hornet
Hornet; een dating app voor gay, bi en nieuwsgierige mannen. Het omschrijft zichzelf als een sociaal netwerk maar het wordt ook gebruikt als dating app. De werkelijke omschrijving ligt ergens in het midden. Met wereldwijd 25 miljoen leden is het een drukbezochte app dat vooral in de Verenigde Staten veelvuldig gebruikt wordt. Maak nieuwe vrienden op basis van gedeelde interesses of zoek op leden bij je in de buurt; Hornet maakt het mogelijk om snel en makkelijk met andere mannen in contact te komen. In Nederland heeft de app jammer genoeg niet veel gebruikers en ben je voorlopig beter af bij een van de Nederlandse datingsites:

Hoe werkt het?

Wie deze dating app nog niet kent maar wel andere gay dating apps gebruikt heeft kan zonder moeite wegwijs worden in de gebruiksvriendelijke app. Zoals bij iedere dating app dien je de applicatie eerst in de app store van je smartphone of tablet te downloaden. Eenmaal geïnstalleerd op je apparaat kun je je snel aanmelden waarna je je interactieve profiel kunt inrichten. Voeg foto’s van jezelf toe en extra informatie zoals je HIV-status. Met je profiel afgerond ben je er klaar voor om benaderd te worden door andere mannen. Als iemand jou een bericht stuurt dan ontvang je een pushmelding zodat je direct op de hoogte bent.

Zoeken kan op basis van locatie maar ook op andere kenmerken met behulp van de filters. Je kunt naar leden bij je in de buurt zoeken of naar leden op andere plekken in de wereld. De Explore functie laat je overal ter wereld zoeken, waar je maar wilt. De app geeft je hiermee de mogelijkheid om gesprekken te voeren met mannen aan de andere kant van de wereld en mogelijk in een compleet andere situatie dan jezelf. Mocht je op reis gaan dan kun je vooraf al mannen leren kennen die er wonen.

App StoreGoogle Play

Sociaal netwerk

Het sociale netwerk karakter waar Hornet zich mee wil associëren is afkomstig van de extra features die de app rijk is. Zo kun je headlines lezen die gerelateerd zijn aan de Gay Community om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Je krijgt ook toegang tot een overzicht geschreven door en voor homoseksuele mannen. In dit overzicht worden de plaatsen en gebeurtenissen om je heen weergegeven. Net zoals bij een echt sociaal netwerk kun je andere jongens volgen waardoor je alles ziet wat er hun leven gebeurt. Je kunt snel bekijken welke updates er zijn inclusief de beste verhalen van de dag. Als je een leuk profiel tegenkomt dan kun je deze delen met een vriend, voor als het niet wat voor jezelf is maar wel wat voor iemand anders.

Hornet app

Gratis

In tegenstelling tot veel andere dating apps voor homoseksuele mannen kun je bij Hornet vele profielen bekijken zonder enige vorm van betaling. De meeste functies binnen de app zijn gratis, dat zie je tegenwoordig niet meer bij veel apps. Wat het nadeel is met een gratis lidmaatschap is dat er veel advertenties zijn, welke geregeld en onverwacht tevoorschijn komen. Sommige gebruikers vinden deze advertenties behoorlijk irritant maar dit verschilt uiteraard per persoon. Het is mogelijk om deze advertenties te verwijderen en toegang te krijgen tot meer functies met behulp van een premium lidmaatschap.

Hornet premium

Als het gratis lidmaatschap te beperkt voor je is dan kun je ervoor kiezen om het premium lidmaatschap te nemen. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot meer functies die de naam Hornet Premium Content dragen. Dit is een terugkerend abonnement met een maandelijkse betaling. Het lidmaatschap start bij een prijs vanaf 7.99 euro per maand. Let op, bij het abonnement wordt de periode automatisch verlengd als je het niet vroegtijdig stopzet.

Over Hornet

Met 25 miljoen gebruikers is Hornet de grootste op het gebied van social networking voor homo’s. De dating app is in 2011 opgericht door een aantal techneuten die vonden dat de bestaande dating apps een gebrek aan mogelijkheden hadden. Hornet is het resultaat waarbij er een combinatie van een dating app en sociaal netwerk ontstaan is. Dat dit concept werkt blijkt uit het toenemende aantal gebruikers wereldwijd. Op dit moment is Hornet de nummer één in landen zoals Frankrijk, Rusland, Brazilië, Turkije en Taiwan.

Beoordeel Hornet

Alle beoordelingen van Hornet

2,5
Rated 2,5 out of 5
2,5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld50%
Slecht50%
Verschrikkelijk0%

Leuk

Rated 3,0 out of 5
31 januari 2024

Sociaal platform voor mannen, maar soms trage laadtijden. Ook niet zoveel Nederlanders

Bas
Gecontroleerd

Moeilijk

Rated 2,0 out of 5
20 december 2023

Moeilijk om echte connecties te maken

patrickvW
Gecontroleerd