Home Dating apps 94% van Lexa-singles droomt van serieuze relatie

94% van Lexa-singles droomt van serieuze relatie

1 minuten leestijd
0
dating app

Single en op zoek? Nu het nieuwe jaar is begonnen, begeven Nederlandse singles zich weer in groten getale op de datingapps. Van oudsher is er één dag die er elk jaar uitspringt: de eerste zondag van het nieuwe jaar – een dag die Dating Sunday wordt genoemd. Maar 2022 is een jaar als geen ander, want volgens datingapp Lexa zijn er nu al twee Dating Sundays geweest.

Voor Lexa was de eerste zondag van 2022 een groot succes. Op 2 januari werden 57% meer berichten verstuurd dan op een gemiddelde dag in 2021. Maar wat Lexa niet had verwacht is dat er een nóg drukkere dag zou volgen: de zondag op 9 januari. In vergelijking met een normale dag werden er 65% meer berichten uitgewisseld, wat wil zeggen dat de tweede zondag van 2022 waarschijnlijk de boeken in zal gaan als de drukste datingdag van 2022.

Uiteenlopende intenties

Traditioneel is de eerste zondag van het jaar een dag om te vieren voor mensen die online op zoek zijn naar liefde. Datingapps zien een piek in nieuwe gebruikers en uitgewisselde berichten als het direct gevolg van de goede voornemens en Valentijnsdag om de hoek. In theorie is dit een gunstige situatie, want het betekent meer kans op liefde, maar in de praktijk komen veel singles van een koude kermis thuis.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De realiteit is dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest om in aanmerking te komen voor een eerste date. Maar tegelijkertijd is het ook nog nooit zo moeilijk geweest om liefde te vinden. En hoe harder ze proberen, hoe moeilijker het is om de juiste persoon te vinden. Want ondanks de drukte op de datingapps komen veel singles erachter dat de intenties vaak niet overeenkomen.

Liefde heeft prioriteit

Niet iedereen is – jammer genoeg – op zoek naar liefde, zo merken ze. Entertainment, amusement, seks, noem het maar op: er zijn behalve liefde nog veel meer redenen waarom singles datingapps gebruiken. Gelukkig is er één app waar de intenties van singles wél overeenkomen, zo bewijst het laatste onderzoek van datingapp Lexa. Volgens het onafhankelijke onderzoek onder 1.002 Nederlandse Lexa gebruikers is 94% van hen namelijk op zoek naar een serieuze relatie.

Bekijken de singles van Lexa

Voor de singles van Lexa staat liefde hoog op de agenda. 89% van de ondervraagde singles geeft aan te wachten op liefde. Ze willen elkaar zonder enige druk leren kennen en hopen op een ontmoeting met de ware. Of dat ook gaat lukken? De tijd zal het leren, maar aan de intenties zal het in ieder geval niet liggen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …