Home Intimatch

Intimatch

intimatch
Ben je getrouwd en toch op zoek? Dan is Intimatch een van de websites waar je terecht kunt. Niet alleen voor rechttoe-rechtaan vreemdgaan, maar ook voor een geheime liefde, vriend of vriendin: dat is de insteek achter deze datingsite. Het is voor affaires en overspel, maar ook voor open relaties en polyamorie.

Hoewel Intimatch ooit een populaire website was voor vreemdgaan, is de datingsite inmiddels wat verouderd en eerlijk gezegd ook wat gedateerd. Daarom kiezen veel daters voor alternatieve datingsites met dezelfde strekking, waaronder bijvoorbeeld deze drie datingsites.

Voor wie is het?

Intimatch is een van de vele datingwebsites die zich richten op Nederland. Daar is Intimatch niet uniek in. Maar in tegenstelling tot veel andere datingsites, brengt het platform mensen samen die op zoek zijn naar een meer intieme kennismaking. Natuurlijk zijn contacten tussen singles mogelijk die uitlopen op een relatie of serieuze liefde, of een vriendschap, maar dat gebeurt er wel minder.

De datingsite “Intimatch” valt in de categorie seksdating en vreemdgaan. Hier zoeken mensen die al een relatie hebben een date. Het gaat volgens de site niet alleen om seks maar ook om gevoel en passie. Deze site is geschikt voor mensen met een heteroseksuele, homoseksuele en lesbische seksuele geaardheid.

De nadruk ligt er toch wel voortdurend op seksuele contacten die veelal van korte duur zijn. Mensen die dus op zoek zijn naar grote liefde kunnen met dit platform niet het gewenste succes bereiken. Aan de andere kant zullen degenen die alleen intieme ervaringen willen ervaren, waar voor hun geld krijgen.

foto man

Hoe werkt het?

Net als bij elk ander datingplatform wordt ook de registratie voor Intimatch uitgevoerd met een e-mail en een vrij te kiezen wachtwoord. Na de korte invoer van je eigen gegevens kun je direct starten. Het profielontwerp wordt aan jezelf overgelaten en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld foto’s te uploaden of een korte tekst te schrijven over je persoonlijkheid en voorkeuren. Kortom, de registratie en het profielontwerp voor Intimatch is niet moeilijk en kan binnen enkele minuten worden uitgevoerd.

Functies

De zoekopdrachten stellen je in staat om mensen te vinden in het gebied waar je naar op zoek bent. Hiernaast is er er de mogelijkheid om bepaalde leden te blokkeren zodat zij niet langer contact met je kunnen opnemen. Dit kan vooral nuttig zijn als je te veel berichten ontvangt van leden waarin je niet geïnteresseerd bent. De website van Intimatch biedt je eenvoudige zoekcriteria zoals:

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Alleen met foto
 • Nu online

Geen matching

Het bemiddelingsprincipe is niet gebaseerd op een bepaalde formule of analyse van de voorkeuren, die op hun beurt bepalen wie het beste bij wie past, zoals bij sommige andere aanbieders in de sector het geval is. Bij Intimatch wordt er veel nadruk gelegd op een ontspannen en eerlijke omgang met jezelf en de anderen, met als gevolg dat de gebruiker zelf contact opneemt met een persoon.

Als de chemie tussen de gesprekspartners aanwezig is, kunnen de gebruikers zelf verdere stappen plannen; Intimatch laat in de meeste gevallen de gebruikers vrij om met elkaar contact op te nemen, zolang de regels maar niet worden overtreden.

like

Gebruiksgemak

Het platform zelf wijst zich in principe zelf en nodigt je uit om direct op zoek te gaan naar een geschikte partner om meer af te spreken. De structuur van het online portaal past zich aan de huidige omstandigheden aan en is zeer positief; het totaalbeeld is goed. Desalniettemin lijkt het hele platform tamelijk serieus. Tenminste, zo serieus als een platform met een focus op sekscontacten kan zijn. Maar zoals voor elke datingsite geldt, zijn er voor- en nadelen.

Voordelen

 • Speciaal voor het zoeken naar sekscontacten.
 • Profiel alleen zichtbaar voor je eigen doelgroep.
 • 100% anoniem mailen en chatten.
 • Actieve scanning van profielen.
 • Na opzegging worden al je gegevens verwijderd.

Nadelen

 • De grote liefde zal hier nauwelijks te vinden zijn.
 • Alleen gratis voor vrouwen.
 • Gebruik van de zoekfunctie.
 • Website niet geschikt voor mobiel gebruik.

Prijzen en betaalmethoden

Met een Free Membership kun je alle profielen bekijken, maar je kunt geen foto’s bekijken of zelf het initiatief nemen om contact te leggen. Je kunt wel reageren als iemand anders contact met jou opneemt. Als je gebruikt wilt maken van alle functies, zoals onbeperkt contact opnemen met anderen, dan is een Premium lidmaatschap nodig. Voor vrouwen is het onbeperkte Premium Membership geheel kosteloos, mannen dienen te betalen. Het premium lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd en je hoeft niet te annuleren. Je kunt dit lidmaatschap betalen via: iDeal, PayPal en Mister Cash. Dit zijn de prijzen van het Premium lidmaatschap:

 • 1 maand: € 24,50 p/m
 • 2 maanden: € 19,95 p/m
 • 4 maanden: € 14,95 p/m

oor praten

Anonimiteit

Deze datingpagina toont geen profielen zonder dat je zelf lid bent. Dit geeft je een zekere mate van privacy. Omdat er op Intimatch geen mogelijkheid is om je foto’s te maskeren, kan iedereen je ongehinderd en volledig herkennen op de foto’s. Je kunt meerdere afbeeldingen aan je profiel toevoegen, waarbij Intimatch je de mogelijkheid biedt om privéfoto’s te maken, zodat alleen leden met wie je je foto’s hebt gedeeld, toegang hebben tot deze foto’s.

Sommige datingsites hebben een paniekknop die een onmiddellijke doorverwijzing naar een onschadelijke website garandeert. Deze functie is niet beschikbaar op Intimatch. Op Intimatch worden alle gegevens verder via een SSL-verbinding verzonden, zodat het technisch onmogelijk is om je berichten te onderscheppen.

Voorkomen van valse profielen

Voordat je account op Intimatch wordt geactiveerd, moet je je e-mailadres bevestigen. Bovendien moeten alle foto’s worden goedgekeurd door een moderator voordat ze worden weergegeven op de datingpagina. Dit voorkomt dat er foto’s worden geüpload die zeker niet van het lid afkomstig zijn (bijvoorbeeld een dier, strip of beroemdheid). Hiernaast worden de profielen actief gescand, zo meldt Intimatch zelf.

Bezoek Intimatch

Verwijderen van je profiel

Deze datingpagina stelt je leden in staat om hun betaalde premium lidmaatschap op te zeggen, maar houdt je gratis profiel intact. Om je profiel van de datingpagina te verwijderen, heb je twee opties. Het deactiveren van je profiel maakt je profiel onzichtbaar voor andere gebruikers. Met deze optie kun je inloggen en je profiel opnieuw activeren.

Als alternatief kun je je account ook sluiten zodat deze volledig wordt verwijderd. Zodra je profiel is verwijderd, moet je een nieuw profiel aanmaken als je deze datingpagina in de toekomst opnieuw wilt gebruiken. Als je besluit om je account te verwijderen, kun je dit op elk moment gratis doen. Bovendien kun je je te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrieven/e-mailberichten.

Over Intimatch

Gelanceerd in 2014 is deze site nu 5 jaar oud. In tegenstelling tot vele andere datingsites is Intimatch een onafhankelijke datingsite, die niet tot een netwerk behoort. Dit heeft uiteraard z’n voor- en nadelen. Over het algemeen kan worden gezegd dat Intimatch een datingsite is die veel belang hecht aan het zoeken naar seksuele contacten. Het vinden van een partner voor het leven is hier niet zo belangrijk. Gebruikers met wensen in deze richting kunnen daarom beter naar een alternatief zoeken.