Home Datingsites Hoe werkt Relatieplanet?

Hoe werkt Relatieplanet?

3 minuten leestijd
0
relatieplanet hoe werkt het

Relatieplanet is een datingsite met een lange historie: bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord of is er ooit lid geweest. Met meer dan tien jaar ervaring in het matchen van Nederlandse singles is het een betrouwbare partij om je te helpen een relatie te vinden. Zoals je al in de naam van de datingsite leest ligt de nadruk écht op het vinden van een relatie. Voor een snelle seksdate zit je er niet goed. De leden zijn naar meer op zoek dan een vluchtige ontmoeting. Dit is hoe Relatieplanet werkt:

Relatieplanet inschrijven

Inschrijven

Het inschrijven bij Relatieplanet neemt weinig tijd in beslag. Bovendien is het inschrijven volledig gratis. Wat een voordeel van een datingsite zoals Relatieplanet is, is dat je het niet hoeft te linken aan je Facebook account. Je kunt zonder problemen inloggen met je email adres en persoonlijke gegevens. Je kunt je profiel zo uitgebreid mogelijk invullen, of niet. Dit heb je zelf in de hand. De stereotype single die op zoek is naar een relatie vult veel meer gegevens in op het profiel en dat zie je terug in de profielen op Relatieplanet. Iedereen besteedt er veel meer tijd aan het profiel dan wat standaard is bij andere datingsites.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Singles zoeken

Zodra je je ingeschreven hebt bij Relatieplanet maak je gebruik van een gratis abonnement. Zoals dit al aangeeft zijn er geen kosten aan verbonden. Met een gratis abonnement kun je je profiel aanmaken maar ook zoeken naar andere leden met behulp van de zoekfunctie. Anders dan bij veel dating apps kun je bij Relatieplanet nog gewoon zoeken tussen de profielen en hoef je niet de profiel weg te vegen. De zoekfunctie helpt je hierbij. Je kunt zoeken op singles bij je in de buurt maar ook op bepaalde eigenschappen die je graag in een potentiële partner ziet. Als gratis lid kun je geen persoonlijke berichten versturen naar leden die je leuk vindt. Daar is jammer genoeg een betaald abonnement voor nodig. Wat het verschil is tussen een gratis en betaald lidmaatschap zie je hieronder:

MogelijkhedenGratis lidmaatschapBetaald lidmaatschap
Onbeperkt toegang tot alle profielenjaja
Eigen profiel en foto’s plaatsenjaja
Alle foto’s kunnen bekijkenneeja
Interesse tonen in leuke singlesTot 5 per dagja
Ontvangen berichten lezenjaja
Berichten versturenneeja
Zien welke leden jouw profiel hebben bekekenneeja
Zien wie betaald of gratis lid isneeja
Kostengeenvanaf € 5,95 per maand

Berichten versturen

Als gratis lid kun je enkel interesseberichten versturen naar andere leden, als betalend lid kun je met iedereen contact opnemen en berichten versturen. Je kunt de datingsite pas echt benutten als je daadwerkelijk berichten kunt versturen. Als je alleen interesseberichten kunt versturen dan schiet je niets op. Hoe kom je dan immers in contact met een andere single? Het berichtensysteem werkt naar behoren; je ontvangt een e-mail zodra je een bericht hebt ontvangen. Als je online bent op de datingsite dan wordt dit getoond aan andere leden door middel van een groen bolletje. Andere leden zoeken vaak naar “online” leden om sneller contact te leggen.

Serieuze leden

De algehele ervaring is uitstekend; je merkt dat het doel van velen meer dan een simpele ontmoeting of enkele date is. Als dit ook jouw doel is dan kan Relatieplanet wel eens zeer goed bij je passen. Van de datingsites die we getest hebben is Relatieplanet misschien zelfs wel de datingsite met de meest serieuze leden. De leden zijn serieus op zoek naar een relatie en dat is ook het imago dat Relatieplanet door de jaren heen heeft opgebouwd. Leden die niet serieus op zoek zijn naar een relatie worden aangemoedigd om niet lid te worden van de datingsite.

Gebruiksvriendelijk

De user interface, oftewel hoe het eruit ziet en werkt, is eenvoudig en schoon. Zelfs voor de personen die niet veel ervaring hebben met het invullen van een datingprofiel kunnen dit op een ongecompliceerde manier gewoon zelf doen. In onze test hadden we niets op te merken aan het gebruik van de datingsite. Mocht je er niet uitkomen, dan is er nog altijd de klantenservice die voor je klaar staat om al je vragen te beantwoorden. Als traditionele datingsite wordt er veel meer aandacht besteed aan de klantenservice en het leveren van een gebruiksvriendelijke dienst. Waar je bij een dating app zoals Tinder geen of moeilijk contact kunt leggen met een medewerker staan de medewerkers bij Relatieplanet in de rij om je te mogen helpen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Koningsdagacties: ontvang 50% korting bij deze datingsites

Ter ere van het staatshoofd staat de nationale feestdag van Nederland weer in de planning.…