Home Huggle

Huggle

huggle
Huggle is de opkomende dating app die het anders aanpakt dan anderen. Met Huggle ontdek je mensen die naar dezelfde plaatsen als jij gaan. Niet eindeloos op het display van je smartphone vegen tot je een match hebt; Huggle matcht je met mensen die wat met je in gemeen hebben. Het is de eerste dating app die de leden matcht op basis van gemeenschappelijke plekken die bezocht worden. Het concept is verfrissend maar in Nederland heeft de app nog niet veel gebruikers. Op dit moment heb je meer succes op een dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Huggle?

Huggle zet het stereotype datingspel zoals we dat kennen van de laatste jaren op zijn kop.
Anders dan urenlang swipen tot je vingers pijn beginnen te doen hoef je bij Huggle maar weinig te swipen. De dating app vindt de mensen die bij je passen op basis van waar je je bevindt in het dagelijkse leven. De plekken die je gedurende de werkweek bezoekt maar ook in je vrije tijd worden bijgehouden door de app. Wanneer je een plek bezoekt dan checkt de app je automatisch op deze locatie in en voegt het toe aan je lijst met plaatsen.

Onderdeel van de dating app is een eigen profiel. Dit profiel kun je aanvullen met enkele persoonlijke gegevens, interesses en natuurlijk wat foto’s van jezelf. In de app kun je instellen wie je wil tegenkomen door je voorkeuren aan te passen. Je kunt filteren op geslacht, leeftijd en waar je naar op zoek bent. Verder kun je je profieltekst invullen en wijzigen maar ook je geo-locaties vanuit Instagram of Facebook importeren.

App StoreGoogle Play

Het Huggle spel begint pas zodra je enkele plekken bezocht hebt. Je kunt leden bekijken die dezelfde plekken bezocht hebben maar je kunt per locatie ook naar mensen zoeken die er geweest zijn. Het enige dat je dan nog maar hoeft te doen is bepalen of je met iemand contact wilt. De leden met wie je plekken in gemeen hebt worden als eerste getoond waarna je deze kunt keuren door middel van de bekende veeg op het scherm. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je de persoon wilt overslaan. Je bepaalt zelf of een like uitdeelt, een profiel bekijkt of een bericht verstuurt. Bovendien bepaal je zelf hoeveel plaatsen je in gemeen moet hebben voor iemand je een bericht mag versturen.

huggle app

Gemeenschappelijke plekken

Er is zeker geen tekort aan dating apps maar Huggle brengt wat anders dan de typerende swipe-apps. De app toont je de plaatsen die jullie beiden bezocht hebben. Als er geen gemeenschappelijke plekken zijn dan kom je elkaar nooit tegen. Dit voorkomt dat je gesprekken voert met mensen die niets met je in gemeen hebben volgens de makers van de app. Waar we tijd doorbrengen tijdens het werk en in de vrije tijd is een belangrijk onderdeel van ons leven. Als je vervolgens iemand zoekt die dezelfde levensstijl als jou heeft dan is de kans groot dat de persoon naar vergelijkbare plekken gaat. Iemand die bijvoorbeeld geregeld in de sportschool te vinden is en bij de biologische winkel om de hoek? De kans is groot dat deze persoon gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo vertellen de plekken waar je naartoe gaat iets over jou en je leven. Wat je levensstijl ook is, je wilt graag iemand ontmoeten waar je iets mee in gemeen hebt. Huggle speelt hier op in door leden te matchen met andere leden die dezelfde locaties bezoeken.

Voor wie is het?

Huggle draait volledig om de connectie met mensen die naar dezelfde plaatsen gaan. Of je nu op zoek bent naar iemand die ook van sushi houdt of net zo vaak als jou in de sportschool te vinden is; Huggle probeert je te matchen met mensen die dezelfde interesses hebben. De dating app is niet alleen voor singles maar ook voor mensen met een relatie die vriendschap zoeken. Nu wordt de app merendeels door singles gebruikt maar dat hoeft dus niet. Je kunt verder zelf bepalen hoever je gaat en met wie je gematcht wilt worden. Je kunt aangeven dat je op zoek bent naar een date, vrienden of beiden.

Veiligheid

Huggle is een veilige dating app met verschillende controles die broodnodig zijn in deze tijd. Inloggen is mogelijk met je Facebook account en met fotoverificatie wordt een profiel gekeurd. Dit voorkomt nepprofielen en ongewenste foto’s. Je lijst met plaatsen wordt niet gedeeld met andere gebruikers van de app. Als je het profiel van iemand bekijkt dan kun je alleen de gemeenschappelijke plekken zien en niet alle plekken. Door de technologie in de app is het niet mogelijk om nep check-ins toe te voegen. Op deze manier kan niemand de bezochte plekken faken.

Over Huggle

Huggle is in juli 2016 opgericht door twee vrouwen die elkaar via Instagram ontmoet hebben. Oorspronkelijk was het idee bedoeld om mensen met gemeenschappelijke interesses te koppelen maar het heeft zich later wat meer op dating gericht. Dat is terug te zien in het ontwerp van de website dat veel weg heeft van de Badoo website. Huggle wordt namelijk ondersteunt door de Russische ondernemer Andrey Andreev, de oprichter van Badoo en investeerder in verschillende dating apps zoals Bumble en HotOrNot. Sinds de lancering zijn er al 45 miljoen plekken gelogd binnen de app.