Home Dating 4 lichaamstaal tips die je moet onthouden tijdens de eerste date

4 lichaamstaal tips die je moet onthouden tijdens de eerste date

2 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Ongeveer 80 procent van onze communicatie is non-verbaal. Dat betekent dat maar een klein gedeelte van de communicatie uit het praten bestaat. De lichaamstaal van een persoon zegt meer dan de dingen die worden verteld in het gesprek. Heb je een eerste date? Dan kun je veel te weten komen over hoe de ander over je denkt door simpelweg alleen op de houding van het lichaam te letten. De lichaamstaal geeft namelijk weer hoe de persoon zich voelt, over zichzelf maar ook over jou.

De lichaamstaal is vele keren het onderwerp van onderzoek geweest. Als je de lichaamstaal van een ander begrijpt, dan heb je een voordeel bij daten. Je bent dan beter in staat om te bepalen hoe de ander zich voelt. Aan de andere kan kun je tijdens het daten je eigen lichaamstaal aanpassen zodat je meer succes hebt. Als je weet hoe je iets moet overbrengen met je lichaam, dan ben je meer bewust van je houding en bewegingen. Dit geeft je een groot voordeel. Hier volgen een aantal tips en signalen waar je op moet letten:

1. Signalen met handen

De handen worden veelvuldig gebruikt als iemand zich aangetrokken voelt tot iemand anders. Vrouwen zitten vaak met de handen aan het haar of gezicht, mannen raken ook het gezicht aan of de borst. De handen kunnen meestal ook niet stilgehouden worden. Dit kan komen doordat iemand nerveus is maar vaker komt het door de interesse in de ander. Iemand die interesse heeft zit bijvoorbeeld vaak te spelen met dingen in de handen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Gezicht en hoofd

Tijdens een date wordt er het meest gekeken naar het gezicht en het hoofd. Vooral de gezichtsuitdrukkingen zeggen veel over hoe iemand zich voelt. De uitdrukkingen die universeel begrepen worden zijn angst, woede, geluk, verdriet, verrassing en afschuw. Met gezichtsuitdrukkingen worden gevoelens getoond aan andere personen. Dit kan bewust zijn maar ook onbewust. Een lach is één van de tekenen waar je op moet letten. Als iemand vaak lacht en je tegelijkertijd aankijkt dan is dit vaak het teken dat er sprake is van aantrekkingskracht. Tijdens een gesprek is het knikken ook belangrijk; het laat zien dat je luistert naar de ander.

3. Eerste indruk

Als je iemand voor de eerste keer ontmoet dan let je onbewust op de houding van de persoon. Een goede eerste indruk maak je door een open houding aan te nemen. Houdt je hoofd rechtop en je schouders naar achteren. Lach als je je date voor het eerst ziet. Dit zorgt ervoor dat je date zich eerder op het gemak voelt. Kruis je benen of armen niet. Dit is een gesloten houding waardoor je minder toegankelijk overkomt.

4. Oogcontact

Oogcontact is essentieel tijdens het daten. Als je iemand tijdens het praten recht in de ogen aankijkt dan betekent het dat je open en eerlijk bent. Het laat ook zien dat je naar de ander luistert en geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft. Oogcontact is wat anders dan staren. Als je staart naar iemand dan voelt de ander al snel oncomfortabel.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…