Home Dating apps Nieuwe Dating app Reveal geeft vrouwen de controle

Nieuwe Dating app Reveal geeft vrouwen de controle

2 minuten leestijd
1
reveal

Een nieuwe dating met de naam Reveal wil online daten veranderen door vrouwen de controle te geven. Met een nieuwe aanpak wil de dating app furore maken zoals Tinder dat ook ooit heeft gedaan. Reveal doet dit echter op een andere manier en met een nieuwe insteek. De dating app laat vrouwen anoniem en onzichtbaar swipen terwijl mannen geen profielen te zien krijgen. Met andere woorden, de mannen moeten wachten met swipen tot een vrouw hen leuk vindt.

Hoe het werkt

Reveal is anders dan de typische dating apps omdat je bij deze dating app alleen mannelijke profielen kunt zien. Vrouwelijke profielen zijn niet zichtbaar voor mannen. Volgens de makers van Reveal voorkomt dit dat mannen niet ieder profiel liken, Dit is een bekende truc die mannen gebruiken om erachter te komen wie hen leuk vindt. Dit is een brutaal spel waarbij er in feite zoveel mogelijk lokaas uitgezet wordt om zoveel slachtoffers te laten happen. Het is een strategie dat bepaald wordt door de kwantiteit en niet door de kwaliteit van de matches. In de meeste gevallen geldt het als een ego-boost voor de mannen terwijl veel van de matches vlak erna verwijderd worden of berichten worden niet beantwoord. Voor vrouwen die kieskeurig zijn in het selecteren van potentiële matches kan dit enorm frustrerend zijn. Het is een simpele vorm van ghosting omdat er een match is die niets van zich laat horen.

Voor vrouwen

Een ander voordeel voor vrouwen is dat op deze manier voorkomen wordt dat ex-geliefden het profiel zien of andere personen die men kent. Zo komt het geregeld voor dat een collega of kennis van een vereniging haar dating profiel ziet en opeens avances maakt nadat hij haar op een dating app gezien heeft. Bovendien is in de app aan te geven waar iedereen naar op zoek is; een casual date of een vaste relatie. Volgens de makers van de app willen vrouwen dit vooraf weten, niet tijdens het gesprek of achteraf.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Drie schoolvrienden

Reveal is opgericht en ontwikkeld door drie schoolvrienden nadat de mannen van vrouwelijke vrienden te horen kregen wat de frustraties zijn en de problemen met de huidige dating apps. Als antwoord op deze problemen besloten de drie vrienden om de dating app te ontwikkelen die de controle aan vrouwen moet geven. De lay-out en het design van de app heeft veel weg van de bekendere dating apps zoals Happn en Tinder. Het aanmelden is binnen enkele minuten gebeurt waarna je een bio kunt invullen van maximaal 500 karakters en maximaal zes foto’s kunt toevoegen. Aanmelden is mogelijk met je Facebook account waar de app ook de foto’s vandaan haalt (of uit je smartphone). Vrouwen kunnen foto’s naar rechts swipen als ze geïnteresseerd is, naar links als dit niet het geval is. Mannen kunnen dit alleen bij de vrouwen die hen leuk gevonden hebben.

Reveal is nu verkrijgbaar in de Apple App en Google Play Store. De app is gratis te downloaden. Helaas is de app op dit moment alleen nog maar in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en is er in Nederland nog geen groot ledenaantal. Wat denk jij? Is dit een dating app die ook in Nederland voet aan de grond kan krijgen?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

  1. Rachel De Jong

    10 april 2018 at 14:26

    Very good idea! Love it.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…