Home Datingsites Hoe werkt Lexa?

Hoe werkt Lexa?

3 minuten leestijd
0
app lexa

Als we het over de bekendste en beste dating apps hebben dan mag Lexa natuurlijk niet ontbreken. Deze datingsite heeft vandaag de dag misschien niet meer het ledenaantal als “vroeger” maar nog altijd is het een partij om rekening mee te houden.

In tijden waarin de datingsite adverteert op televisie of radio zijn er nog steeds veel singles die de weg naar de datingsite weten te vinden. Als we teruggaan naar tien jaar geleden, toen smartphone dating apps nog niet bestonden, dan waren het websites zoals Lexa en Parship die met de scepter zwaaiden. Dit is hoe Lexa werkt:

Inschrijven

Het inschrijven bij Lexa is zo gebeurt. Inloggen via Facebook is niet nodig en zelfs niet eens mogelijk. Als je een profiel wilt aanmaken bij Lexa dan gebruik je gewoon op de ouderwetse manier je email adres en persoonlijke gegevens. Zodra je account aangemaakt is kun je met dezelfde gegevens inloggen op de website en dating app. Geen aparte inlogcodes nodig; alles gebeurt vanuit dezelfde account. Na het inschrijven op de datingsite kun je meteen beginnen met het invullen van je profiel.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bij Lexa draait het om je datingprofiel; dit is je visitekaartje en geeft andere leden informatie over wie je bent. Uiteraard kun je ook je foto’s toevoegen aan je profiel. Het is niet verplicht om alle vragen te beantwoorden in je profiel maar het kan wel helpen om de leden die je profiel bezoeken een volledig beeld van jezelf te geven.

App StoreGoogle Play

Singles zoeken

Na het inschrijven heb je een gratis Membership. Zoals de naam al aangeeft zijn hier geen kosten aan verbonden. Je kunt na inschrijven en voltooien van je profiel op zoek gaan naar de Lexa singles. Anders dan wat je misschien gewend bent door de moderne versies dating apps hoef je bij Lexa niet te swipen. Het keuren van leden vindt er niet plaats door fanatiek te vegen op je smartphonescherm zoals bij een dating app zoals Tinder. De enige manier is om andere leden te leren kennen is door op zoek te gaan. Hierdoor is het niet zo oppervlakkig als het keuren van alleen het uiterlijk. Je kunt gericht op zoek gaan naar andere leden met behulp van de geavanceerde zoekfunctie.

Berichten versturen

Als gratis lid kun je geen persoonlijke berichten versturen naar leden die je leuk vindt. Daar is jammer genoeg een betaald abonnement voor nodig. Dit wordt bij Lexa een Full Membership genoemd. Met een gratis Membership heb je weinig opties om daadwerkelijk contact te leggen met andere singles. Je kunt alleen contact opnemen met een Premium lid. Je kunt alleen van deze personen het bericht lezen, niet van de leden met een normaal Full Membership. Een Premium lid heeft een Full Membership maar dan met een extra optie zoals je hieronder kunt lezen.

Full Membership

Met het Full Membership open je de deuren tot alle mogelijkheden van de datingsite. Dit is wat je kunt met het Full Membership:

 • Chatten met Messenger
 • Berichten lezen en verzenden
 • Uitgebreid zoeken en favorieten zoekopdrachten opslaan
 • Alle foto´s bekijken
 • Persoonlijke fotoalbums bekijken
 • Onbeperkt profielen bekijken
 • Voorrangsbehandeling Customer Care afdeling

Naast dit standaard Full Membership biedt Lexa nog een aantal extra opties om te upgraden. Dit zijn de upgrades Control en Premium. Dit zijn de verschillen tussen deze twee upgrademogelijkheden.

Control

 • Vraag leesbevestigingen
 • Een rustmoment inlassen via de chat modus “offline”
 • Kies wie contact met jou op kan nemen aan de hand van het contactfilter
 • Activeer tijdelijk een afwezigheidsmanager

Premium

 • Alle gratis members kunnen contact met je opnemen
 • Als eerste voorgesteld worden aan de nieuwe members
 • Kies wie contact met jou op kan nemen aan de hand van het contactfilter
 • Je wordt naar voren geschoven bij de aangeboden matches
 • Gratis leden kunnen je persoonlijke fotoalbum bekijken
 • Gratis leden kunnen de berichten die jij hen stuurt lezen en beantwoorden
 • Gratis leden kunnen je chatberichten via de Messenger lezen en beantwoorden

Beperkingen als gratis lid

Een nadeel van Lexa is dat je als gratis lid maar vrij weinig kunt. Je kunt weliswaar je profiel aanmaken, door de lijsten met profielen scrollen maar veel meer kun je niet. Met het flirtbericht kun je iemand laten weten dat je hem of haar leuk vindt maar als deze ook gratis lid is dan is er geen mogelijkheid om elkaar te leren kennen.

Om met iemand in contact te komen op Lexa is het vereist dat één van de twee leden een betaald lidmaatschap heeft. Als jij dit niet hebt en de ander ook niet dan kan geen van beiden een eerste bericht versturen. Als één van de twee wel een betaald lidmaatschap heeft dan kan het betalend lid een eerste bericht sturen maar de ander kan het vervolgens niet beantwoorden. De enige manier om dit op te lossen is meteen je contactgegevens te versturen, hoewel de Nederlandse datingsites dit niet graag zien. Zoals je hebt gelezen is het Premium lidmaatschap een goede oplossing, als je toch besluit te gaan betalen.

Gebruiksvriendelijkheid

De algehele ervaring die we opdeden tijdens onze test was uitstekend. De visuele elementen van de website zijn op een handige manier gebruikt om alles zo simpel mogelijk te maken. Lexa is ook met de tijd meegegaan en zo is er sinds enkele jaren een handige app die je kunt gebruiken in aanvulling op de diensten van de website. De dating app is eenvoudig in gebruik, net als de website. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn dan kun je contact opnemen met de Customer Care afdeling. Deze kan je helpen bij alle vragen die je hebt over de website of app.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …