Home Meetly

Meetly

meetly
Dating apps zijn niet meer weg te denken uit de huidige datingwereld. Singles hebben er vrijwel altijd wel één op de telefoon staan – voor het geval dat ze zich vervelen. Maar er zijn tegenwoordig zo veel apps dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Een van de dating apps om mensen te ontmoeten en contacten te sluiten is Meetly.

We vertellen je meer over deze app, voor wie deze bedoeld is, hoe het werkt en of het betrouwbaar is. Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder. Aangezien Meetly (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we voorlopig deze dating app aan:

Bekijk Lexa

Voor wie is het?

Het vinden van een leuke date of een spannende hook-up kan moeilijk zijn. Zeker als je net naar een nieuwe stad bent verhuisd waar je niemand kent. En als je verder niemand kent, wordt het dan nog extra moeilijk om nieuwe contacten op te doen. Ben je op zoek naar nieuwe een leuke date of een spannend avontuur? Dan kan Meetly de uitkomst bieden.

Meetly is een gratis dating app voor zowel vriendschap als dating. Je kunt met deze app nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden maken. De app richt zich vooral op mensen die op zoek zijn naar een kortstondige relatie, een spannende date of een one night stand.

Als je dus op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is Meetly waarschijnlijk niet de beste dating app voor jou. Meetly is geschikt voor mensen van alle leeftijden, culturen en seksuele oriëntatie. Iedereen is welkom op deze app, mits je ouder bent dan 18 jaar.

meetly app

Hoe werkt het?

Meetly is een app die zich richt op mensen die op zoek zijn naar een leuke flirt, een spannende avond of een opwindende date. Je kunt hier nieuwe mensen leren kennen op een gemakkelijke en snelle manier, zonder al te veel poespas. De app werkt op dezelfde manier als veel andere dating apps, zoals Tinder. Je kunt gemakkelijk een account aanmaken door je aan te melden met Facebook of met een emailadres. Vervolgens dien je een aantal standaardgegevens in te vullen zoals je naam, leeftijd, locatie en geslacht.

Ook moet je een profielfoto instellen om je account te kunnen activeren. Naast deze standaardinformatie kun je ook nog meer foto’s van jezelf toevoegen en kun je een korte biografie schrijven om meer over jezelf te vertellen.

Hoe werkt de app precies?

Door de Meetly functies te gebruiken kun je mensen ontmoeten die je anders nooit had ontmoet. Het algoritme werkt op een willekeurige manier en je kunt zelf een aantal voorkeuren instellen zoals de leeftijdsrange en de straal van aantal kilometers waarin er wordt gezocht. Op deze manier kun je snel mensen bij jou in de buurt ontmoeten om mee af te spreken.

In de zoekfunctie zie je potentiële matches. Je kunt een aantal foto’s bekijken en de biografie lezen. Spreekt deze persoon je aan voor een leuke date? Dan kun je naar rechts vegen of op het hartje klikken. Ben je niet geïnteresseerd, dan veeg je naar links om deze persoon over te slaan.

Chatten met matches

Als jullie elkaar allebei leuk vinden, dan kun je met elkaar chatten. Ook is het mogelijk om een direct bericht naar iemand te sturen. Je hoeft niet te wachten tot dat hij of zij jou ook leuk vindt, maar direct een berichtje sturen. Als gratis gebruiker van de app kun je 1 gratis bericht per dag versturen.

Je profiel bekijken

Op je profielpagina kun je een aantal dingen bekijken. Zo kun je onder andere je profiel aanpassen en foto’s toevoegen of verwijderen. Ook is er de mogelijkheid om te zien wie jou leuk vindt, wie je zelf leuk vindt en wie je hebt overgeslagen. Ook kun je er zien wie je profiel heeft bekeken, maar een groot aantal van deze functies zijn alleen beschikbaar als je een betaald abonnement hebt afgesloten.

hot meet

Gratis of betaald

Wil je meer berichten kunnen versturen en extra functionaliteiten? Dan dien je te betalen. In de app kun je ervoor kiezen om een betaald abonnement af te sluiten. Met dit abonnement kun je je account verder aanpassen en kun je bijvoorbeeld je leeftijd en locatie onzichtbaar maken voor anderen. Verder kun je met een betaald abonnement ook in andere landen mensen ontmoeten, krijg je geen advertenties meer te zien, heb je een ongelimiteerd aantal likes en kun je 5 ‘super likes’ per dag versturen.

Ook kun je je profiel een boost geven en op deze manier het favoriete profiel worden in de app en zo de kans op meer matches vergroten. Je kan tevens zien wie je profiel heeft bezocht en gebruik maken van de Hot Meet-functie. Deze functie geeft je de meest actieve en leukste profielen om mee te kunnen matchen. Dit zijn de kosten van het betaalde lidmaatschap:

  • 1 maand voor €10,99
  • 6 maanden voor €44,- (€7,33 p/m)
  • 12 maanden voor €49.99,- (€5,42 p/m)

De kosten voor een betaald abonnement zijn €10,99 voor 1 maand, €7,33 per maand voor 6 maanden en €5,42 per maand voor 12 maanden. Naast dit abonnement kun je ook kiezen om een ‘pakket’ te kopen. Met dit kortingspakket krijg je een aantal super likes, een boost, de mogelijkheid om 5 directe berichten te sturen en een aantal muntjes. Met deze muntjes kun je vervolgens ook een boost kopen voor een aantal minuten.

Betrouwbaarheid van Meetly

Net als met iedere dating app weet je nooit zeker of de persoon met wie je chat goede bedoelingen heeft. Bij het aanmeldproces viel ons op dat er geen verificatie is en dat je dus ook eenvoudig met een fake account zou kunnen aanmelden. Let bij het gebruik van de app dus op de betrouwbaarheid van de profielen, aangezien deze waarschijnlijk niet streng gecontroleerd zullen worden.

Daarnaast hebben we tijdens de controle opgemerkt dat er geen professionele partij achter de dating app zit. Er is vrij weinig bekend over de eigenaren van de app, waardoor het altijd een risico is op te daten via deze app. Je weet immers maar nooit wat er met je persoonlijke informatie gebeurt.

Google Play

Over Meetly

Meetly is een relatief nieuwe app die enkel beschikbaar is in de Google Play Store. Het is ontwikkeld door The Dating Company, afkomstig uit het Turkse Istanbul, dat de app aanbiedt in de app store. Zoals gezegd, is Meetly niet de beste app die beschikbaar is om te daten. Mocht je de dating app willen proberen, doe het dan voorzichtig en met de nodige voorzorgen.

Veelgestelde vragen

Is Meetly voor iedereen?

Ja, Meetly richt zich op de algemene doelgroep van singles die willen daten.

Is Meetly gratis?

Ja, maar met beperkingen. De basisfuncties van de app zijn gratis te gebruiken. Een betaald lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Meetly?

Ja, swipen is de standaard werkwijze van de Meetly app.

Wat is de minimumleeftijd voor Meetly?

Meetly is alleen beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud.

Heeft Meetly een website?

Nee, Meetly is alleen beschikbaar als app.