Home Relatie 8 kleine dingen die veel voor haar betekenen

8 kleine dingen die veel voor haar betekenen

4 minuten leestijd
0
fases

Het zijn de kleine dingen in een relatie die ertoe doen en die belangrijk zijn. Natuurlijk is het leuk om een duur sieraad te krijgen, om met zijn tweeën in een hele luxe hotelkamer te gaan slapen of om een hele romantische avond samen door te brengen. Maar dit zal natuurlijk niet elke week gebeuren en hoe leuk het ook is, er zijn ook kleinere manieren om te laten weten dat je om haar geeft.

Met kleine gebaren kun je namelijk ook laten blijken dat je haar heel goed kent, dat je goed naar haar luistert en dat je niet zonder haar kunt. Kleine gebaren zijn dus voor een vrouw minstens net zo belangrijk als de grote gebaren. Misschien nog wel belangrijker.

Kleine dingen kunnen veel betekenen

Denk maar eens aan een heel simpel, klein gebaar dat voor jou misschien niet zo van belang is. Bijvoorbeeld vragen naar haar dag wanneer jullie elkaar weer zien. Je denkt er misschien niet zoveel bij na? En je staat er niet bij stil omdat je dit normaal vindt of elke dag doet? Voor haar kan het zoveel meer betekenen, omdat je hiermee oprechte interesse toont in haar leven.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Zulke kleine dingetjes maken elke relatie een stuk sterker. Dit hoeven dus helemaal geen grootse dingen te zijn, want zelfs de kleinste dingen kunnen al zorgen voor een lach op het gezicht van je vrouw of vriendin. Met een grote, romantische actie van tijd tot tijd is natuurlijk niks mis en hoort ook zeker wel thuis in een relatie, maar het is niet zo belangrijk als de kleine gebaren.

Het hoeft dus niet per se een verjaardag of een jubileum te zijn om iets liefs te doen voor haar, maar het is ook leuk om dit gewoon ‘zomaar’ te doen. Het zal haar verrassen en daardoor voelt ze zich geliefd. Deze kleine dingen zorgen voor meer intimiteit, vertrouwen en wederzijds respect naar elkaar toe. Die dingen zijn veel belangrijker dan af en toe een groot romantisch gebaar.

8 kleine dingen die veel voor haar betekenen

Wil jij dit ook? Maar weet je niet precies wat je kunt doen? Wat je ook doet, denk niet te veel na over de kleine dingen en of ze wel genoeg betekenen. Want voor haar betekenen deze dingen meer dan je denkt. Soms heb je het zelf misschien niet in de gaten en ze zal het niet altijd benoemen, maar ze zijn zeker wel belangrijk. Dit zijn 8 kleine dingen die veel voor haar betekenen.

1. Geef haar ‘s ochtends een kus op haar voorhoofd

Dit is een heel klein, maar liefdevol gebaar. Ze wordt wakker naast jou en jij geeft haar een kus op haar voorhoofd. Natuurlijk zeg je ook ‘goedemorgen’ tegen elkaar en als je het echt goed wil doen, vertel je haar ook nog even hoe mooi ze is of hoeveel je van haar houdt. Nog voordat ze zich klaar gaat maken voor die dag.

2. Geef haar een compliment over hoe ze eruit ziet

De meeste mannen doen dit niet, en waarschijnlijk verwacht ze het ook niet van je. Het zal haar daarom verrassen en goed doen als je iets leuks zegt over hoe zij eruit ziet. Dit laat namelijk blijken dat je veel aandacht aan haar besteedt. Vooral als je iets heel kleins opmerkt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Stuur haar een berichtje als je aan haar moet denken

Kom je langs het cafeetje waar jullie de eerste date hebben gehad of komt jullie liedje voorbij op de radio? Stuur dit dan even aan haar door via WhatsApp. Het laat haar weten dat je aan haar denkt en jullie denken beide terug aan een fijne herinnering.

4. Doe moeite voor de mensen om haar heen

En dan vooral de mensen die belangrijk zijn in haar leven, zoals haar familie en haar vrienden. Doe aardig tegen ze en beschouw ze alsof ze ook jouw familie en vrienden zijn. Zij zal dit ook merken en ze zal het zeker op prijs stellen dat jij dit doet.

5. Helpt haar niet alleen met klusjes als het jou uitkomt

Als je ziet dat zij druk bezig is met het huishouden of om bepaalde klusjes te klaren, kun jij natuurlijk even helpen. Doe dit niet alleen als je toevallig toch op de bank ligt te luilakken, maar maak er ook tijd voor om haar te helpen. Zeker als jullie samenwonen, zijn dit niet haar taken maar is het de verantwoordelijkheid van jullie beiden om het huis netjes te houden.

6. Sta vroeger op om voor haar een ontbijtje te maken

Dit is heel goed om te doen in het weekend of in de vakantie. Sta net iets vroeger op dan haar zodat wanneer zij wakker wordt, jij het ontbijt al klaar hebt. Dit kan heel simpel een broodje met kaas zijn, maar je kunt er natuurlijk ook een uitgebreid ontbijt van maken met eitjes, croissantjes en versgeperste sinaasappelsap.

7. Zeg haar regelmatig dat je van haar houdt

Je hoeft echt niet te wachten tot er een speciale gelegenheid is om te zeggen hoeveel je van haar houdt en wat ze voor jou betekent. Dit hoeft ook niet elke dag, maar het mag echt wel regelmatig gezegd worden. Ze zal er namelijk nooit moe van worden om dit te horen.

8. Vraag haar mening

Zit je ergens mee of weet je niet helemaal wat je moet doen? Vraag haar mening, ook al heeft ze niet iets met jouw beslissing te maken. Hierdoor zal zij zich heel gewaardeerd voelen. Want als je om iemand geeft, dan houd je ook rekening met diens mening.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Passie: 11 tekenen van een gepassioneerde relatie 

Passie, hartstocht, liefde, onstuimigheid, begeerte. Je kunt er verschillende namen aan ge…