Home Kippo

Kippo

kippo
Vrijwel iedere single maakt tegenwoordig gebruik van een dating app. Niet gek dat er ook steeds meer dating apps op de markt verschijnen dus. Sommige van deze apps richten zich op een hele brede doelgroep, terwijl andere juiste focussen op een hele specifieke groep mensen. Zo zijn er tegenwoordig apps ontwikkeld voor mensen in een bepaalde leeftijdscategorie, met een specifieke geloofsovertuiging of een interessante hobby: Kippo is een van deze apps. Dit is namelijk een dating app die zich specifiek richt op gamers. De afgelopen tijd is deze app steeds populairder geworden in de community.

Kippo draait helemaal om gamen, waardoor je het niet hoeft te zien als alleen een dating app. Je kunt hier ook op zoek gaan naar een vriendschap, platonische relatie of gewoon een leuk gesprek over je favoriete games. De app is volledig gratis om te downloaden en een perfecte mogelijkheid voor mensen die groot fan zijn van gamen. Meer weten over Kippo en het gebruik van deze app? We vertellen je meer over deze app, voor wie deze bedoeld is, hoe het werkt en of het betrouwbaar is.

Ben je niet zozeer op zoek naar een gamer? Of maakt je het helemaal niet uit of iemand games speelt? Aangezien Kippo (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we voorlopig deze dating app aan:

Bekijk Lexa

Voor wie is het?

In deze moderne tijden zijn er veel manieren waarop je online op zoek kunt gaan naar een relatie. Tinder is hier een goed voorbeeld van, maar deze app richt zich vooral op het uiterlijk van anderen. Wat als je nu op zoek bent naar iemand met dezelfde hobby als jij, zoals gamen? Dan ben je bij Kippo helemaal aan het juiste adres. Dit is een gloednieuwe dating app die speciaal is ontwikkeld voor gamers. De app is ontwikkeld door professionele gamers en andere mensen die hier groot fan van zijn. Kippo’s platform is ervoor ontworpen om nieuwe connecties te maken, nieuwe vrienden te ontmoeten en een leuke date te vinden.

De app is daarom dus ook specifiek bedoeld voor personen die groot fan zijn van gamen. In je profiel kun je je favoriete games toevoegen en matchen met personen die hier ook fan van zijn. Op deze manier kun je dus gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde hobby als jij.

Kippo is dus geen standaard dating app. Je kunt veel meer met de app dan alleen het vinden van een leuke date. Het doel van Kippo is dan ook om gamers bij elkaar te brengen. Zo kun je mensen ontmoeten om samen je favoriete spellen mee te spelen, nieuwe vrienden maken maar dus ook een leuke date ontmoeten. Hou je dus van gamen en wil je lid worden van een community om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan zit je bij Kippo zeker goed.

kippo app

Hoe werkt Kippo?

Kippo werkt op dezelfde manier als een hoop andere dating apps, zoals Tinder. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en daarna kun je profielen bekijken. Je krijgt een profiel per keer te zien en kunt er dan voor kiezen of je deze leuk vindt of niet. Je kunt foto’s en meer informatie bekijken zodat je een goed beeld krijgt van je potentiële match. Als jullie elkaar allebei leuk vinden dan hebben jullie een match en kun je met elkaar chatten. Let er op dat je binnen 7 dagen een berichtje dient te sturen, anders dan verloopt je match.

Een uniek profiel aanmaken bij Kippo

Een van de leukste features van Kippo is dat je op een hele bijzondere manier je profiel kunt ontwerpen. Dit kun je namelijk doen door zogenaamde ‘Profielkaarten’. Deze kun je gebruiken om meer informatie over jezelf te delen en om aan te geven wat jouw favoriete games zijn om te spelen. Deze kaarten zijn gemakkelijk en leuk om in te vullen en op deze manier kun je ook snel meer te weten komen over andere leden.

Zo kun je bijvoorbeeld een kaart aanmaken met je sterrenbeeld, je favoriete games en je karaktereigenschappen. Het is een unieke en creatieve manier om je profiel vorm te geven zodat je op een persoonlijkere manier nieuwe mensen kunt leren kennen.

Gratis of betaald

Kippo is gratis en zal dat altijd blijven, zo zeggen de makers. Maar ze hebben ook een premium lidmaatschap genaamd Kippo Infinity om je ervaring nog te verbeteren. Dit zijn de kosten van het betaalde lidmaatschap:

  • 1 maand voor €9,99
  • 6 maanden voor €36,99 (€6,17 p/m)
  • 12 maanden voor €55,99,- (€4,67 p/m)

De kosten voor een betaald abonnement zijn €9,99 voor 1 maand, €6,17 per maand voor 6 maanden en €4,67 per maand voor 12 maanden.

App en website

Op dit moment is er alleen een app beschikbaar van Kippo voor iOS en Android. Maar daarmee is het echter wel beschikbaar voor de meeste smartphones en tablets. De website is vooral bedoeld om de app te adverteren en om de voorwaarden te kunnen lezen. Je kunt hier meer lezen over de mogelijkheden die de app biedt en over het team en de oprichters. Ook kun je op de website van Kippo een contactformulier vinden waarmee je contact op kunt nemen met de klantenservice. Zo kun je bijvoorbeeld vragen stellen over het gebruik van de app, kun je bugs en fouten melden en feedback en tips geven over de app.

App StoreGoogle Play

Betrouwbaarheid van Kippo

Op de website en in de appstore staat duidelijk vermeld dat Kippo als community een ‘zero tolerance’-beleid heeft voor ongewenst gedrag. Er is daarom ook 24/7 een team aan het werk om ervoor te zorgen dat het een positieve en vriendelijke community blijft. Op de website van Kippo kun je ook meer lezen over de voorwaarden. Daar staat bijvoorbeeld in dat je complete en eerlijke informatie dient te geven bij het aanmaken van je profiel. Ook staat in deze voorwaarden duidelijk vermeld dat Kippo veel waarde hecht aan de integriteit van de community.

Er wordt dus opgetreden tegen ongepast gedrag zoals pesten, hatelijke opmerken, racistische opmerken of andere opmerkingen. Ook mogen er geen foto’s worden geplaatst die aanstootgevend kunnen zijn en mag je geen reclame maken in de app.

Over Kippo

Kippo is een hele nieuwe app die pas sinds 2020 beschikbaar is. Daardoor zijn er op dit moment ook nog niet heel veel leden die gebruik maken van de app. Je zult dus een beetje geluk moeten hebben om een leuke date aan de haak te slaan die dezelfde interesses heeft als jij. Op dit moment is Kippo ook alleen nog maar beschikbaar in klein aantal landen. Daarnaast ligt de focus van Kippo ook in Noord-Amerika, waardoor de meeste leden uit deze regio zullen komen. In Europa is Kippo op dit moment nog vrij nieuw en onbekend, maar wie weet zal de populariteit de komende tijd sterk toenemen.

Veelgestelde vragen

Is Kippo voor iedereen?

Nee, Kippo richt zich op gamers die andere gamers willen ontmoeten en eventueel daten.

Is Kippo gratis?

Ja, maar met beperkingen. De basisfuncties van de Kippo app zijn gratis te gebruiken. Een Kippo Infinity lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Kippo?

Ja, swipen is de standaard werkwijze van de Kippo app.

Wat is de minimumleeftijd voor Kippo?

Kippo is alleen beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud.

Heeft Kippo een website?

Nee, de datingfunctie van Kippo is alleen beschikbaar als app.