Home Datingsites Kosten Lexa? Dit zijn de prijzen voor het inschrijven bij Lexa (onder de loep)

Kosten Lexa? Dit zijn de prijzen voor het inschrijven bij Lexa (onder de loep)

4 minuten leestijd
1
lexa app

Lexa én kosten? Daar zou je niet aan denken als je de reclames op televisie ziet of de commercials op de radio hoort. Met uitnodigende slogans als ‘gratis een profiel aanmaken’ word je verleid om een account bij Lexa aan te maken. En daar is Lexa geen uitzondering in: álle datingsites doen het.

Het liefst maakt niemand kosten, om zoveel mogelijk geld over te houden aan het einde van de maand. Een “gratis” datingsite klinkt dan heel wat aantrekkelijker, dan een datingsite met maandelijkse kosten. Daarom noemen veel datingsites zich een “gratis datingsite”. Technisch gezien zijn ze dat ook, terwijl ze dat eigenlijk niet zijn.

Wat er namelijk vaak niet bij vermeld wordt, is dat het inschrijven weliswaar gratis is, maar het gebruik van de basisfuncties niet. Met andere woorden: je ontkomt er niet aan om kosten te maken, als je de datingsite wilt gebruiken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Inschrijven Lexa

Het inschrijven bij Lexa is voor 100% gratis. Daarover liegt geen enkele datingsite, omdat het inschrijven zelf altijd gratis. Of er echt sprake is van een “gratis datingsite” zie je vaak pas na de eerste stap van het aanmelden. Op dat moment kom je erachter wat je precies kunt met je gratis account. Bij Lexa komt het erop neer dat je een profiel kunt aanmaken, de standaardzoekopdrachten gebruiken en profielen bekijken van andere leden. Maar daar houdt het ook mee op.

Inschrijven bij Lexa

Dating bij Lexa is niet mogelijk zonder een betaald lidmaatschap. En dit type lidmaatschap gaat gepaard met een maandelijks abonnement. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruikmaken van alle denkbare functies die Lexa te bieden heeft. Met een betaald membership kun je gebruik maken van de volgende opties:

 • Berichten lezen en verzenden
 • Alle ontvangen bezoeken en flirts bekijken
 • Ongelimiteerd gebruik maken van zoekopdrachten
 • Alle foto’s van een member bekijken
 • Onbeperkt profielen bekijken

Kosten Lexa

De prijzen van Lexa verschillen per lidmaatschap, de periode waarvoor je het lidmaatschap neemt en de functies die je graag wilt. De kosten die je er maakt bestaan enkel uit de verschillende membershippakketten die zij aanbieden. Er zijn verder geen eenmalige kosten. Alle pakketten die aangeboden worden kun je afsluiten voor een periode van 6 maanden, 3 maanden of 1 maand. De mogelijkheden van de Lexa pakketten en hun kosten zijn als volgt:

1 maand3 maanden6 maanden
Basic€ 24,99€ 50,97€ 59,94
Discover€ 27,99€ 59,97€ 77,94
Unlimited€ 29,99€ 65,97€ 89,94
Unlimited + Control€ 34,99€ 80,97€ 119,94
Premium€ 9,99
Control€ 6,99
Control & Premium€ 14,99

Bezoek Lexa

Basic

Met het ‘Basic’-abonnement kun je elke dag 10 nieuwe gesprekken beginnen. Voor 1 maand betaal je 24,99 euro, voor 3 maanden betaal je 50,97 euro, en voor 6 maanden betaal je 59,94 euro. Je mag je lidmaatschap van 6 maanden ook betalen in 3 termijnen van 19,98 euro als je dat wilt.

Discover

Met het ‘Discover’-abonnement kun je iedere dag 25 nieuwe gesprekken starten, en krijg je korting op de betaalde singlesfeesten van Lexa. Voor 1 maand betaal je 27,99 euro, voor 3 maanden betaal je 59,97 euro, en voor 6 maanden betaal je 77,94 euro. Je mag je lidmaatschap van 6 maanden ook betalen in 3 termijnen van 25,98 euro als je dat wilt.

Unlimited

Met het ‘Unlimited’-abonnement kun je een onbeperkt aantal gesprekken starten. Bovendien krijg je korting op de betaalde Lexa-events en kun je Lexa zonder reclame gebruiken. Voor 1 maand betaal je 29,99 euro, voor 3 maanden betaal je 65,97 euro, en voor 6 maanden betaal je 89,94 euro. Je mag het lidmaatschap van 6 maanden ook betalen in 3 termijnen van 29,98 euro als je dat wilt.

Unlimited + Control

Met de populaire keuze ‘Unlimited + Control’ kun je gebruikmaken van alle opties van het Unlimited pakket, plus die van de optie Control. Zo kun je een onbeperkt aantal gesprekken beginnen met andere leden, krijg je korting op de Lexa-events, gebruik je de app en website zonder reclame, maar ook kun je met de Control-optie zelf bepalen wie er contact met je op kan nemen. Voor 1 maand betaal je 34,99 euro, voor 3 maanden betaal je 80,97 euro, en voor 6 maanden betaal je 119,94 euro. Je kan je lidmaatschap van 6 maanden ook betalen in 3 termijnen van 39,98 euro als je dat wilt.

Control & Premium

De opties Control & Premium zijn ook los te kopen, als aanvulling op een ander lidmaatschap. Dit zijn de kosten van deze opties als je deze aanvraagt naast een ander lidmaatschap:

 • Premium: 9,99 euro per maand
 • Control: 6,99 euro per maand
 • Control & Premium: 14,99 euro per maand

Wil je wat anders proberen dan Lexa? Een dating app waar je gekoppeld wordt op basis van je persoonlijkheid? Deze datingapp is het beste alternatief van Lexa waarbij een persoonlijkheidstest je matches bepaalt:

Bekijk het beste alternatief

vraagteken

Het voordeel van niet-gratis?

Nu we de kosten van Lexa onder de loep genomen hebben, is een uitleg nodig over waarom Lexa niet gratis is. Hoewel inschrijven bij Lexa geen kosten met zich meebrengt, kun je er immers niet meer mee dan de website en app testen op functionaliteit. Daar is een reden voor. Gratis aanmelden heeft het voornaamste doel om je kennis te laten maken met de app of website. Het geeft je de mogelijkheid om vrijblijvend en zonder financiële verplichting rond te kijken, en niet te kopen. Daarmee krijg je een idee van wat je kunt verwachten: vooral van de beschikbare Lexa-leden en of er iemand tussen zit die je soulmate zou kunnen zijn.

Gratis om de datingsite te testen.

Hoe logisch dit ook klinkt, het geeft je geen antwoord op de vraag waarom niet-gratis toch voordelig voor je is. Ten eerste is Lexa een datingsite die harde euro’s investeert in commercials, met het doel om nieuwe leden te werven. Deze kosten moeten ergens door vergoed worden, en dat doen de nieuwe leden die Lexa elke dag mag verwelkomen. Lexa is daar niet uniek in: concurrenten zoals e-Matching, Parship en Novamora doen het ook. Maar dit zijn uiteraard niet de enige kosten die Lexa maakt.

Kosten voor het lokken van nieuwe leden.

Met hulp van de maandelijkse betalingen van hun leden is Lexa in staat om de veiligheid van alle leden op een hoog niveau te garanderen. Spammers worden buitengesloten dankzij de handmatige controles en werknemers kunnen inspringen als gebruikers hulp nodig hebben. Het serviceniveau van een betaalde datingsite zoals Lexa is hiermee hoger dan bij andere datingsites, waar je helemaal geen kosten maakt, omdat dit er nu eenmaal niet uit kan als er niet voor de diensten betaald wordt.

Kosten voor het waarborgen van je veiligheid.

Een ander voordeel waar je misschien niet meteen denkt, is dat het de niet-serieuze singles uitsluit. Het kenmerk van deze groep singles, die bijvoorbeeld alleen uit zijn op een one-nigh stand, is dat ze er geen geld aan willen uitgeven. Daarom is de kerngroep singles op Lexa serieuzer dan de doelgroep van een ‘gratis datingsite’, omdat de leden van Lexa bereid zijn om te betalen voor het vinden van een kwalitatieve liefde. En dat is helemaal niet verkeerd, liefde is immers zelden echt gratis.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Eén reactie

 1. Sylvia

  11 december 2020 at 23:48

  Je kunt bij lexa kiezen voor 6 maanden voor 9,95 per maand zeggen ze, zonder dat je er zelf erg in hebt wordt je blijkbaar premium als je ergens op reageert en wordt er per maand zomaar nog 9,95 afgeschreven. Ik voel me zwaar bedonderd! Bovendien zitten erg erg veel fakeprofielen, kortom een waardeloze datingsite!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 VrouwVrouw alternatieven die misschien wel beter zijn

Voordat we voor alles een app konden installeren op onze smartphones, was het ontmoeten va…