Home Lumen

Lumen

lumenAls je de vijftig bent gepasseerd, en je kinderen zijn het huis uit, dan heb je eindelijk tijd voor jezelf. Zeker als je single bent. Er is niemand meer waar je rekening mee moet houden. Eindelijk tijd om te reizen en al die dingen te doen waar je al zo lang mee gewacht hebt. Natuurlijk is het prettig om vrij en ongebonden van de ene ervaring in de andere te rollen. Maar leuker is het om al die ervaringen met iemand te kunnen delen.

Waar vind je een leuke gelijkgestemde partner als je de vijftig bent gepasseerd? Lumen is een van de opties die je hebt. Maar hoewel Lumen in opkomst is, voor een relatie of date ben je beter af bij een Nederlandse datingsite, zoals:

Bezoek 50plusmatch

Voor wie is het?

Als je 50+ bent en op zoek naar een partner, dan zijn de meeste datingsites voor senioren die je tegenkomt alles behalve interessant. Ze zijn vaak saai en serieus, en weinig spannend en leuk zoals daten eigenlijk hoort te zijn. De vijftiger van vandaag is namelijk actief, ondernemend en staat midden in het leven.

Je bent inmiddels misschien wel van middelbare leeftijd, maar nog steeds jong van geest. Je bent nog steeds actief aan het sporten, je reist de hele wereld over, en je wilt nieuwe dingen ontdekken en doen. Het leven houdt niet op als je vijftig bent, het begint pas. Als jij jezelf hierin herkent dan is Lumen een datingsite voor jou.

De 50-plussers worden ook wel de ‘onzichtbare’ generatie genoemd, omdat ze wordt gemeden in de media. Lumen wil het heersende beeld veranderen wat er bestaat over deze generatie en eenzaamheid onder deze groep te bestrijden. De app is echt bedoeld voor vijftig plussers die een date willen of een online vriendschap te sluiten met iemand met dezelfde interesses. Als je nog geen vijftig bent, kun je niet lid worden van de community.

lumen app

Hoe werkt het?

Allereerst moet je de Lumen app downloaden via Google Play app voor Android of in de App Store voor iOS. Nadat je de app hebt geïnstalleerd doorloop je het registratieproces om lid te kunnen worden van de Lumen-community. Het registratieproces zorgt ervoor dat je zeker weet dat je met ‘echte’ mensen te maken hebt en dat iedereen ook daadwerkelijk is wie hij of zij zegt te zijn.

Na het voltooien van de registratie heb je toegang tot de community waar je mensen kunt ontmoeten die hetzelfde in het leven staan als jij. De kracht van Lumen zit hem in het delen van interesses. Je kunt meepraten over onderwerpen die jij interessant vindt, en op deze manier iemand ontmoeten die ergens hetzelfde over denkt.

Gemakkelijk te gebruiken

Met de app kun je andere singles leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Ieder lid van de community heeft een profiel met minimaal drie foto’s en gedetailleerde persoonlijke informatie.
Je kunt de profielen van de andere leden bekijken, lid worden van een discussiegroep en je mengen in groepsgesprekken, reageren op berichten van anderen en een één-op -één gesprek met iemand aangaan. Je ziet aan de groen gekleurde stip naast de naam van een gebruiker of hij of zij op dit moment online is. De Lumen app biedt ook uitgebreide zoekfuncties en filters om net iets specifieker op zoek te gaan naar jouw zielsverwant.

Gratis of betaald?

Je kunt de Lumen app in principe gratis downloaden en gebruiken. Je kunt 6 gesprekken per dag starten en alle berichten die je ontvangt beantwoorden. De profielen in ‘Ontdekken’ kun je gratis bekijken. Als je meer gesprekken wilt kunnen starten dan kun je ook kiezen voor Lumen Premium. Dan loop je ook geen gesprekken meer mis, en heb je meer tijd om te reageren op een gesprek. Dat is wel zo fijn als je een druk leven hebt.

Je kunt week-, maand-, driemaandelijkse- en zesmaandelijkse abonnementen afsluiten. Je abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je dat in de accountinstellingen van de appstore hebt uitgeschakeld. Als je een abonnement wilt beëindigen moet je dat minimaal 24 uur voor het einde van de abonnementsperiode hebben gedaan.

App

Lumen is van origine een dating app. Er is dus geen website waarop je kunt inloggen, maar mobiele applicaties die je kunt downloaden en installeren op je smartphone of tablet.

App StoreGoogle Play

Tips

Lumen doet zijn uiterste best om een goede match te vinden. Om dat te kunnen bereiken is het belangrijk zo eerlijk mogelijk te zijn. De app is per slot van rekening voor ontworpen om inhoudelijke gesprekken te kunnen voeren, zodat je elkaar echt kunt leren kennen. Je kunt ook ambassadeur worden van Lumen. Je wordt dan het gezicht van de app binnen jouw gemeenschap. Dat is niet alleen interessant voor de zichtbaarheid van jouw profiel, maar bovendien staat er ook een kleine financiële vergoeding tegenover.

Over Lumen

Lumen is een veilige omgeving om gelijkgestemde generatiegenoten te ontmoeten en waardevolle inhoudelijke gesprekken te voeren. Alle profielen worden door Lumen handmatig geverifieerd. Om er zeker van te zijn dat er geen fake-profielen worden aangemaakt, wordt een account aan een telefoonnummer of een Facebook account gekoppeld. Jouw privacy vind Lumen belangrijk, en daarom zijn jouw gegevens zijn niet zichtbaar voor mensen die geen lid zijn van de Lumen-community.

Lumen is mede opgericht door een voormalig medewerker van Badoo en Bumble, Andrey Andreev (eigenaar van deze dating apps) en nog een aantal kenners. Na een periode van snelle wereldwijde uitbreiding in de VS, het VK, Australië en Canada, behaalde Lumen ruim 1 miljoen registraties voordat het nog geen jaar oud was. Lumen is hiermee een van de snelstgroeiende dating apps onder 50-plussers.