Home Knuz

Knuz

knuz
Op het internet vind je, als je maar lang genoeg zoekt, honderden datingsites. Ze zijn grofweg in te delen in drie groepen. Er zijn de echte seksdatingsites, websites waar je vooral fake profielen aantreft, serieuze betaalde datingsites en serieuze gratis datingsites. Knuz behoort al vele jaren tot de laatste categorie. Het is een 100% gratis datingsite waar je je kunt aanmelden als je op zoek bent naar een serieuze relatie of een fijne vriendschap.

Het feit dat Knuz zich al vele jaren op het internet weet te handhaven geeft aan dat deze dating community erg populair is. Het nadeel? Er zijn maar vrij weinig leden. Daarom raden we aan een andere gratis datingsite te proberen met veel meer Nederlandse gebruikers:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Knuz?

Knuz werkt in grote lijnen net zoals alle andere online datingsites. Je maakt een profiel aan waarin je het nodige over jezelf vertelt en waarin je aangeeft waar je naar op zoek bent. Aan de hand van je gegevens word je gematcht aan andere members en als jullie elkaar beter willen leren kennen kunnen jullie via de website berichten uitwisselen.

Een nadeel van een gratis datingsite is dat je er relatief veel profielen aantreft van mensen die zich ‘voor de grap’ hebben ingeschreven omdat het immers geen geld kost. Ze zijn niet of allang niet meer op zoek. Dit kan frustrerend zijn als jij wel serieuze interesse hebt. Dit zijn bijvoorbeeld drie datingsites die wel bezocht worden door serieuze singles:

foto selfie vrouw

Inschrijven bij Knuz

Inschrijven bij Knuz is heel eenvoudig. Op de homepage vind je de knop “Aanmelden”. Wanneer je daar op klikt krijg je een scherm te zien waar je wat basis gegevens over jezelf moet invullen. Een aantal daarvan, zoals je postcode, je e-mailadres en je mobiele telefoonnummer, zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers. Ze worden alleen gebruikt door Knuz om met de members te kunnen communiceren. Je privacy is dus volledig gewaarborgd. Je hoeft ook niet je eigen naam te gebruiken op Knuz, je mag een zelf gekozen schuilnaam kiezen waaronder je op het platform bekend bent.

Je profiel invullen op Knuz

Nadat je je hebt ingeschreven op Knuz is de volgende stap het invullen van je profiel. Wat je hier invult is straks zichtbaar voor andere members van Knuz. Zij zullen aan de hand van wat ze lezen op jouw persoonlijke profielpagina de keuze maken of ze je wel of niet een berichtje sturen. Het is dus zaak om er even goed over na te denken wat je hier invult en over jezelf vertelt.

Een belangrijke tip is: Spreek de waarheid. Het heeft geen zin om te liegen over je lengte, je gewicht, je leeftijd of andere essentiële zaken. Als je op zoek bent naar een serieuze vriendschap of relatie zullen jullie elkaar immers zeker ooit ontmoeten en dan komt de waarheid onherroepelijk aan het licht. De kans dat de ander dan enorm op je afknapt is natuurlijk heel groot. Wees eerlijk, maar je hoeft ook niet meteen het achterste van je tong te laten zien natuurlijk.

tips

Hoe schrijf je een aantrekkelijk profiel op Knuz?

Het belangrijkste advies voor het schrijven van een profiel op een datingsite als Knuz is dat je je zo positief mogelijk opstelt. Niemand zit te wachten op mensen die uitgebreid gaan vertellen dat ze zo’n rotleven hebben gehad, een vreselijke jeugd, bedrogen door meerdere exen en nu al jaren zonder werk. Als dat in een profiel staat is de kans vrij klein dat iemand de moeite neemt om contact op te nemen.

Kortom, schrijf de tekst waarin je jezelf voorstelt zo positief mogelijk. Vertel wat je leuk vindt, waar je van geniet. Wat je graag samen met een partner, vriend of vriendin zou willen ondernemen. En geef ook aan waar je naar op zoek bent. Dat is heel belangrijk. Het maakt een groot verschil of je zoekt naar de liefde van je leven of naar een maatje waarmee je leuke dingen kunt doen en met wie je goede gesprekken kunt voeren.

Hoe vind je op Knuz een goede match?

Zodra je je profiel hebt aangemaakt en bent ingelogd bij Knuz kun je op zoek naar een leuke match. Die vind je door in het zoekscherm je voorkeuren in te vullen. Dit beperkt zich niet tot alleen een man of een vrouw en in welke leeftijdscategorie. Je kunt meer voorkeuren aangeven zodat de hoeveelheid matches een stuk kleiner wordt. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in het zoeken naar een leuk iemand om contact mee te zoeken. Let daarbij ook op de woonplaats. Als je een langeafstandsrelatie niet ziet zitten dan is het niet zo zinvol om contact te zoeken met iemand die aan de andere kant van het land woont.

Het is niet aan te raden om lukraak naar tientallen mensen een bericht te sturen. Je kunt beter goed selecteren en naar 1 of enkele mensen een reactie sturen. Want stel dat je er 20 stuurt en daarvan reageren er 10? Dan ben je wel heel veel tijd kwijt met het beantwoorden van berichten en loop je bovendien het risico dat je zaken door elkaar gaat halen. Wed dus bij voorkeur niet op te veel paarden tegelijk.

harten divider

De chatrooms van Knuz

Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen zijn de chatrooms van Knuz. Hier klets je gezellig met meerdere mensen. Als je op die manier iemand ontmoet met wie je nader kennis wilt maken kun je natuurlijk altijd een privé berichtje sturen. De chatrooms worden vooral ’s avonds veel gebruikt als veel mensen thuis zijn van opleiding of werk. In de chatrooms praat je altijd met meerdere personen tegelijk. Let dus een beetje op dat je geen privé zaken zoals een telefoonnummer daar prijs geeft want dan is de kans groot dat er misbruik van wordt gemaakt.

Wie kun je ontmoeten op Knuz?

Knuz is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een leuke relatie of vriendschap. Je vindt er dus allerlei soorten mensen. Mannen, vrouwen, jong en ouder, uit alle delen van het land en van allerlei niveau. Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen om je bij Knuz in te schrijven, behalve dan dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Het nadeel is dat het aanbod minder groot is dan bij andere datingsites en apps. Daarom raden we een andere datingsite aan met meer Nederlandse gebruikers:

Bekijk het beste alternatief

Knuz is een website voor volwassenen die op zoek zijn naar contact. Je profiel mag niet aanstootgevend zijn, Knuz richt zich nadrukkelijk niet op seksdating, daar zijn andere platforms voor. Als er in je profiel zaken staan waar aanstoot aan kan worden genomen zowel qua tekst als qua foto’s dan heeft Knuz het recht om je profiel te verwijderen.

hart sleutel divider

Veilig daten op Knuz

Wat voor alle datingsites op het internet geldt uiteraard ook voor Knuz. Let altijd op je veiligheid en je privacy als je online gaat daten. Bedenk dat je in de meeste gevallen in contact komt met mensen die je verder niet kent. Wees dus heel terughoudend met het delen van privé gegevens zoals je telefoonnummer, mailadres en je woonadres. Dit soort informatie kun je uitwisselen als jullie elkaar willen ontmoeten maar zeker niet bij een eerste contact.

Stuur dus nooit een eerste bericht naar iemand waarin je je telefoonnummer geeft met de mededeling “je profiel spreekt me aan zou je me eens willen bellen?”.

dating valkuilen

Waar moet je voor oppassen bij daten op Knuz?

Zeker omdat Knuz een gratis dating platform is, is de kans groter dat je mensen tegenkomt met verkeerde bedoelingen. Het komt nog steeds voor dat iemand denkt de liefde van zijn of haar leven te hebben gevonden en achteraf blijkt dat het om een oplichter gaat. Wees altijd op je hoede als iemand zinspeelt op financiële hulp al is het nog zo subtiel.

Zielige verhalen over een dierenartsrekening die niet kan worden betaald of de wasmachine die al weken stuk is en niet kan worden vervangen moeten alarmbellen bij je doen rinkelen. Ga er zeker niet op in door hulp aan te bieden. De kans dat je wordt bedrogen is namelijk heel groot en voor je het weet steek je je in de schulden voor iemand die misschien niet eens bestaat.

Als je een eerste date hebt met iemand die je via Knuz ontmoet is het ook helemaal niet gek om diegene na te trekken. Zoek of er profielen op sociale media zijn waar je wellicht informatie uit kunt halen. De ander zal dat immers over jou ook doen. En spreek een eerste keer altijd af op een neutrale locatie waar ook meer mensen komen.

Is Knuz iets voor mij?

Of Knuz voor jou een goede manier is om een partner te vinden of een leuke vriendschap zal de praktijk moeten uitwijzen. Het grote voordeel is dat de site gratis is en dat je het dus zonder problemen kunt uitproberen. Je kunt gerust een account aanmaken om te zien of je je er thuis voelt. Als dat niet het geval is dan meld je je gewoon weer af en zoek je elders verder.