Home Nieuws Hookers lek: 250.000 e-mailadressen bezoekers prostitutieforum gelekt

Hookers lek: 250.000 e-mailadressen bezoekers prostitutieforum gelekt

1 minuten leestijd
0
condoom seks

Er gaat geen dag voorbij, of er is weer een datalek. Deze keer gaat het om de accountgegevens van de circa 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl, een populair forum voor het uitwisselen van ervaringen.

De leden van het forum delen tips over raamprostitutie, privéontvangst, clubs, escortbureaus en saunaclubs. Een hacker heeft toegang gekregen tot de database van de website en biedt deze nu te koop aan.

250.000 potentiële slachtoffers

De gelekte informatie bestaat onder meer uit de e-mailadressen, gebruikersnamen en ip-adressen. In de database met ruim 250.000 accounts staan ook de wachtwoorden van gebruikers, maar door de gebruikte versleuteling kunnen deze gelukkig niet zomaar worden gekraakt. Uit de gelekte gegevens, waarvan een deel door de NOS is ingezien, blijkt dat veel forumleden een e-mailadres gebruiken waaruit hun echte naam is af te leiden. Niet zo slim.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Heb je er account?

Maak dan je borst maar nat. De hacker biedt de gegevens aan op de zwarte markt voor slechts 300 dollar. En als deze gegevens worden verkocht door de hacker, dan zullen je gegevens ongetwijfeld misbruikt worden. Spam ligt voor de hand, maar ook chantage behoort tot de opties, wanneer je echte naam is af te leiden uit je gebruikersnaam of e-mailadres.

Naar eigen zeggen maakte de hacker misbruik van een bug in de forumsoftware van de website dat vorige week bekend werd. Hookers bevestigt het datalek en belooft alle gebruikers deze ochtend een melding te sturen over het uitlekken van de accountgegevens.

“Zeker weten dat mensen het willen kopen, bro

De gegevens zijn nog niet door de hacker verkocht, maar hij verwacht wel dat dit snel zal gebeuren: “Zeker weten dat mensen het willen kopen, bro”, zegt hij. Hij voelt zich niet schuldig tegenover de gebruikers waarvan de gegevens straks op straat liggen.

“Het gaat maar om minder dan driehonderdduizend gebruikers”, zegt hij. “Er worden tienduizenden websites per dag gehackt. Ik ben niet de duivel. Het is niet de vraag of je website wordt gehackt, maar wanneer.”

Niet de eerste..

Hookers.nl is overigens niet de eerste website die is gehackt door de kwetsbaarheid in de forumsoftware. In september publiceerde een anoniem persoon details van een exploit om in te breken op servers die de vBulletin-software draaien, aldus Motherboard. Vlak daarna werd Flirtsexchat gehackt, een sekswebsite met de kwetsbare vBulletin-software. Er is een oplossing voor het probleem, maar zolang de website-eigenaren de fix niet installeren, kunnen hackers toegang krijgen tot de databases.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …