magnoliaBen je het ook zo zat om geen connectie te hebben met iemand? Of tenminste geen connectie op het niveau dat je graag zou willen zien? Wees gerust, je bent niet de enige. Er zijn zoveel mensen die wel een ‘klik’ hebben met elkaar, maar waarbij die benodigde diepere connectie ontbreekt. Je date blijkt superleuk te zijn, maar de spark tussen jullie twee voel je niet. En die gaat er ook niet komen… Dat zal bij Magnolia anders zijn. Want deze datingapp zegt het algoritme te hebben dat alleen de beste matches maakt.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is Magnolia dé oplossing voor jou. Het maakt niet uit hoelang je al bezig bent met je zoektocht naar ware liefde. De diepere connectie. Magnolia is er voor jou om dit samen te bereiken. Om die diepere connectie met je droom vrouw of man te vinden. Bij Magnolia werken ze met liefde aan de liefde.

Hoewel de insteek van Magnolia verfrissend en veelbelovend is, hebben de makers van de app nog niet veel leden weten te vergaren. Een datingapp met een eveneens een serieus karakter maar veel meer leden is deze app:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Magnolia?

Het vinden van ware liefde staat centraal bij Magnolia. Er wordt gekeken naar een combinatie van persoonlijkheden en het innerlijk. Wat maakt dit platform nu zo anders dan alle andere? Simpel: het maakt gebruik van iVy, een algoritme met voorspellende artificial intelligence. Met een moeilijke combinatie van woorden geeft dit aan dat het datingsysteem allerlei verschillende factoren koppelt en beoordeelt om tot de beste resultaten te komen. Het leert van de keuzes die het maakt, om zo tot steeds betere matches te komen. Dat is in het kort hoe een datingalgoritme zoals dat van Magnolia werkt.

Onderbouwd door wetenschap, gebouwd met liefde.

Registreren en aanmelden

Als nieuwe gebruiker moet je een veelzijdige vragenlijst invullen waardoor je persoonlijkheid en kenmerken naar voren komen. Jij gaat niet op zoek naar de liefde, maar de liefde vindt jou. Om jou te kunnen cross-matchen met andere leden, heeft Magnolia wel een aantal gegevens van je nodig. Iedereen die lid wordt van het datingplatform vult een uitgebreide Profile Builder in die je persoonlijkheid én die van anderen in kaart brengt. Vervolgens gaat het wetenschappelijk gevalideerde algoritme aan de slag om alle leden te matchen.

Om je persoonlijkheid goed in kaart te brengen wordt er uitgegaan van de Big Five, een persoonlijkheidsmodel dat ook aan de basis ligt van Elitedating. Duizenden woorden en zinnen worden meegenomen in een diepgaande analyse en weer teruggebracht naar vijf factoren die dit samenbrengen namelijk: vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, extraversie, consciëntieusheid en autonomie. Bij Magnolia hebben ze daar nog een zesde dimensie aan toegevoegd, wat het nieuwe model dus eigenlijk de Big Six maakt.

magnolia layout

Profieltekst

Als onderdeel van je presentatie van de app krijg je uiteraard de kans om iets over jezelf te vertellen. Met een profieltekst kun je aangeven wie je bent, wat je drijfveren zijn en wie je zoekt. Als richtlijn geeft Magnolia aan dat een profieltekst van 500 tekens voldoende is. Het voorbeeld dat Magnolia geeft is het volgende:

“Ik zit het liefst op mijn veranda met een boek van Isabel Allende. Of, als je me echt gelukkig wilt maken dan gaan we wandelen in alle vroegte met onze toekomstige ruwhaar teckel op het strand. Of als ik me werkelijk wil ontspannen dan ga ik hardlopen in het bos en daarna appeltaart eten als ontbijt.”

Foto’s

Ook is het vanzelfsprekend mogelijk – of zelfs aanbevolen – om foto’s te plaatsen. Het belangrijkst is de eerste foto van je profiel, de bekende profielfoto. Deze wordt als eerst getoond aan andere leden en bepaalt dus ook de eerste indruk. Let erop dat foto’s met de volgende inhoud niet zijn toegestaan:

  • Foto’s waarop jij niet zichtbaar bent niet bent afgebeeld.
  • Foto´s waarop andere mensen te herkennen zijn.
  • Foto´s van kinderen.
  • Foto’s met een (sterk) seksueel getinte inhoud.
  • Foto’s waar auteursrecht op rust.
  • Foto’s die beledigend kunnen zijn.
  • Foto’s met commerciële inhoud.
  • Foto’s die persoonlijke gegevens tonen.

Matchen

Door het algoritme, dat iVy wordt genoemd, komen er alleen maar matches in jouw feed die volgens het systeem een perfecte match zullen zijn. Aan de hand van de ingewikkelde berekening stelt het systeem de personen voor die goed in jouw leven zullen passen. Fantastisch toch?

Zoals jij een profiel hebt aangemaakt hebben anderen dat ook. Wanneer het algoritme een match heeft gevonden, word je aan elkaar gekoppeld. De profielen die je in de app ziet, zijn dus alleen van matches. De profielen van niet-matches zijn niet zichtbaar. Zoeken is dus niet mogelijk, swipen ook niet – het algoritme doet het werk voor je.

Quality over quantity.

Het komt erop neer dat je alleen andere singles te zien krijgt waarmee de kans op echte liefde het grootst is. Dit zijn matches op persoonlijkheid – niet op lengte, haarkleur, opleiding of religie. Iedere dag krijg je drie matches die je mag beoordelen. Met behulp van een oog-icoon kun je aangeven of je een oogje op diegene hebt. Is het wederzijds? Dan is er een match en kun je berichten uitwisselen.

Voor wie is het?

Magnolia staat voor liefde. Het is een datingapp voor singles die echt op zoek zijn naar liefde. Door te kiezen voor een datemethode dat gericht is op persoonlijkheden, niet op het uiterlijk, geeft Magnolia al aan dat het alleen voor échte matches gaat. Want uiteindelijk gaat het er vaak niet om hoe je eruit ziet, maar of je bij elkaar past.

“Voor iedereen die echt op zoek is naar liefde.” – Magnolia

Een belangrijke eis aan het gebruik van Magnolia is dat je een minimale leeftijd moet hebben van 18 jaar of ouder. Als je kinderen hebt en je een foto hiervan op je profiel wilt plaatsen zorg er dan voor dat je zelf ook op de foto zichtbaar bent. Anders is Magnolia genoodzaakt de content van je account te verwijderen.

Een Magnolia-account is ervoor bedoeld de ware liefde te vinden van één persoon. Maak dus geen account aan voor je beste vriend, moeder of oma, want er kunnen niet meerdere eigenaren zijn van een account. Ook meerdere Magnolia accounts onder een naam/persoon zijn verboden en zullen ook worden verwijderd.

magnolia app

Gratis en betaald

Van datingapps is bekend dat ze nauwelijks gratis te gebruiken zijn. Als het al kan, dan is het een beperkte vorm. Er zijn swipe-limieten, beperkingen in het bekijken van profielen en ook kun je niet zien wie jou leuk vindt. Bij de meeste app betaal je voor alle features die je gebruikt. Bij Magnolia werkt dat wat anders, want iedereen begint gratis met een premium account.

Iedereen die zich inschrijft bij Magnolia kan de datingapp 30 dagen gratis uitproberen. Gedurende deze periode kun je gebruik maken van alle functies van de app. Je kunt onbeperkt chatten, het volledige aantal matches krijgen, berichten uitwisselen en alle foto’s zien. Wanneer je langer dan 30 dagen nodig hebt om liefde te vinden, dan kun je je premium account verlengen. Dit is echter niet gratis.

Premium account

Met een premium account heb je toegang tot alle functies van de app. Na de eerste 30 dagen gaat deze accountvorm over in een betaald abonnement. Het abonnement is iedere maand opzegbaar en heeft een vaste prijs per maand.

  • € 17,99 per maand

App en website

Datingapp Magnolia werkt aan een liefdevolle toekomst voor Nederlanders. Dat doet het met een app, niet met een traditionele datingsite. Dat wil zeggen dat de datingapp niet te gebruiken is op een computer of laptop, maar wel op een tablet of smartphone. De app van Magnolia is nu beschikbaar op iOS en Android zodat je op je gemak alle matches via je smartphone kunt bekijken. Of je nu thuis op de bank ligt na het sporten of op de trein zit te wachten tijdens de ochtendspits: met de app blijf je op elk moment van de dag op de hoogte van je matches en berichten. De app is te downloaden in appstores van Apple en Google.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

Om alles op rolletjes te laten verlopen en de zoektocht naar je ware liefde en diepere connectie bij Magnolia niet te onderbreken wordt er gewerkt met een aantal normen waaraan iedereen zicht dient te houden. Uiteraard willen ze niet dat er nare situaties zich gaan voordoen. Daarom zet Magnolia alles op alles om dit te voorkomen.

Een kernwaarde is dat als je eerlijk, vriendelijk en ook nog eens respectvol voor andere en elkaar bent, dat je altijd welkom bent bij het liefdevolle datingplatform. Enkele regels die er gelden zijn bijvoorbeeld gericht op naaktheid of seksuele inhoud. Ook is het van belang dat alle gebruikers vrij zijn om zich te uiten en dit ook zo voelen. Hier zit wel een kanttekening aan dat ze andere gebruikers en niet mee mogen beledigen. Houdt het dus netjes.

Geen naaktheid of een pikante lijst van al je seksuele verlangens in je bio. Daar gaat het namelijk bij magnolia niet om. Pesterijen zij ook ten strengste verboden. Andere beledigen en gebruikers aanmoedigen om hetzelfde te doen? Dat is echt een no go. Hier valt ook onder het contacteren van matches met ongevraagde seksuele inhoud. Bedreigingen worden uiterst serieus genomen bij Magnolia. Houd het liefdevol.

Bloederige content of inhoud die zelfmoordacties aansporen of laten zien worden ook niet geaccepteerd. Mocht dit voorkomen dan worden deze zaken als ernstig gezien en worden de uitingen verwijderd. Natuurlijk zal er van Magnolia ook alles op alles worden gezet om de gebruiker die verantwoordelijk is/was voor de content te helpen met zijn geestelijke gezondheid. Vormen van haatzaaierij zoals racisme, geweld tegen groepen of individuen of onverdraagzaamheid kunnen natuurlijk ook niet worden geaccepteerd.

Persoonlijke gegevens

Bij magnolia hoef je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens ergens terechtkomen waar ze niet terecht horen te komen. Ze worden op een veilige plek opgeslagen. Wel is het van belang dat je zelf geen onnodige informatie van jezelf bloot geeft. Echte privégegevens zullen ze namelijk nooit van je vragen. Zaken zoals je BSN-nummer, ID, wachtwoorden van accounts, financiële gegevens of adressen hebben ze niet van je nodig. Geef deze dus ook nooit uit en voorkom problemen.

Maak ook geen misbruik van je identiteit. Doe niet anders voor dan wie je bent en blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Dat is het duidelijke advies van Magnolia. Je foto’s bewerken of hele andere hobby’s zetten in je bio helpen je niet dichter bij je ware liefde te komen. Zo krijg je niet de diepere connectie waar je naar op zoek bent.

Magnolia is ook geen platform voor jezelf – het is voor iedereen. Het staat voor met liefde werken aan liefde. Jezelf promoten of evenementen aankondigen zijn dus ook niet van toepassing en ten strengste verboden. Voor inbreuk op copyright mag op je profiel niets staan wat niet van jou is. Houd je daar ook aan om hoge kosten te voorkomen.

magnolia

Over Magnolia

Datingapp Magnolia is nieuw, heel nieuw. Met de oprichting in 2021 is het een van de jongste datingapps van Nederland. De missie waarmee het dat doet is simpel: ‘De liefde terugbrengen in daten en relaties’. Sinds de oprichting werken ze aan een swipeloze wereld waarin iedereen liefde vindt en teleurstellingen niet aan de orde van de dag zijn. Dat doet Magnolia dus met een wetenschappelijke benadering, een profile-builder op basis van het Hexaco-model, waar het langere tijd aan heeft gewerkt met wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Persoonlijk. Wetenschappelijk. Veilig.

Om te laten zien dat de succesformule van Magnolia werkt, zijn er vele succesverhalen te lezen bij de Community stories. Zo zie je hoeveel geluk en vreugde er kan ontstaan van een simpel berichtje versturen naar een match. Ook zijn er veel tips en verhalen te lezen van mensen die al wat jaartjes bij elkaar zijn. Belangrijke lessen die er te lezen zijn, gaan bijvoorbeeld erover dat iedereen een gebruiksaanwijzing heeft en je elkaar ook moet leren begrijpen. Je moet die gebruiksaanwijzing ook leren lezen en willen begrijpen. Dit is de ‘key’ voor een lange en diepgaande relatie.

Wat ze nog willen meegeven is dat ook moet leren loslaten. In de eerste periode als je nog in de roze wolken zit van alle liefde, wil je niets liever dan bij je geliefde zijn. Na een tijdje begin je steeds meer waarde te hechten aan je privétijd. En alleen tijd heb je ook nodig voor jezelf op te laden en jezelf verder te ontwikkelen. Op de website van Magnolia lees je nog veel meer tips over het onderhouden van een gezonde relatie.

Veelgestelde vragen

Is Magnolia voor iedereen?

Nee, Magnolia is een datingapp voor het vinden van liefde. Althans, dat is waar de datingapp voor bedoeld is. Het is een app dat werkt met een voorspellend algoritme om op basis van verschillende factoren matches te genereren. Je hoeft bij Magnolia dus niet te zoeken, maar gevonden worden.

Is Magnolia gratis?

Ja, maar niet voor altijd. De dating app is alleen tijdens de eerste maand van gebruik gratis. Na de introductiemaand waarin je van alle functionaliteiten gebruik kunt maken, kun je ervoor kiezen om je premium account te behouden voor een vast bedrag van € 17,99 per maand. Het abonnement van Magnolia is iedere maand opzegbaar.

Kun je swipen op Magnolia?

Nee, swipen is niet mogelijk op Magnolia. De datingapp neemt afstand van het eindeloos swipen door gecureerde matches te genereren. Met een algoritme dat zich richt op het koppelen van persoonlijkheden – niet op basis van fysieke kenmerken – krijgt iedereen alleen de best passende matches voorgeschoteld. Veelvuldig en eindeloos swipen langs profielen is daardoor niet mogelijk op Magnolia.

Is er een minimumleeftijd voor Magnolia?

Ja, het is mogelijk om Magnolia te gebruiken als je ouder bent dan 18 jaar. Iedereen die volgens de wet meerderjarig is mag zich aanmelden op de app. Minderjarigen worden niet toegelaten.

Heeft Magnolia een website?

Ja, Magnolia heeft een website, maar deze is niet te gebruiken als datingplatform. Terwijl de website veel informatie toont over het datingplatform, gebeurt het echte datingwerk alleen maar in de apps. De apps van Magnolia zijn te downloaden in de appstores van Apple en Google Play.