MeowChat: chat app voor willekeurige matches en videogesprekken

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
5 minuten leestijd

MeowChat is geen sociaal netwerk voor kattenliefhebbers. Het is een minder bekende chat app met een super mooie interface, waarmee je kunt chatten met willekeurige nieuwe mensen uit alle windstreken, of daten met leuke jongens en meiden uit de buurt. Het is een kruising tussen WhatsApp en Tinder, met een vleugje Chatroulette, maar dan toch wat anders.

De hoogste piek in gebruikers heeft Meowchat al achter de rug. In 2014 was de laagdrempelige chat app haast net zo populair als Tinder, maar daarna ging het bergafwaarts. Inmiddels heeft Meowchat een redesign gekregen inclusief nieuwe en verbeterde features. Mocht je willen chatten met Nederlandse gebruikers, dan ben je beter af bij een dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt MeowChat?

Het openen van een MeowChat account is het makkelijkste via Facebook, maar je kunt ook een profiel aanmaken met een werkend email adres. Je kunt met vrienden connecten die je al kent, of op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Je begint met het maken van een profiel pagina. Op deze pagina kun je jezelf introduceren door het invullen van de profiel velden als “Hobby’s’, ‘Opleiding’ en ‘Interesses’. Je hoeft niet alle profiel velden in te vullen. Alleen de foto is niet optioneel. Zonder een profiel foto mag je niet deelnemen aan chatfuncties.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je kunt berichten en foto’s uitwisselen, live video chatten, andere MeowChat gebruikers over de hele wereld zoeken, en vrienden uitnodigen. De videochat heeft ook live-video effecten, zodat je jezelf nog mooier kunt laten overkomen om indruk te maken op de ander. De Explore-optie laat zien welke MeowChat gebruikers in de buurt zijn, en wie je dus echt kunt ontmoeten voor een spannende date. Je kunt in de voorkeuren aangeven of je alleen met jongens, meisjes of met allebei wilt chatten.

Het bijzondere aan deze chat app is dat het zich niet alleen beperkt tot het uitwisselen van berichten en chatten, maar dat je ook games met elkaar kunt spelen zoals het bekende ‘Truth or Dare’. Bovendien kun je ook nog live-chatten terwijl je aan het gamen bent.

Random Chat

De Random chatfunctie zorgt ervoor dat je in een chatroom terecht komt met mensen die je niet kent en met wie je kunt chatten over je interesses en natuurlijk ook flirten. Je kunt daarna ook privé verder chatten als de vonk is overgeslagen. Je kunt ook direct aan een vreemde gekoppeld worden in een privé chat omgeving. De app maakt een selectie op basis van wat je op jouw profielpagina bij je interesses hebt ingevuld.

Het chatten op MeowChat kan in verschillende talen zodat je ook kunt flirten over de grens. En je hoeft niet bang te zijn dat elkaar niet kunt verstaan. De app heeft een real-time vertaal functie zodat je elkaar altijd kunt begrijpen. Je kunt altijd een chat stoppen en door naar de volgende chat als je de persoon niet leuk vindt.

Wat zijn de kosten?

MeowChat is gratis te downloaden en de meeste features zijn zonder kosten te gebruiken. Er zijn een paar extra functies waarvoor je wat moet betalen. Dat kan via de app store. Meowchat is voor zowel iOS als Android-apparaten beschikbaar.

App StoreGoogle Play

Voor wie is MeowChat?

MeowChat is een leuke speelse omgeving voor jongens en meiden die op een leuke manier nieuwe mensen willen ontmoeten. Dat kan zijn om een leuke date te vinden, nieuwe vrienden te maken een soulmate te vinden of om gewoon lol te hebben.

MeowChat en veiligheid

MeowChat is een leuke, speelse omgeving en de mensen achter de app willen dat ook graag zo houden. Daarom zijn ongepaste opmerkingen of treiteren over religie, schunnige woorden, naaktfoto’s en seksueel getinte content niet toegestaan. Als je je hier niet aan houdt kan MeowChat je bannen van het platform.
Je kunt daarom ook andere gebruikers blokkeren of ongepast gedrag rapporteren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie