Home JSwipe

JSwipe

jswipeHet is voor veel Joodse singles soms een hele uitdaging om een geschikte Joodse partner te vinden. Vroeger waren singles aangewezen op jeugdorganisaties, diners of andere Joodse activiteiten om de waren te vinden. Tegenwoordig biedt gelukkig ook online dating een uitkomst. Online datingwebsites en apps zijn de afgelopen jaren in rap tempo enorm populair geworden en zo ook in religieuze gemeenschappen. Voor de Joodse gemeenschap is er tegenwoordig een tegenhanger van het populaire Tinder: JSwipe.

Het internationale succes van JSwipe is nooit echt tot Nederland doorgedrongen, waardoor er op dit moment betere opties zijn met meer Nederlandse leden. Op de volgende dating app is het mogelijk om te filteren op religie:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt JSwipe?

Het principe van JSwipe is eigenlijk precies hetzelfde als het beroemde Tinder. Je kunt op de app een profiel aanmaken met een aantal foto’s van jezelf en een korte bio. Daarna krijg je steeds één profiel tegelijk te zien van een mogelijke match bij jou in de buurt. Door naar links of rechts over je scherm te vegen, het beroemde ‘swipen’, kun je kiezen of je geïnteresseerd bent in deze persoon. Als je niet geïnteresseerd bent veeg je naar links en als je het wel ziet zitten veeg je naar rechts. Bij wederzijdse interesse is er sprake van een match en krijg je het bericht ‘Mazzel tov! Het is een match!’ te zien, waarna je een gesprek aan kunt knopen met deze persoon.

jswipe app

Het aanmaken van een profiel

Op JSwipe kun je dus meerdere foto’s van jezelf toevoegen en ook kun je een korte introductie over jezelf schrijven. Bij JSwipe kun je daarnaast aangeven tot welke stroming van het Jodendom je behoort: orthodox, liberaal, seculier of ‘bereid te bekeren’. Hiermee is het gelijk duidelijk voor een mogelijke match wat je precieze geloofsovertuiging is. Ook moeten singles van te voren invoeren of zij koosjer eten of niet. Ook dit maakt het gemakkelijker om een mogelijke partner te selecteren. Verder kun je vertellen wat je interesses zijn en kun je je account koppelen aan Facebook. Door deze koppeling kun je ook je gemeenschappelijke interesses zien zoals bands, boeken en verdere hobby’s.

Op zoek naar een serieuze relatie

JSwipe wordt dan wel vergeleken met Tinder, maar naast het principe is de instelling van veel gebruikers toch een stuk anders. Veel gebruikers van Tinder zijn op zoek naar kortstondige relaties en zijn niet op zoek naar iets serieus. In tegenstelling tot de leden van Tinder zijn de gebruikers van JSwipe een stuk serieuzer ingesteld. Dit blijkt onder meer uit alle informatie die je kunt aangeven in je profiel. Dit maakt het namelijk een stuk gemakkelijker om dates te filteren als je op zoek bent naar een mogelijke echtgenoot. Het bleek namelijk ook dat veel gebruikers van deze app hele serieuze bedoelingen heeft: namelijk trouwen en het stichten van een gezin.

hoe werkt tinder

Het verschil tussen Tinder en Jdate

De belangrijkste doelgroep van JSwipe zijn Joodse millennials. Deze jongere doelgroep is vaak een stuk comfortabeler met een laagdrempelige app zoals Tinder. Het is namelijk vaak een hele stap om te beginnen met een traditionele datingservice zoals Jdate, zeker als je nog begin 20 bent. Daarom is deze app in het leven geroepen, om het gemakkelijker te maken voor jonge Joodse singles om te gaan daten. Uit onderzoek bleek dan ook dat 90% van de leden van JSwipe jonger was dan 30 jaar.

Het grote verschil met Tinder is vooral dat JSwipe een stuk serieuzer is ingesteld en dat de foto’s daarmee ook een stuk netter zijn dan op Tinder. Een ander groot verschil is dat matches op JSwipe op den duur verlopen. Het wordt hiermee dus aangemoedigd om actie te ondernemen en een gesprek te beginnen.

Gratis?

De app is erg laagdrempelig en het is daarom ook zeker mogelijk om deze gratis te gebruiken. Je kunt met een gratis abonnement gewoon een account aanmaken, matches kiezen en gesprekken voeren. Ook is het mogelijk om wel geld te betalen en een betaald lidmaatschap af te sluiten. Met deze variant krijg je extra functies, zoals een betere zichtbaarheid, betere functies bij het sturen van berichten en nog meer extra’s.

jswipe logo

Voor wie is het?

Al met al is JSwipe dus een ideale, laagdrempelige manier voor moderne Joodse jongeren om andere singles te leren kennen. De app is gemakkelijk te gebruiken en de leden zijn er op gericht om een serieuze relatie te vinden. Na een tijdje swipen en een aantal leuke dates is het daarom misschien mogelijk om je nieuwe Joodse vriend of vriendin voor te stellen aan de familie!

Vrijgezelle Joodse twintigers krijgen steeds vaker de vraag te horen of het niet tijd is voor een leuke Joodse vriend of vriendin. Zeker bij sociale familie aangelegenheden is dit een vraag die vrijwel altijd voorbij komt. Echter, het vinden van een geschikte partner in de Joodse gemeenschap kan enorm lastig zijn. Zeker als de gemeenschap in je omgeving erg klein is, is de kans groot dat er weinig potentiële matches zijn.

Met de opkomst van dating apps zoals Tinder en Bumble is het de afgelopen jaren steeds gemakkelijker te worden om online mensen te leren kennen en te daten. Ook voor de Joodse jongeren is er een app ontwikkeld met de naam JSwipe.

Over JSwipe

Tinder is de afgelopen jaren razend populair en bekend geworden en heeft tegenwoordig wereldwijd ruim 50 miljoen gebruikers. Als je op zoek bent naar een leuke Joodse date kan het daarom via deze app nog een flinke uitdaging zijn om een geschikte match te vinden. Daarom creëerde de Amerikaanse David Yarus de Joodse variant van Tinder: JSwipe. Deze app moet niet verward worden met Jdate, de datingwebsite voor de Joodse gemeenschap. JSwipe is in 2014 in het leven geroepen en heeft de afgelopen jaren steeds meer leden gekregen. Waar er in begin 2015 nog een kleine tweehonderdduizend leden waren, waren dit er eind 2016 al bijna een miljoen.