Home Lovely

Lovely

lovely
Met al die verschillende dating apps is het tegenwoordig soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel apps, waardoor het moeilijk is om te achterhalen welke de moeite waard is om te proberen en welke niet. Een van de apps in de virtuele datingwereld is Lovely: eeen relatief nieuwe dating app die onder het beheer staat van de grotere speler Jaumo.

Lovely is een vrij ‘klassieke’ dating app die op dezelfde wijze werkt als een hoop andere apps. Waarin deze app wel verschilt van de andere is dat deze zich vooral richt op vrouwelijke gebruikers. Vrouwen kunnen hier zelf beslissen met wie ze contact opnemen en met wie niet. We vertellen je meer over deze app en of deze de moeite waard is.

Ben je niet zozeer op zoek naar een nieuwe app? Maar geef je de voorkeur aan veel Nederlandse gebruikers? Dan raden we voorlopig deze dating app aan:

Bekijk Lexa

Voor wie is het?

Bij deze dating app ligt de focus op vrouwen. Lovely is een app waar vrouwen kunnen bepalen welke mannen contact met hen kunnen opnemen… en welke niet. Wie een beetje kieskeurig is aangelegd zal de werkwijze van Lovely dus zeker kunnen waarderen. Doordat niet alle mannen zomaar een berichtje kunnen sturen hebben vrouwen de touwtjes in handen. Je zult dus ook niet snel worden verrast door ongewenste berichtjes en vervelende mannen; jij bepaalt als vrouw zelf met wie je contact opneemt. Als man daarentegen, heb je daar weinig tegenin te brengen.

De doelgroep van Lovely zijn dus vooral vrouwen, maar uiteraard moeten ook mannen zich inschrijven bij deze app om het te laten werken. Je kunt je bij Lovely aanmelden als je ouder bent dan 18 jaar. Mannen zullen zich vooral aanmelden bij Lovely in de wetenschap dat veel vrouwen zich er aanmelden omdat zij bij deze dating app meer controle hebben, in de hoop zo wel een leuke date aan de haak te slaan.

lovely app

Hoe werkt het?

Bij Lovely kun je je gratis aanmelden. De inlogprocedure is heel snel en je hoeft niet veel gegevens in te vullen. Nadat je je hebt aangemeld kun je je profiel aanvullen met foto’s en wat extra persoonlijke informatie van jezelf. In de instellingen van de app kun je tevens invullen of je naar een man of vrouw op zoek bent en kun je andere voorkeuren instellen.

Werkwijze

De app werkt op hetzelfde principe als veel andere dating apps. De app geeft je potentiële matches en in het matchspel, Zappen genaamd, kun jij kiezen wie je leuk vindt en wie niet. Je kunt alleen berichten ontvangen van mensen die jij leuk vindt. Het doel van de makers van Lovely is dan ook om het daten voor vrouwen leuker, veiliger en geweldiger te maken. Jij als vrouw, of de mannen, kunnen de eerste stap zetten, maar als vrouw ben je altijd degene die beslist wie met jou een gesprek kan beginnen. Ook is het zo dat je locatie en persoonlijk gegevens geheim blijven, waardoor je op een veilige en anonieme manier kunt daten.

Functionaliteiten van deze app

Een groot deel van de functionaliteiten van deze app komt overeen met de features die andere dating apps zoals Tinder ook hebben. Het is dus een vrij basic app, met weinig bijzondere functionaliteiten. In de app kun je snel en gemakkelijk je profiel aanmaken en daarna kun je andere profielen bekijken en deze liken of overslaan. Waarmee Lovely zich probeert te onderscheiden van andere dating apps, is dat ze volledige controle bieden aan vrouwen – vergelijkbaar met Bumble. Je kunt zelf beslissen wie jou een berichtje mag sturen en met wie je contact opneemt. Je hebt volledige controle en zult dus ook geen last hebben van ongewenste bezoekers en berichten.

In de app kun je als vrouw initiatief tonen, maar ook mannen kunnen de eerste stap zetten – zolang de vrouw dit maar accepteert. Verder wordt al je persoonlijk informatie en je locatie geheim gehouden zodat je veilig en anoniem gebruik kunt maken van de app.

Gratis of betaald

Je kunt je volledig gratis aanmelden bij Lovely, maar voor een deel van de functionaliteiten van de app zul je een betaald abonnement moeten afsluiten. Met een Premium abonnement kun je ongelimiteerd mensen liken en kun je zien wie jou al leuk heeft gevonden. Op deze manier wordt het gemakkelijk om een match te vinden. Daarnaast geeft het Premium account je de mogelijkheid om te chatten met nieuwe leden. De prijzen van een betaald abonnement zijn vergelijkbaar met deze van andere dating apps. Hoe langer de periode waarvoor je het abonnement afsluit, hoe meer de kosten dalen. Dit zijn de kosten van de individuele VIP-abonnementen:

  • 1 maand voor € 9,99
  • 3 maand voor € 19,98 (€ 6,66 p/m)
  • 12 maanden voor € 60,- (€ 5,- p/m)

Houdt er rekening mee dat het Lovely-abonnement automatisch wordt verlengd. Wil je dit niet? Je kunt de automatische vernieuwing van het abonnement tot 24 uur voor het verstrijken van de contractperiode deactiveren. Het betaalde lidmaatschap zal dan niet meer worden verlengd en aan het einde van de periode verlopen.

Google Play

Over Lovely

Lovely is opgericht door Jaumo; een grote speler als het gaat om dating apps. Jaumo is ook de eigenaar van Joyride. Lovely als app is relatief nieuw en nog niet enorm bekend in Nederland. Daarnaast is er vrij veel onduidelijkheid als het gaat over het kostenmodel van de app. In de Play Store staat te lezen dat de app volledig gratis te gebruiken is, maar in een groot deel van de recensies kun je klachten lezen over te weinig functionaliteiten met een gratis lidmaatschap. Daarnaast lijkt er nog te veel sprake te zijn van fouten in de functionaliteiten, nepaccounts en andere problemen. Hierdoor is het op dit moment misschien nog niet de beste dating app om je bij aan te melden, zeker als er zoveel andere opties op de markt zijn om uit te kiezen.

Wel is de opzet van Lovely origineel en geeft het vrouwen de mogelijkheid om de touwtjes volledig in handen te houden. Op deze manier zou je als vrouw een stuk minder ongewenst contact kunnen hebben, waardoor daten leuker en veiliger wordt gemaakt.

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Lovely?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Bumble.

Is Lovely voor iedereen?

Ja, de doelgroep van Lovely is breed. Iedereen kan zich aanmelden op de dating app.

Is Lovely gratis?

Ja, Lovely is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis gebruiker van de app. Een Premium lidmaatschap is nodig om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Lovely?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen swipen op Lovely.

Wat is de minimumleeftijd voor Lovely?

Iedereen ouder dan 17 jaar kan zich aanmelden bij Lovely.

Heeft Lovely een datingwebsite?

Nee, Lovely is exclusief beschikbaar als dating app. De website dient slechts ter informatie.