Home Mens en Relatie

Mens en Relatie

Toegegeven, tegenwoordig lijkt het allemaal zo doodeenvoudig om een date te vinden. Je hebt tal van apps tot je beschikking en ook de verschillende dating sites doen het nog altijd goed bij vrijgezel Nederland. Toch zijn de ervaringen in de praktijk de laatste jaren niet voor iedereen zoals gewenst. Want hoewel het inderdaad makkelijk is om een date te scoren, wordt het steeds lastiger om ook daadwerkelijk een vaste partner te vinden. We zijn net zo flexibel als het loslaten van een date.

De vrijgezellen zijn namelijk op allerlei platformen te vinden, vinken maar wat af, en hebben steeds minder tijd en zin om zich echt in iemand te verdiepen. En je raadt het al: dat komt nou niet bepaald ten goede van de kwaliteit van de dates. Datingbureau Mens & Relatie richt zich wel op duurzame relaties en doet dat met een eeuwenoud recept: persoonlijk contact.

Voor wie is het?

Eigenlijk vind je het al terug in de naam van het bureau: Mens en Relatie. Want ondanks alle snelle contacten en technologische mogelijkheden blijft persoonlijke bemiddeling nog altijd de beste manier om twee personen (lees in dit geval twee vrijgezellen) bij elkaar te brengen. Daarin is een bijzondere rol weggelegd voor de consulent die het proces van dichtbij en dus ook op een volledige persoonlijke manier begeleidt.

Steeds meer mensen zien daar de voordelen van in en beginnen door te krijgen dat een persoonlijk relatiebemiddelingsbureau als Mens & Relatie het verschil maakt tussen kortstondig contact en een duurzame relatie.

liefde zoeken

Voor iedereen die op zoek is naar duurzaamheid

Mens & Relatie is er dan ook voor alle vrijgezellen in Nederland die op zoek zijn naar meer dan een one-night stand. Qua publiek is dit bureau voor iedereen toegankelijk, het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je geaardheid is, of welke opleiding je hebt. Het enige wat telt is dat je, net als de andere leden bij dit bureau, op zoek bent naar iemand met wie je een toekomst wilt opbouwen.

Natuurlijk hoeft dat niet te zeggen dat je meteen aan allerlei verplichtingen vast zit of dat je meteen huwelijksplannen moet maken, maar je snapt wat we bedoelen; je moet in ieder geval wel openstaan voor een relatie. Dus of het nu gaat om een vrouw die op zoek is naar een man, een man die op zoek is naar een vrouw, of een man die op zoek is naar een man; iedereen met een beetje serieuze bedoelingen is welkom bij Mens & Relatie.

Hoe werkt het?

Relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie is, laten we zeggen, nog van de oude stempel. Dat is in dit geval niets minder dan een compliment overigens, want dit bureau heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel en dat vinden ook wij stiekem ook wel erg belangrijk. Soms is het gewoon even goed om je te onthouden van alle moderne mogelijkheden en even terug te gaan naar de basis.

In dit geval is dat persoonlijk contact via een zogenaamde relatieconsulent die jou ook persoonlijk van dienst zal zijn. Alleen op deze manier heeft de consulent(e) een goed beeld van wie je bent, wat je doet, en waar je naar op zoek bent. Het zal je waarschijnlijk dan ook niet helemaal meer verrassen als we je melden dat ze bij dit bureau nogal een hoog slagingspercentage hebben. Van alle ingeschreven leden slaagt driekwart erin om binnen een jaar een partner te vinden. Wat heet, een vaste partner.

Uit onderzoek van het bureau zelf en toetsing van de Reclame Code Commissie blijkt namelijk dat 75% van deze relaties langere tijd standhoudt en als duurzaam mag worden gezien.

Persoonlijk contact, persoonlijke begeleiding

De consulent gaat actief voor je op zoek naar een partner die bij jou en jouw wensen past. Dat gebeurt volgens de door jou aangeleverde criteria en met behulp van een uitgebreid netwerk. Desgewenst wordt er zelfs een relatiepsychologe ingeschakeld die voorziet in waardevolle informatie om iemand te vinden die in alle opzichten bij jou past.

Dat er zo’n 40 consulenten actief zijn bij Mens & Relatie zegt ook wel iets over de dimensie van dit bureau. Alle consulenten richten zich op een beperkt aantal leden zodat iedereen genoeg tijd heeft om de kandidaten goed te leren kennen.

Ook is er zelfs een afdeling bemiddeling die op landelijke schaal werkt, maar in de meeste gevallen hebben de kandidaten een voorkeur voor iemand uit de eigen regio of zelfs de eigen woonplaats. Oftewel: dit bureau gaat erg selectief te werk. Klinkt dat goed? Dat gaan de consulenten graag voor je aan de slag.

Het koppelmoment

Uiteraard wordt er daarbij toegewerkt naar een afspraak en dat begint met het voorstellen van iemand die bij je past. Ben jij het daar roerend mee eens? Dan is de volgende stap om contact met elkaar te leggen. Vaak gebeurt dit telefonisch, maar bij voorkeur kan dit ook via kanalen als Whatsapp, Messenger of e-mail. Het is maar net waar jij/jullie je prettig bij voelt/voelen.

Klikt het? Dan volgt in het meest gunstige geval een persoonlijke afspraak. Verwatert het contact om welke reden dan ook? Dan gaat het bureau op zoek naar een volgende kandidaat. Het idee lijkt ons daarmee wel duidelijk: het gaat om de persoonlijke klik.

date

App of website

Centraal staat dus het persoonlijke contact, al neemt dat niet weg dat veel contact ook online zal verlopen. De werkwijze daarbij is wel iets anders dan op andere platforms. Terwijl je je op een datingwebsite bijvoorbeeld uitsluitend online inschrijft is er bij Mens & Relatie altijd een persoonlijk contactmoment.

Je zult dan ook echt een consulent krijgen die aan je gekoppeld wordt en regelmatig contact met je opneemt. Dat kan uiteraard wel weer via de kanalen waar jij een voorkeur voor hebt. Zoals hierboven vermeld, verloopt ook het contact met de andere kandidaten vaak eerst telefonisch, maar indien gewenst, kan dat contact ook online verlopen.

Vanwege de persoonlijke begeleiding en de regelmatige terugkoppelmomenten is er geen app beschikbaar. Dat is in dit geval niet eens een nadeel. Want we hebben bij GratisDatingTips.nl zo’n gevoel dat deze insteek juist ten goede komt van de oprechtheid.

branchevereniging singles keurmerk

Branchevereniging Singles Keurmerk

Bij Mens & Relatie is het allemaal ook te doen om wederzijds vertrouwen en dat begint uiteraard met het feit dat je elkaar echt leert kennen. Kenmerkend daarvoor is dat dit bureau officieel erkend is door de Branchevereniging Singles Keurmerk. Deze vereniging koppelt de krachten van de afzonderlijke relatiebureaus.

Wat dat in de praktijk betekent? Dat alle aangesloten bureaus moeten voldoen aan een zogeheten beroepscode en worden getoetst door een onafhankelijke geschillenregeling. Mocht je je benadeeld voelen om welke reden dan ook? Dan kun je als consument bijvoorbeeld altijd aankloppen bij deze gespecialiseerde branchevereniging om jouw klacht in te dienen.

De BVSK is bijvoorbeeld ook de instantie die als vertegenwoordiger van de branche overleg heeft met de verschillende consumentenorganisaties en de overheid. Daarmee heb je als lid een extra stukje houvast.

Over Mens en Relatie

De persoonlijke aanpak is ook gelijk de belangrijkste pijler waar Mens & Relatie ook vandaag de dag nog altijd punten mee scoort. Ze weten zich bij dit bureau namelijk echt te onderscheiden van andere datingplatforms. Zo duurt het eerste kennismakingsgesprek bijvoorbeeld al twee uur. Kijk je daar tegenop? Niet doen, maak je vooral niet druk. Het is allemaal onwijs informeel en het is de bedoeling dat jij je op je gemak voelt. Bovendien is het allemaal met een nobel doel: het vinden van een droompartner.

Er wordt logischerwijs van je verwacht dat je antwoord geeft op bepaalde vragen zodat jouw consulent weet wie jij bent. En als die basis eenmaal staat dan kan er met scherp worden geschoten. Vanuit daaruit wordt namelijk verder geborduurd en wordt er gericht voor je op zoek gegaan. Met uiteindelijk die gedroomde match tot gevolg. Een match die in dit geval lange tijd stand houdt.