Home Jdate

Jdate

jdate
Voor veel singles die religieus zijn ingesteld kan het lastig zijn om een partner te vinden met dezelfde zienswijze en doelen in het leven. Als het niet lukt om binnen de gemeenschap een geschikte levenspartner te vinden, dan biedt tegenwoordig online dating een uitkomst. Zeker aangezien er ook veel gespecialiseerde datingsites op de markt zijn, die voor specifieke doelgroepen een gemakkelijke manier bieden om andere singles te ontmoeten. Jdate is een van deze datingwebsites en richt zich op de serieuze vrijgezellen van de Joodse gemeenschap. Ben je benieuwd naar meer informatie over Jdate?

Hoewel Jdate internationaal bekend is, loopt het niet storm met Nederlandse gebruikers. Op dit moment zijn er betere keuzes om te daten, waarbij filteren op religie mogelijk is.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Jdate?

Via Jdate kun je gemakkelijk alle profielen en foto’s bekijken van andere leden. Daarnaast kun je bekijken wie er bij jou in de buurt zijn en kun je leden zien die op dit moment online zijn. Ook is er op de website een match weergave, waar profielen staan weergegeven die het beste aansluiten bij jou preferenties. Ook is er een Lookbook, wat het mogelijk maakt om één profiel per keer te bekijken. Dit profiel kun je vervolgens liken of negeren, net zoals bij een groot aantal andere dating apps.

Naast de website heeft Jdate sinds een aantal jaar ook een app opgestart om Joodse singles te ontmoeten. De app heeft vrijwel dezelfde functies als de website en maakt het nog gemakkelijker om connecties te maken. Je kunt hier dus ook alle profielen bekijken en de matches die voor jou geselecteerd worden. Daarnaast kun je een zogenaamde ‘flirt’ sturen naar iemand waarin je geïnteresseerd bent, zodat je kunt kijken of de interesse wederzijds is.

jdate app

Het aanmaken van een gratis profiel

Het is bij Jdate mogelijk om gratis lid te worden van de datingwebsite. Met deze gratis versie kun je een profiel aanmaken waarop je belangrijke informatie over jezelf kunt vermelden. Hier kun je dus vertellen wat voor interesses je hebt, welke vorm van de Joodse religie je aanhangt en naar wat voor iemand je op zoek bent. Verder zijn er ook speciale eigenschappen die je over jezelf kunt invullen zoals je opleiding, je mate waarin je gelooft, je gewoontes als het gaat om drinken en roken en nog veel meer. Ook kun je specifieke eigenschappen over je potentiële partner op je profiel zetten, zodat geïnteresseerden gemakkelijker zien of het een mogelijke match kan worden.

Ook kun je met een gratis lidmaatschap foto’s toevoegen en profielen van andere leden bekijken. Helaas is het niet mogelijk om met een gratis lidmaatschap ook berichten te sturen: hiervoor zul je een betaald abonnement moeten afsluiten.

Betaald abonnement

Als je van plan bent om serieus op zoek te gaan naar een relatie via Jdate zul je dus een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Je kunt dan kiezen tussen twee typen abonnementen: basic en premium. Met een basic lidmaatschap kun je berichten sturen naar andere mensen die ook betalen, en heb je beschikking over andere functies zoals het anoniem bekijken van profielen. Dit lidmaatschap kost 40 dollar voor één maand en 120 dollar voor een half jaar. Wil je nog meer extra functies? Dan kun je ook een premium abonnement afsluiten, waarbij het ook mogelijk is om berichten te sturen naar leden die niet betalen voor Jdate. Dit abonnement kost 60 dollar voor één maand en 180 dollar voor een half jaar. Het is dus een vrij prijzige website, maar hiermee heb je een redelijk grote garantie om de liefde van je leven te vinden.

Voor wie is het?

Jdate is een internationale datingsite die gericht is op serieuze Joodse vrijgezellen. Je bent hier dus aan het juiste adres als je op zoek bent naar een serieuze relatie voor de langere termijn. Ben je op zoek naar een kortstondige relatie of om gewoon wat te daten, dan zit je bij Jdate niet goed. Je hoeft hier daarom ook geen poespas of gekke berichten te verwachten, aangezien (bijna) iedereen dezelfde instelling heeft. Het is met deze website ook mogelijk om internationaal te daten, aangezien de website over de hele wereld leden heeft. Dus als je niet zeker weet of jouw droomman- of vrouw wel in Nederland rondloopt: dan kun je hier je grenzen verleggen om een mogelijke partner te vinden.

App StoreGoogle Play

Alleen voor serieuze relaties

Zoals hierboven ook al staat beschreven is Jdate uitsluitend bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De doelgroep zijn natuurlijk Joodse singles, maar er zijn tegenwoordig ook singles te vinden die niet Joods zijn, maar wel op zoek naar een relatie met iemand die in het Jodendom gelooft. Dit kan soms lastig zijn voor Joodse singles die uitsluitend op zoek zijn naar een partner die ook Joods is, aangezien het onderscheid soms moeilijk te maken is, als het niet duidelijk op het profiel omschreven staat.

Jdate is dus ook niet geschikt als je op zoek bent om een beetje vrijblijvend te daten en mensen te leren kennen. Alleen als je echt op zoek bent naar een serieuze relatie kun je gebruik maken van deze website. De site wordt daarom ook regelmatig gecontroleerd, waardoor alleen serieuze singles gebruik kunnen maken van deze datingwebsite.

Via Jdate is het niet alleen mogelijk om een match te vinden als heteroseksueel, maar ook als je homoseksueel of lesbisch geaard bent. Daarnaast is het niet alleen mogelijk om op zoek te gaan naar een lange termijn relatie. Ook kun je via Jdate mensen ontmoeten die op zoek zijn naar nieuwe vrienden, of iemand om activiteiten mee te gaan ondernemen. Hiermee is het een heel veelzijdige website die een hechte band kan creëren binnen de Joodse gemeenschap.

jdate

Over Jdate

Jdate is een van oorsprong Amerikaans bedrijf en is opgericht door Spark Networks. Dit bedrijf heeft meerdere grote religieuze datingsites opgezet en heeft als doel om daten over de hele wereld een stuk gemakkelijker te maken. Jdate is erg belangrijk om de Joodse gemeenschap verder te versterken en om het gemakkelijker te maken om een Joodse partner te vinden. Het doel is daarom ook om Joodse matches te maken en daarmee ook sterkere, Joodse gezinnen te stichten. Hierdoor gaat het geloof minder snel verloren en behoudt het een hechte gemeenschap. De datingsite houdt goed rekening met het behouden van tradities en heeft het Jodendom hoog in het vaandel staan.

Over het algemeen valt te melden dat Jdate een erg bekende en succesvolle datingsite is. Allereerst heeft dit ermee te maken dat er niet een heel groot aanbod is aan online dating opties voor de Joodse gemeenschap. Een aantal jaar geleden is extra bevestigd dat Jdate enorm succesvol is als het gaat om langdurige relaties. Het bedrijf heeft namelijk een aantal jaar geleden een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Hierbij werd gekeken naar de huwelijken die werden gesloten in de Joodse gemeenschap nadat de relatie startte met online contact. Hieruit is gebleken dat ruim in de helft van de gevallen, 52%, de huwelijken zijn ontstaan na contact dat begon via Jdate. Hiermee wordt extra bevestigd wat voor een succesformule deze website is om een geschikte partner te vinden.

Al met al is Jdate dus een perfecte manier om singles te vinden die ook het Joodse geloof aanhangen. De website selecteert zelfs matches die het beste aansluiten bij jouw interesses, waardoor de zoektocht naar een potentiële partner nog gemakkelijker gemaakt wordt.