Home Dating apps OKCupid dumpt gebruikersnamen: echte naam verplicht in 2018

OKCupid dumpt gebruikersnamen: echte naam verplicht in 2018

1 minuten leestijd
0
OKCupidUsernames

De Amerikaanse Datingsite OKCupid ruilt gebruikersnamen in voor het verplichte gebruik van de echte naam. In een open brief naar de gebruikers van de datingsite legt OKCupid uit waarom het bedrijf tot deze keuze gekomen is1. Volgens de datingsite blijkt uit eigen onderzoek dat echte namen veel beter werken dan de gebruikersnamen. De meeste creatieve gebruikersnamen zijn niet alleen lastig te verzinnen maar ook lastig te onthouden. Bovendien stelt het bedrijf dat het met de tijd mee moet gaan en dat gebruikersnamen voor datingsites inmiddels verouderd zijn. OKCupid volgt daarmee het voorbeeld van veel andere datingsites waaronder Tinder die al vanaf het begin gebruikers verplichten om de echte naam te gebruiken.

Introductie begin 2018

De verandering wordt in eerste instantie getest onder een selecte groep gebruikers en wordt in 2018 uitgerold naar alle gebruikers. Het is de hoop van de datingsite dat deze wijziging in het beleid ervoor zorgt dat gebruikers met het datingprofiel meer inzicht in de interesses geven. Door het gebruik van de echte naam laten de gebruikers meer van zichzelf zien. Een gebruikersnaam zoals “BigDaddyFlash916” of “Dootdootledootd0” zegt immers weinig over de persoon achter het profiel. OKCupid wil dat deze gebruikers zich niet verschuilen achter een fictieve username maar zich tonen zoals ze in het echt zijn.

Het is overigens niet verplicht om de volledige echte naam te gebruiken. Zo is het niet nodig om ook de achternaam op te geven maar volstaat het als je alleen je voornaam of roepnaam gebruikt. De community had hierover geklaagd met oog op privacy waardoor OKCupid het gebruik van volledige namen niet verplicht gaat stellen in 2018. Op Reddit wordt volop geklaagd over de wijziging2. Sommige gebruikers melden dat de ongebruikelijke voornaam die men draagt voor problemen kan zorgen in de vorm van stalking. Om deze reden is het mogelijk dat er in het vervolg gebruikers zijn die niet de echte eerste naam gebruiken maar een alias.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Echte voornamen

Het gebruik van echte voornamen is standaard op dating apps zoals Tinder. In tegenstelling tot deze populaire dating app werkt OKCupid anders met uitgebreide profielen zoals we dat ook zien bij de traditionele datingsites zoals Lexa en Relatieplanet. In de profielen op OKCupid delen gebruikers veel informatie en persoonlijke details waaronder openhartige antwoorden op vragen die gevoelig liggen. Door het gebruik van de echte naam is het mogelijk dat gebruikers anders op deze vragen antwoorden met als gevolg dat de kwaliteit van de profielen achteruit gaat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …