Home Datingsites Kosten Relatieplanet? Dit zijn de prijzen van de Relatieplanet abonnementen

Kosten Relatieplanet? Dit zijn de prijzen van de Relatieplanet abonnementen

3 minuten leestijd
0
Relatieplanet 15 jaar

Er wordt wel eens gezegd dat “niets in het leven echt gratis is,” en dat geldt ook voor Relatieplanet. Hoewel je uitgenodigd wordt om “gratis” lid te worden van de traditionele datingsite, is het verre van gratis als je alle functies wilt benutten. En eerlijk gezegd is Relatieplanet daar geen uitzondering in: de meeste datingsites werken op deze manier.

Niet gratis?

Of je kennismaakt met Relatieplanet door een televisiecommercial of een advertentie in een tijdschrift, waarschijnlijk word je aangespoord om lid te worden met een “gratis”-term. Je kunt gratis een account aanmaken, of drie dagen gratis een full membership proberen: het zijn de typische argumenten om nieuwe leden te lokken.

Maar als je je aanmeldt dan kom je er al snel achter: of je kunt heel weinig met een gratis account, of je hebt een full membership die maar drie dagen geldig is, waarna je automatisch overgaat op een gratis account. Als je écht wilt daten via Relatieplanet dan ontkom je er dus niet aan om kosten te maken.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

Inschrijven Relatieplanet

Inschrijven bij Relatieplanet is volledig gratis. Maar alleen door je in te schrijven ben je nog niet klaar om te daten. Er is een addertje onder het gras: de vermelding van “gratis inschrijven” zegt niets over de functies die je kunt gebruiken. In het geval van Relatieplanet komt het erop neer dat je een eigen profiel kunt aanmaken, max drie foto’s toevoegen en max vijf keer per dag een smiley versturen. Met andere woorden: je kunt geen berichten uitwisselen met een gratis account. Om de beschikbare leden te bekijken kun je wel de profielen van andere singles bekijken.

Inschrijven bij Relatieplanet

Kortom, dating bij Relatieplanet is niet mogelijk zonder een betaald lidmaatschap. En dit type lidmaatschap gaat gepaard met een maandelijks abonnement. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruikmaken van de beschikbare functies die Relatieplanet te bieden heeft. Met een betaald membership kun je gebruik maken van de volgende opties:

 • Onbeperkt toegang tot alle profielen en functionaliteiten
 • Onbeperkt foto’s toevoegen
 • Onbeperkt smileys versturen
 • Onbeperkt berichten versturen en contactgegevens uitwisselen
 • Alle foto’s bekijken
 • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
 • Zien wie een gratis profiel of abonnement heeft

harten divider

Kosten Relatieplanet

Tenzij je een ‘3-dagen-gratis’-actie benut is het zonder lidmaatschap niet mogelijk om van alle functies gebruik te maken. Daarvoor heb je een betaald abonnement nodig. Met elk van de drie Relatieplanet abonnementen kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten op Relatieplanet. Inhoudelijk zijn de drie abonnementen gelijk aan elkaar, alleen zijn de periode en kosten verschillend. De mogelijkheden van de Relatieplanet pakketten en hun kosten zijn als volgt:

LooptijdPrijs per maandEerste termijn
1 maand€ 24,95€ 24,95
3 maanden€ 14,95€ 44,85
6 maanden€ 9,95€ 59,70

Bezoek Relatieplanet

Relatieplanet abonnementen

Bij Relatieplanet worden de abonnementen ineens afgerekend. Of je nu een 3 maanden-abonnement neemt, of een 6 maanden-abonnement; de kosten voor het abonnement worden ineens en vooraf afgerekend. Na deze eerste periode wordt je abonnement automatisch per maand verlengd voor het maandelijkse tarief. Je abonnement is per maand opzegbaar.

Voorbeeld berekening
 • Keuze abonnement: 3 maanden
 • Kosten eerste periode: 3 x € 14,95 = € 44,85
 • Kosten daarna: € 14,95 per maand

Wil je niet vastzitten aan een abonnement, maar toch gebruikmaken van allerlei extra functies? Bij Relatieplanet is dat niet mogelijk, maar wel bij een andere populaire dating app:

Bekijk Lexa

vraagteken

Waarom Relatieplanet niet gratis is

Nu we de kosten van Relatieplanet onder de loep genomen hebben, is een uitleg nodig over waarom Relatieplanet niet gratis is. Het gratis account is er om je kennis te laten maken met de functionaliteiten van de website en app, om het uit te proberen en testen. Daarmee krijg je een idee van hoe Relatieplanet werkt en of er leden tussen zitten die je interesse wekken, zonder kosten te maken. Dit is de gebruikelijke werkwijze van datingsites zoals Relatieplanet, zoals ook Lexa en Pepper dat doen.

Datingsites zoals Relatieplanet zijn geen non-profit-organisaties. Zij maken kosten voor het onderhoud van de website, hosting- en ontwikkelingskosten, salaris van werknemers en ga zo maar door. Dan hebben we het nog niet eens over de dure reclames op televisie en radio om nieuwe leden te werven. Bovendien controleren de werknemers alle profielen handmatig, wat behoorlijk tijdrovend is.

Al deze kosten dienen op de een of andere manier terugverdiend te worden. In het geval van Relatieplanet is er niet gekozen voor een advertentiemodel, maar voor de introductie van abonnementen. Deze maandelijkse kosten die leden betalen zijn dus niet meer dan de vergoeding van de kosten die Relatieplanet maakt, om het hoge niveau te waarborgen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Koningsdagacties: ontvang 50% korting bij deze datingsites

Ter ere van het staatshoofd staat de nationale feestdag van Nederland weer in de planning.…