf wel vrij van schending van de wet op seksisme in de publieke ruimte.

Inmiddels is duidelijk dat Rich Meet Beautiful vaarwel heeft gezegd tegen de sugardating-niche. De datingsite richt zich nu op miljonairsdating.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…