Home Chatten MeowChat: chat app voor willekeurige matches en videogesprekken

MeowChat: chat app voor willekeurige matches en videogesprekken

2 minuten leestijd
0
meowchat

MeowChat is geen sociaal netwerk voor kattenliefhebbers. Het is een minder bekende chat app met een super mooie interface, waarmee je kunt chatten met willekeurige nieuwe mensen uit alle windstreken, of daten met leuke jongens en meiden uit de buurt. Het is een kruising tussen WhatsApp en Tinder, met een vleugje Chatroulette, maar dan toch wat anders.

De hoogste piek in gebruikers heeft Meowchat al achter de rug. In 2014 was de laagdrempelige chat app haast net zo populair als Tinder, maar daarna ging het bergafwaarts. Inmiddels heeft Meowchat een redesign gekregen inclusief nieuwe en verbeterde features. Mocht je willen chatten met Nederlandse gebruikers, dan ben je beter af bij een dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt MeowChat?

Het openen van een MeowChat account is het makkelijkste via Facebook, maar je kunt ook een profiel aanmaken met een werkend email adres. Je kunt met vrienden connecten die je al kent, of op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Je begint met het maken van een profiel pagina. Op deze pagina kun je jezelf introduceren door het invullen van de profiel velden als “Hobby’s’, ‘Opleiding’ en ‘Interesses’. Je hoeft niet alle profiel velden in te vullen. Alleen de foto is niet optioneel. Zonder een profiel foto mag je niet deelnemen aan chatfuncties.

Je kunt berichten en foto’s uitwisselen, live video chatten, andere MeowChat gebruikers over de hele wereld zoeken, en vrienden uitnodigen. De videochat heeft ook live-video effecten, zodat je jezelf nog mooier kunt laten overkomen om indruk te maken op de ander. De Explore-optie laat zien welke MeowChat gebruikers in de buurt zijn, en wie je dus echt kunt ontmoeten voor een spannende date. Je kunt in de voorkeuren aangeven of je alleen met jongens, meisjes of met allebei wilt chatten.

Het bijzondere aan deze chat app is dat het zich niet alleen beperkt tot het uitwisselen van berichten en chatten, maar dat je ook games met elkaar kunt spelen zoals het bekende ‘Truth or Dare’. Bovendien kun je ook nog live-chatten terwijl je aan het gamen bent.

Random Chat

De Random chatfunctie zorgt ervoor dat je in een chatroom terecht komt met mensen die je niet kent en met wie je kunt chatten over je interesses en natuurlijk ook flirten. Je kunt daarna ook privé verder chatten als de vonk is overgeslagen. Je kunt ook direct aan een vreemde gekoppeld worden in een privé chat omgeving. De app maakt een selectie op basis van wat je op jouw profielpagina bij je interesses hebt ingevuld.

Het chatten op MeowChat kan in verschillende talen zodat je ook kunt flirten over de grens. En je hoeft niet bang te zijn dat elkaar niet kunt verstaan. De app heeft een real-time vertaal functie zodat je elkaar altijd kunt begrijpen. Je kunt altijd een chat stoppen en door naar de volgende chat als je de persoon niet leuk vindt.

Wat zijn de kosten?

MeowChat is gratis te downloaden en de meeste features zijn zonder kosten te gebruiken. Er zijn een paar extra functies waarvoor je wat moet betalen. Dat kan via de app store. Meowchat is voor zowel iOS als Android-apparaten beschikbaar.

App StoreGoogle Play

Voor wie is MeowChat?

MeowChat is een leuke speelse omgeving voor jongens en meiden die op een leuke manier nieuwe mensen willen ontmoeten. Dat kan zijn om een leuke date te vinden, nieuwe vrienden te maken een soulmate te vinden of om gewoon lol te hebben.

MeowChat en veiligheid

MeowChat is een leuke, speelse omgeving en de mensen achter de app willen dat ook graag zo houden. Daarom zijn ongepaste opmerkingen of treiteren over religie, schunnige woorden, naaktfoto’s en seksueel getinte content niet toegestaan. Als je je hier niet aan houdt kan MeowChat je bannen van het platform.
Je kunt daarom ook andere gebruikers blokkeren of ongepast gedrag rapporteren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Geblokkeerd op WhatsApp? Hoe je het kunt zien in 6 manieren

Met miljarden maandelijks actieve gebruikers is WhatsApp een van de meest populaire berich…